• Fri 5 Apr 2019 21:44
    92786 visningar
    3835 svar
    3835
    92786

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej på er alla! Vilken lärorik tråd. Jag har suttit i dagar och läst igenom alla inlägg. Jag är så tacksam över att få ta del av era erfarenheter. Det bekräftar bara att man är långt ifrån ensam om alla känslor, tankar och oro. Men jag vill också säga att jag beundrar er kämparglöd!! Man ska inte ge upp sina livdrömmar. Det enda man ångrar när man sitter på ålderdomshemmet är det man inte gjorde i livet. Så resonerar jag när jag behöver hämta kraft till att fortsätta kämpa.

    Jag själv blir snart 38 år, har fått barn naturlig väg tidigare men har genomgått ivf pga manlig faktor med ny partner. 6 återföringar, ingen graviditet. Kliniken rekomenkomnderar sperma donation men vi valde att gå direkt till embryodonation pga min ålder. Vill optimera våra chanser utan att förlora onödig tid. Beräknad återföring på ava clinic i Riga är 13/5. Såg att det var nån mer här som hade samma datum.

    Frazze, det svider i hjärtat att läsa dina senaste inlägg. Håller alla tummar för dig!!

    Till alla andra som har fått plus och haft äran att se tickande hjärta på vul, stort Grattis! Njut av lyckan, det förtjänar ni!!

  • Fri 5 Apr 2019 23:12

    Jag kan tänka mig hur nervöst det här är för dig. Det är just den psykiska pressen som är så svårt med det vi går igenom. Men håll ut ändå, än finns det hopp.

    Det är ju flera som har skrivit att det är vanligt med blödningar vid ÄD. Jag hoppas innerligt att det och inger annat.

  • Sat 6 Apr 2019 23:37
    Lilly2013 skrev 2019-04-06 10:19:21 följande:

    Hej på dig!

    Vi har beräknad transfer den 14/5 men det kan ju ändras.

    Jag är 44 år och känner mest press över just åldern. Vi har gjort 3 st försök i Polen innan vi bytte till Riga och jag tror inte man kan räkna med att det ska lyckas på första försöker här heller så tiden går.

    Lycka till


    Hej Lilly2013!

    Ja men precis, det var ju ni som hade återföring ungefär samtidigt som oss. Om allt går som det ska förstås.

    Jag hoppas verkligen att både vi och ni lyckas denna gång. Vi har egentligen ett kostnadsfritt landstings försök kvar. Vår klinik i Sverige tyckte att vi skulle försöka igen då de anser att jag har bra Amh (2,7) och vi har fått blastisar till frysen. Alternativt rekommenderade de att vi skulle sättas upp på deras spermadonation lista och vänta tills de i praktiken kan komma igång med ivf genom donation. Men vi fattade beslut om ED i utlandet just för att maximera alla våra chanser att lyckas och inte spilla mer eller bli besviken igen. Precis som du är inne på är tiden en stressfaktor. Sedan bryts man ned av alla besvikelser efter varandra. Därför håller jag verkligen tummarna för att både vi och ni lyckas denna gång!
  • Sun 7 Apr 2019 17:53
    Frazze skrev 2019-04-07 07:26:04 följande:

    Nu har jag testat 2 dagar i rad och bara fått ytterst svaga streck på stickan båda gångerna. Misstänker att där inte är nåt som utvecklas utan bara fäst så man får lite HCG. Men imorgon är testdag och då har jag ett CB digital till det. Hoppas på mirakel!


    Håller tummarna för dig Frazze!
  • Sun 7 Apr 2019 17:53
    Frazze skrev 2019-04-07 07:26:04 följande:

    Nu har jag testat 2 dagar i rad och bara fått ytterst svaga streck på stickan båda gångerna. Misstänker att där inte är nåt som utvecklas utan bara fäst så man får lite HCG. Men imorgon är testdag och då har jag ett CB digital till det. Hoppas på mirakel!


    Håller tummarna för dig Frazze!
  • Mon 8 Apr 2019 14:15
    Frazze skrev 2019-04-08 09:26:28 följande:

    Verkar inte som att fl låter mig ladda upp bild idag. Men testet visar gravid 1-2 i alla fall. Nu ska jag åka oanmäld till gyn och tigga mig till ett hcg idag. Drt tar inte många minuter ju!


    Stort grattis!!!
  • Wed 17 Apr 2019 18:47

    Hej tjejer! Har ni fått förändringar i menstruationen efter nedregleringssprutan? Jag tog min spruta i början av april, fick mens 7/4. Mensen var rikligare och längre än vanligt. En dag efter mensens uppehåll började jag få mindre blödningar vilket pågår än idag. Har inte börjat med några andra mediciner ännu. Kan detta vara en biverkning av nedregletongssprutan? Har aldrig haft liknande rubbningar i menstruationen tidigare.

  • Wed 17 Apr 2019 18:55
    Milla91 skrev 2019-04-17 18:07:08 följande:

    Hej! 

    Jag hoppar in här om det är okej, läs gärna min korta beskrivning på profilen ifall ni vill höra bakgrund.

    Jag ska till Riga för en första träff i mitten på Maj. Förhoppningsvis ska vi kunna sätta igång med ÄD snart efter det. Har en fråga. Har verkligen ingen aning om min blodgrupp, hur tar jag enklast reda på den? Hur gjorde ni?

     


    Hej Mila91!

    Vi ska också göra ED i Riga och ska förhoppningsvis få återföring i mitten av maj. Vi är båda blodgivare och bad om intyg från blocentralen. Där framgick både blodgrupp och resultat på infektioner. Hoppas att någon annan kan ge dig bättre vägledning.
  • Sun 5 May 2019 21:31
    Lilly2013 skrev 2019-05-03 11:02:55 följande:

    Hej på er!

    Tänkte bara skriva å meddela att på onsdag är det dags för transfer för oss. Mannen var på kliniken i morse och lämnade sitt bidrag så nu håller jag på att spricka av oro för att det inte ska bli så många äggceller från donatorn. Vi har inte fått någon info hur det gått för henne ännu. Stressande....

    E lite orolig över allt ihop.. inte alls så mycket mediciner å medikament som de varit på de andra klinikerna... vilket i och för sig e helt underbart men oxå oroande.

    Lycka till alla


    Hej!

    Så spännande! Jag håller tummarna för er! Det är bara ett några dagar dagar mellan oss. Vi har återföring måndag 13/5. Vi har inte heller fått någon info om hur det går för donatorn, men vi har inte frågat heller. Hoppas på det bästa.

    Ska ni återföra ett eller två embryon? Lägger ni till embryoglue och/eller akupunktur?

    Håller tummarna för er!!
  • Mon 6 May 2019 00:20
    Lilly2013 skrev 2019-05-05 23:15:47 följande:

    Vi skulle ha åkt nästa vecka men det blev tidigare lagt en hel vecka, på onsdag e det dags.

    Vi vet hur många vi ska sätta in ännu får se på onsdag.

    Japp tänkte köra på rubbet.

    Hur tänker ni göra?

    Är det första gången?

    Hoppas de går bra för er.

    Vi har gjort 2 gånger innan i Polen men utan resultat så nu håller vi tummarna.


    Jaså de har flyttat fram er datum en hel vecka. I vår fall blev det samma datum som de sa från början. Men det borde inte ha någon betydelse för behandlingen. Eller kan det till och med vara positivt att er donator är lättdtimulersd? Men jag kan förstå att det kan bli svårt att anpassa sig till en veckas framsjuktning.

    Det här är vår första ED. Vi har gjort 2 IVF med 6 årterföringar i Sverige, samtilga försök misslyckades. Vi har egentligen ett lsndstingsförsök kvar men ville inte slösa mer tid och energi på att misslyckas och gick över till detta.. Så jag hoppas verkligen att det inte blir ytterligare ett misslyckande.

    Spännande att vänta med beslut om antal embryon till sista minuten. Vad kommer ni att grunda er beslut på?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019