• pipperoni

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej! 

    Jag har inte varit aktiv här tidigare, men i äggdonation 2017 och 2018-trådarna. Flyttar vidare hit... Jag har sju vänner som har gjort äggdonation. Fem har lyckats på första försöket, två på andra. Själv blev jag gravid på första äggdonationsförsöket i början av förra året, men fick mitt tredje missfall i vecka 8 (första med donerade ägg). Gjorde därefter ytterligare ett försök som misslyckades. Har två embryon kvar i frysen i Grekland, men har under flera år haft stora problem med min slemhinna, som bara blir runt 5-6 millimeter. Ska snart få prova en ny behandling för slemhinnan och hoppas förstås på den. Börjar närma mig slutet på resan efter fem år och sjuhundratusen och vill bara få en tillräckligt bra slemhinna för att sätta tillbaka de sista embryona.

    Hoppas också att det är okej att jag gör lite smygreklam för min bok här, då jag tänker att den kan vara av intresse för många. Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Förutom IVF-försök och upprepade missfall tar den upp tankar kring att ge upp sina egna ägg och gå över till donerade ägg. Finns på Bokus och Adlibris, via min hemsida - emelieljungberg.se och på förlagets hemsida - idusforlag.se/langtansresan. Hoppas att några av er vill läsa! 


    Hälsningar, Emelie aka Pipperoni


  • pipperoni
    CrookedTail skrev 2019-07-15 09:30:30 följande:
    Oj, det var en rejäl summa du behövt lägga. Så orättvist! Jag håller tummarna för att det kommer gå bra nu och att du slipper fler misslyckanden. Tack för tipset om din bok, det kanske får bli semesterläsning :) Och tack för att du delar med dig av din historia!
    Ja, det har plockat på, men det är inget jag går och tänker på eller ångrar. Däremot känner jag att det snart får vara stopp. Hoppas förstås på sista försöket. Tack för att du vill läsa! Glad
  • pipperoni
    UndrandeSökare skrev 2019-07-15 10:28:21 följande:
    Välkommen hit till min tråd Pipperoni ! Jag hoppas ditt nästa försök hos Dr D i Aten går bra. Jag såg att man kan köpa din bok Längtansresan på Bokus nu för 199kr.

    Ha en bra sommar !
    Tack! Ja, vi får hålla tummarna nu för oss båda. Boken finns både på Bokus och Adlibris och via min hemsida (om man har swish). Den kommer inom kort som e-bok och förhoppningsvis även som ljudbok så småningom, men det dröjer nog. 

    Ha en fin sommar du med!
  • pipperoni

    Hej alla! 


    Kul med plus i tråden! Jag har ju inte varit så aktiv här. Skrev ett inlägg och tipsade om min bok Längtansresan för ett tag sedan, men marknadsföringen av boken tar ganska mycket tid, så jag har inte hunnit hänga här så mycket. 


    Tänkte i alla fall uppdatera lite om min process. Är på ruvardag 7 med 5-dagars blastocyst. Hade glömt hur jobbigt det var att ruva... Foten i munnen Ska ta hcg på fredag, så senast måndag vet jag. Vi har ett embryo kvar i frysen efter detta, men efter det sätter vi punkt, oavsett utfall. 


    Jag har ju haft jätteproblem med min slemhinna i flera år, den har aldrig blivit mer än runt 5,5 mm och min blödning har minskat från 3 dagar till 1 dag. Jag har provat allt - hästdoser östrogen, viagra, neupogen, e-vitamin och diverse andra kosttillskott, akupunktur och enodometriemassage. Inget har gjort någon skillnad. Jag har även gjort 2 hysteroskopier, som inte visat något avvikande. Har inte fått några bra svar av läkarna vad det beror på. Blockerade östrogenreceptorer? Fick i alla fall inför den här gången prova PRP - platelel rich plasma. 4 rör blod drogs från mig och kom tillbaka som 5 ml blodplasma som inseminerades i livmodern. På 48 tim gick den från 6 mm till 7,5 mm, trots att jag började med progesteron som normalt får den att falla ihop. På dagen för återförandet var den 8,5 mm. Gjordes hos Dr D på Life Clinic i Aten. 


    Ville bara berätta om detta ifall det är någon annan som har samma problem med slemhinnan som jag har haft. Återstår att se om embryot fastnar. Återkommer med rapport! 


    Hälsningar, Emelie


  • pipperoni
    UndrandeSökare skrev 2019-09-16 16:32:48 följande:
    Hur har det gått Pipperoni med hcgprovet? Har du fått resultatet nu?
    Håller tummarna för ett bra hcgvärde
    Hej alla!

    Här kommer en uppdatering från mig. Det har gått bra hittills. PRP gjorde susen för slemhinnan och jag är gravid. Vågar knappt tro det och har svårt att glädja mig. Det känns som ett litet, första steg på en lång resa där så mycket kan gå fel. Efter tre missfall är det lätt att vänta missfall istället för att vänta barn. Men, det är bara att hålla alla tummar och ta en dag i taget. 

    Jag plussade redan på RD7 med vanligt kisstest. Tog hcg RD8 och det var 144. Nytt hcg RD12 som visade 896, så till skillnad från förra graviditeten verkar det starta stabilt (sist hade jag hcg 34 på RD9, som inte dubblerade lika snabbt som det skulle till andra mätningen). Dock har jag på tok för höga lymfocyter, vilket tyder på att immunförsvaret är upprört. Jag tog ett intralipiddropp igår och har fått höja kortisondosen. Nya prover på torsdag. 

    Så, du kan försiktigt flytta över mig till gravidgruppen med BF maj 2020, Undrande Sökare. Glad
  • pipperoni
    Lilly2013 skrev 2019-09-18 08:46:55 följande:

    Usch enligt gravid appen så e jag redan i vecka 6.

    Ultraljud om 1 1/2 vecka, känns som en evighet. Inte ett symtom på att vara gravid. E extremt kissnödig om nätterna men det var jag redan innan insättning, började när jag började med progesteronet. Tycker väl att jag borde känna nått.

    Jobbigt detta å e helt störd efter alla missfall.


    Känner så väl igen det där... De som aldrig har gått igenom detta kan nog inte förstå att man kan önska sig gravidillamående... Jag känner inte heller mycket. Är extremt muntorr/törstig och känner ibland lite svagt molande, men det kan lika gärna vara inbillning. Inget i brösten, inget annat. Håll ut...!
  • pipperoni
    PeeWee44 skrev 2019-09-18 09:15:04 följande:
    Wow! Nu börjar jag nästan gråta, det är så häftig känsla efter alla misslyckanden. Håll dig lugn nu fram till vecka 12. Vilken fon hcg stegring. Grattis!
    Tack! Ja, jag har ju fått missfall även med donerade ägg, så jag vågar inte riktigt tro att det ska gå vägen än, men det känns ju som det börjar betydligt bättre den här gången. Ska försöka hålla mig lugn! Glad Stort grattis till dig också! Vilken vecka är du i nu?
  • pipperoni
    Frazze skrev 2019-09-18 10:01:28 följande:
    Åh jag känner igen det där! Jag kände inte ett smack! Jag hade magkatarren från helvetet från vet ej vilken vecka. Men med kortison och andra piller så inte så konstigt. Annars kände jag inte ett endaste dugg förrän första sparken i v.19. Kände mig inte det minsta gravid alls. Så var lugn! Det kommer Nu har jag knappt en lugn stund i magen Helt underbart!
    Skönt att höra... Jag tänker också att kortisonet säkert tar bort en del av symptomen. Tröttheten bland annat. 
  • pipperoni
    Lilly2013 skrev 2019-09-18 14:32:19 följande:

    Stort grattis, nu håller vi alla tummar och tår Nä det är ju det dom inte haft upprepade missfall förstår ju inte rädslan och ängslan. Men vi får verkligen hoppas att det varit skruttiga ägg och ung donator och all medicinering ska hjälpa.


    Ja, jag har ju fått missfall även med donerade ägg, så jag vågar inte riktigt tro att det ska funka den här gången än. Men jag hoppas. 
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019