• Äldre 28 Jan 21:29
    92776 visningar
    3835 svar
    3835
    92776

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Det verkar mycket mer komplicerad med ÄD än vanlig ivf om jag förstår er rätt, eller? Vi är inte riktigt där ännu men börjar funderar om mina ägg hunnit bli för gamla nu (är 40).

    Hur valde ni klinik? Funderar på Riga eller Danmark. Medicinerna får man de på högkostnadsskyddet? Eller beställer man de i Lettland eller Danmark och betalar rubbet?

    Privatpatienter är vi oavsett...

    Tacksamt för svar

  • Äldre 29 Jan 09:48
    UndrandeSökare skrev 2019-01-29 08:14:05 följande:
    Vi valde Avaclinic i Riga för jag kände 2 kvinnor som lyckats där på första försöket, och dessutom var det många som berättade hur nöjda de var med Avaclinic (AvaRiga) och många var missnöjda med ivfRiga då vid den tiden när vi skulle välja klinik. Leta bland de gamla trådarna så hittar du dem om du är intresserad av att läsa de trådarna.

    När det gäller mediciner finns det olika lösningar på det. Man kan köpa på plats på kliniken (det gjorde vi), kliniken kan skicka mediciner, eller de kan skriva ut EU-recept som man kan lösa ut på svenskt recept, eller försöka hitta en svensk gyn som vill skriva ut svenska recept.
    Jag har skrivit till båda, vi får se hur bemötandet är. Ingen av dem verkar ha väntelista iallafall och man kan komma igång hur snabbt som helst. Vi ska ju köra 3pack IVF i Sverige först så det är inte bråttom ännu men det är skönt att ha ett alternativ om vi verkligen orkar gå så långt...
  • Äldre 28 Feb 14:16

    Om man övergår från IVF:andet till ÄD, ska man ta om alla tester (gäller nog Riga isf)?
    Vilka tester tar man?

  • Äldre 28 Feb 21:47
    UndrandeSökare skrev 2019-02-28 14:32:19 följande:
    Olika kliniker kräver olika tester. Jag vet ej vad som gäller på ivfRiga, eller andra kliniker i Riga, men på Avaclinic i Riga är det dessa som ni måste ta innan ni är välkomna som patienter.

    De måste vara nytagna (max 6 månader gamla) och både mannen och kvinnan måste ta dem:

    Hiv

    Syfilis

    Hepatit B

    Hepatit C

    Anti HBC

    Mannen måste dessutom ta Spermaanalys med Morfologi. Måste vara med Morfologi, det är viktigaste delen ! Kan han inte ta det i Sverige så får man åka till kliniken i Riga och ta Sperm dna fragmentationstest där hos dem. Han måste avhålla sig från onani, sex och utlösning i 5 dagar innan spermatestet görs.

    Om du kontaktar kliniken kan du få detta på ett papper/intyg från dem, om det gör det lättare för er att få hjälp i Sverige. Man kan också ta blodproven på kliniken i Riga.
    Oj, låter som att man ska kolla upp allt sånt i god tid innan här...komplicerat det där med mannens tester också. Hoppas man hittar en läkare som kan hjälpa till med detta. Vi bor hyfsat nära STockholm. Någon som vet?
  • Wed 13 Nov 2019 10:36

    Hej,
    ja är lite ny här fast jag har läst i tråden lite då och då.
    Efter en del misslyckade IVF och sedan en spontan graviditet som ledde till ett barn med kromosomfel tänker vi nu mer och mer på att gå över till äggdonation. Förvisso har vi 2 behandlingar med IVF kvar att göra (köpte 3pack på CvL) men vill gärna tänka steget vidare....

    Vi funderar isf på en behandling i juli - augusti 2020 då vi ändå har semester. Söker man sig utomlands alltså. Riga eller Finland, någon som har åsikter om dessa kliniker? Ovumia i Tammerfors eller AVAKliniken / IVF Riga tänkte vi på.

    Helst av allt skulle vi vilja stanna i Sverige för behandlingar, men vad jag har förstått finns inga donatorer någonstans som är klara för privata ÄD försök, varken på Livio eller CvL Uppsala. STämmer det?

    Kram på er alla!

  • Wed 13 Nov 2019 13:20
    Snurranfian skrev 2019-11-13 12:26:52 följande:

    Mätte slemhinnan idag på dag 12.. 7.5 mm. Ska ju inte göra insättning ännu... dröjer nog typ 2 v till. Borde växa på sig mer tills dess va?


    Hört mycket gott om Ovumia i Finland. Har ni redan varit där och gjort själva förberedelsen, mötet och evtl. din man, har han lämnat prover etc? Får ni överblivna embryon till frysen?
  • Sat 16 Nov 2019 17:50
    Snurranfian skrev 2019-11-16 09:04:51 följande:

    Tack för stöd. Ja tungt. Men vet ju att Ivfer och äggdonationer är så här... hört av andra. Men tungt ändå. Ja det är svårt att veta hur man ska göra. Jag skulle önska att vi fick ett eller åtminstone två embryon till frysen för ytterligare försök. Vi vill ju inte ha syskon sedan men iaf kunna åka tillbaka och prova igen vid behov.. Att vänta över jul o nyår känns så tungt. De skulle ringa på måndag så vi får se. Exakt samma hände ju för SuzieZ här..... lite märkligt att det sker vid samma klinik så nära inpå.


    Beklagar! Vilken klinik går du hos?
  • Sat 16 Nov 2019 17:54

    Det är verkligen lite gambling verkar det som.

    Jag har läst att åtminstone IVF Riga gör s.k. tandembehandling ifall man inte riktigt gett upp på de egna äggen men vill säkra upp med donatorägg - och då ett gång till frysen antar jag.

    Någon i den här gruppen som vet mer om tandem?

  • Sat 16 Nov 2019 18:28
    Frazze skrev 2019-11-16 18:09:58 följande:

    Jag tror att de gjorde så för Milla 91. Hon hade valt donator och när den donatorn inte producerade så många ägg så hade de en annan donator som vart stimulerad samtidigt. När de kollade henne så hade hon fler ägg. De fick då välja vilken av donatorerna som de ville ha! Jag tyckte det var en helt fantastisk idé, men vad de gör med den andra donatorns ägg vet jag ej?


    Jag tänkte att man kunde ha dem som back up för oss som har dålig egen äggkvalité
  • Sun 17 Nov 2019 20:47
    Lilly2013 skrev 2019-11-17 12:03:41 följande:

    Hysteroskopin i onsdags visade inga avvikelser. Gjorde sjukt ont att göra den I vaket tillstånd. Jag har gjort detta en gång innan och vet att det var förfärligt men hade nog ändå förträngt lite.

    På torsdag ska vi ha telefonmöte med läkaren inför nästa omgång.

    Har ni något tips på vad jag ska kolla upp??

    Har börjar fundera på och st Petersburg. Seminarium i Göteborg i december. Känner mig stressad av att det inte blir något. Tänker att Olga absolut inte vill betala tillbaka babygarantin och därför gör allting sin makt. Undrar om hon är lika aktiv med de som inte väljer garantin? Stor skillnad på priset ju.

    Har 6 st kvar i frysen hos Ava. Men tror de som var bäst i kvalitet är använda nu. Jag frågade om detta och Veronica sa att de inte fryser dåliga embryon. De har fryst dessa 2 och 2 fast att jag enligt dom endast får sätta in ett i taget. Men de säger att när de tinar och båda ser bra ut så fryser de om det som inte används igen.. någon som varit med om detta??

    Ha en skön söndag


    Hej

    Förstår din oro och att man vill ha lite i reserv. Hur.många återföringar har ni gjort? Att ha 6 kvar låter ju rätt safe, wow! Vi är.inte riktigt.inne på äd men snart...med mina egna får vi knappt nåt till frysen. En gång bara.

    Är det 3dagars de fryser in på ava?
  • Sun 17 Nov 2019 20:48
    Sjuttiosjuan skrev 2019-11-17 12:28:44 följande:

    Skönt att hyston gick bra!

    Jag tror att klinikerna gör det dom kan oavsett garantier. Dom lever ju på gott rykte och bra statistik.

    Synd att dom inte vill sätta in två av sämre kvalitet? Men det gjorde väl Frazze, visst går du hos Riga?

    Vi hade 2 i frysen som var av 3dje bästa kvalitén och den näst sämsta kvalitén som dom fryser och det blev ju ändå ett plus så finns ju verkligen hopp för er med? Tänker att det blir ganska dyrt oavsett vilken behandling ni väljer hos Olga i jämförelse med vad det kostar med återföring av frysta?

    Be om en mer specifik gradering på embryona ni har i frysen och säg att ni verkligen vill sätta in två ( om ni är beredda på risken m ev tvillinggraviditet)

    Kram


    Hej,

    Jag trodde att det var lite upp till patienten om man vill sätta in en eller.två?!
  • Sun 17 Nov 2019 20:50
    PeeWee44 skrev 2019-11-17 14:39:33 följande:

    Usch för att vara vaken under hyston. Jag har varit sövd på alla mina.

    Vad har du haft för mediciner förra gången? Tycker som dom andra att du ska använda upp dom du har i frysen innan du går vidare, dock kan du ju gå på seminariet och höra vad st Petersburg säger, se till att skicka eller ta med ultraljudsbilder om du har. Vi var ju först på ivf Riga och satte in två varje gång. Även i Aten satte vi in två utom sista försöket. I St Petersburg har vi bara satt in ett på våra försök. Är gravid i vecka 29+5.


    Låter som att ni gjort många behandlingar, var alla.ägg donationer? Tänker.äd får bli vår sista utväg och då får.det gärna lyckas med ett.plock isf...är det rimligt?
  • Mon 18 Nov 2019 13:17

    Intressanta svar, tack!
    Vad är det stora skillnaden mellan förberedelsen av den som tar emot äggen (jag) när man gör ÄD jämfört med vanlig IVF? Jag ska synkas efter donatorns cykeln vad jag förstår men man framkallar inte ngn ägglossning hos mig som vanligt vid ett t.ex. FET?

  • Tue 19 Nov 2019 20:32
    Frazze skrev 2019-11-19 18:12:37 följande:

    Det min läkare sa till mig på specialistmödravården var att man inte äter på sig den, utan att det är din kropp som reagerar mot bebisens moderkaka. Det är inte du som bildar den utan barnet. Så typ som en allergisk reaktion. Jag har inga problem haft alls. Är i 36+0 idag och har som högst haft ett blodtryck på 110/70 inga proteiner i urinen el några konstigheter med proverna. Min donator hade samma blodgrupp som jag, så drt kan nog spela in kanske? Har man en lite udda blodgrupp så kan man ju bli erbjuden en annan blodgrupp fast är man positiv så får man ju givervis en positiv blodgrupp som ändå matchar. Osv! Men jag har typ den vanligaste som finns 0 rh+ så för mig var det lätt att hitta match och kanske vissa blodgrupper har lättare att acceptera? Detta är bara mina funderingar och spekulationer dock. Men tydligen så är det hur man reagerar mot moderkakan.


    Är det bäst att donatorn har samma blodgrupp som man själv har? Är ny på äd fronten...

    Det där med havandeskapsförgiftning och äd har jag också läst, men undrar hur mycket.högre risken egentligen är jämfört med en vanlig graviditet!?
  • Wed 20 Nov 2019 10:44
    UndrandeSökare skrev 2019-11-20 09:49:26 följande:
    Har man haft HF i en graviditet, så är det också mycket stor risk att man får det i efterföljande graviditeter.

    ÄD är en riskfakor, hög ålder också (över 40år), etc

    Läs mer på 1177.se
    Ska fråga min läkare vad vi har för blodgrupp, det borde ju finnas antecknat någonstans från vår gamla IVF utredning.
  • Thu 21 Nov 2019 14:13
    CrookedTail skrev 2019-11-21 14:04:55 följande:

    Imorgon är det dags för andra försöket. Är på väg till Riga alldeles själv då mannen jobbar. Lite pirrigt, men rätt skönt att åka själv :)


    Hej vad spännande! Vilken klinik i Riga går du på? Vi velar ju mellan Riga och Finland, svårt att bestämma sig. Bemötandet med AVA kändes bra hittills....
  • Wed 27 Nov 2019 20:48
    Limarie skrev 2019-11-27 14:03:35 följande:

    Intressant att läsa och förstå hur det hänger ihop med en eventuell blödning. 

    Hur var det för er efter att ni plussade? Kontrollerade era kliniker era progesteron- eller östrogennivåer i blodet? Eller fick ni en "standarddos" och enbart i fall det kommer en blödning så skulle ni höja medicinen? 

    Har läst om Olgaklinikens Plan A och B. Hanterar era kliniker det på samma sätt? Fick ni också mäta HCG i regelbundet avstånd? 

    När jag pratade med Sahlgrenska så lät det så att de inte ger någon medicin alls, alltså sätter in det i helt ostimulerat cykel. Jag påpekade att jag har en kort lutealfas och alla andra symtom för progesteronbrist osv. Då tyckte hon att man kan köra i stimulerad cykel också. Nu kommer vi ju ändå inte göra behandlingen där utan i Finland och där kör de i stimulerad. 

    Pratade igår med Finland och de letar efter en donator nu. De är dock lite rädda att de inte hittar någon som är så lång som mig ("Ett problem kan vara din långhet" skrev hon). Jag är 1,78cm. Vi själv bryr oss inte om hur lång donatorn är. Min mor är själv 1,64cm och min far 1,83cm och ändå resulterade det i att jag blev så lång De ska nu letar efter en donator som är max 10 cm kortare (mindre än så ville de tydligen inte gå). Hur var det hos er? Hur "avvikande" blev era matchningar till slut?

    Igår överkom det mig en tacksamhet över att kanske en annan kvinnan nu inom kort får ett samtal och blir tillfrågad om hon vill donera och så kommer hon tacka ja. 


    Så intressant med Finland, vi funderar också på det om inte ivf funkar. Går ni på ovumia?
  • Wed 26 Feb 2020 10:28

    Hej alla
    efter ännu ett misslyckad IVF försök är vi nu inne på att övergå till ÄD men här i Sverige. Då vi har gått på Linnekliniken i alla år och de även erbjuder ÄD tänker vi nog stanna där, då vi är redan är inne i systemet så att säga.

    Någon mer här som funderar på ÄD här i Sverige i privat regi framför allt? Vad bör man tänka på? De har ju inte riktigt kommit på alla rutiner kring ÄD där. Hur många blastos borde man få garanterad per omgång tycker ni? När man satsar  så mkt pengar vill man ju få ut nåt också...i prislistan står just nu att det kostar 68000kr med ÄD där. Bör ju ingå minst en återföring och några på is?
    Enligt samtal med läkaren där gör man först befruktning för att sedan frysa ner alla blastisar, sedan får man tillbaka ett åt gången som FET i naturlig eller stimulerad cykel.

    Tacksam för svar och synpunkter från er.
    Kram

  • Sat 7 Mar 2020 12:57
    bonzo skrev 2020-03-03 16:26:35 följande:

    Vet du om det är frysta ägg man får på Linné eller färska? Ganska stor skillnad i chansen att lyckas som jag har förstått ..


    Frysta rtror jag!
  • Tue 21 Jul 2020 14:43
    UndrandeSökare skrev 2020-07-06 16:11:42 följande:

    Bra nyhet ! Utrogestan 200mg ingår numera från den 3 juli 2020 i högkostnadsskyddet i Sverige.

    Se mer info här:

    www.tlv.se/download/18.426a6194172dc5c46eaea492/1593767735847/bes200702_utrogestan.pdf


    Härligt! Är det bättre att ta än Lutinus? Jag tar 3x2 Lutinus om dagen. Kladdigt värre ..
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019