• Äldre 16 Jan 12:26
    92723 visningar
    3835 svar
    3835
    92723

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Bappen skrev 2019-01-16 12:01:10 följande:

    Allt såg bra ut på vul idag (6+1), det fanns ett litet embryo på 5mm med hjärtaktivitet. Jag ska dit igen nästa vecka.

    Lättnad!!!


    Vad skönt att få se hjärtslag, speciellt när man har kämpat länge. Hur hög dos prednisolon fick du denna gång?

    Tog du både trombyl, fragmin och prednisolon vid alla de tidigare insättningarna också? Eller är detta första gången du använder dessa 3 mediciner?
  • Äldre 16 Jan 14:31
    Bappen skrev 2019-01-16 14:18:22 följande:

    Tack! 20mg prednisolon tar jag. Jag kör samma mediciner som vid alla tre insättningar och det är samma protokoll som jag körde med mitt första barn förutom att jag då oxå körde intralipid. Innan den här insättningen körde jag även hysteroskopi med inplantationssnitt, samt antibiotika.

    Har ingen vettig förklaring till varför vi körde utan intralipid denna gång. Låter sjukt men det beror mest på att personen som brukade hjälpa mig med det har slutat och jag hittade ingen ny som kunde hjälpa mig. Men å andra sidan så var intralipid mitt eget påhitt sist, det fanns egentligen inget som tydde på att jag har immunproblem, så nu har jag kört utan, och det har ju funkat så här långt.


    Gjorde du hysto med implantationssnitt och fick antibiotika via Serum i Aten? Jag har också gjort hysto via dem.

    Intralipid förhindrar graviditet på vissa kvinnor (tex mig), så det var nog ett klokt beslut att du skippade det denna gång tror jag.
  • Äldre 16 Jan 15:15
    Bappen skrev 2019-01-16 14:38:37 följande:

    Ava Riga gjorde hysteroskopin. Det gick bra, jag flög dit över dagen.

    Antibiotikan var det min gyn hemma som skrev ut till mig och min man. Det är samma som Aten brukar förordna. Jag gjorde inget mensblodstest denna gång utan vi tog antibiotikan direkt. Jag brukar få pos på mycoplasma. Min gyn sa att alka som skickar nensblod till aren får det typ, så man kan strunta i det testet och köra på antibiotika direkt.


    Ok, jag visste inte att Avaclinic i Riga (Avaclinic) gör hysto med implantationssnitt. Vad kostar hysto hos dem? Blev du sövd?

    Nej, din svenska gyn har faktiskt lite fel där, hos många som gör Serums test så hittas någon infektion, men inte alls hos alla.

    Jag har gjort Serums Mensblodtest och inga baciller hittades hos mig, så vi slapp antibiotika. Har ävr pratat med fler där inga baciller hittades.

    Däremot brukar Serum rekommendera att man tar Vibramycin 100mg 2 ggr/dag i ca 20 dagar i förebyggande syfte när man gör ivf (ej vid naturlig befruktning).

    Men då har du gjort IvfSerums Mensblodtest någon gång tidigare? Och Mycoplasma hittades den gången? Fick både din man och du varsinn antibiotika kur den gången? om ni tog samtidigt och lika länge? För annars bollar man bara bacillerna mellan varandra.
  • Äldre 18 Jan 17:55
    Jag är bara jag skrev 2019-01-18 16:52:37 följande:

    Grattis så långt!

    Hon med åttlingarna hade satt in 6 embryon och 2 delade sig till enäggstvillingar (vansinnet hade inga gränser för hon hade ju 6 barn sen innan!). Det är extremt ovanligt, när jag frågade min IVF-läkare i Sverige hade han bara stött på det nån enstaka gång.


    Redan47 i Atentråden gjortde äggdonation och satte in 2 embryon vid 10e och sista insättningen hos Serum i Aten för några år sen. Det ena embryot dog och det andra embryot delade sig och det blev enäggstvillingflickor till slut. Ja, det är mycket ovanligt.
  • Äldre 20 Jan 13:17
    Frazze skrev 2019-01-20 11:47:25 följande:

    Om allt stämmer och ser bra ut så ser det ut som om att vi får åka till Riga i v.13. Skulle vi vänta efter det så skulle det vara påsk vid nästa öppna lucka och då gissar jag att det är stängt. Åh! Hoppas jag fått ihop pengarna vi behöver bara.


    Kontakta ivfRiga och fråga om de har påskstängt eller inte, och isåfall när deras påsk i Lettland infaller. Alla länder firar inte påsk samtidigt. Grekland firar tex inte påsk samtidigt som när Sverige firar påsk.
  • Äldre 20 Jan 19:39
    Lilly2013 skrev 2019-01-20 19:34:07 följande:

    Vi åker till Riga på söndag och ska vara på Ava kliniken för ett första möte på måndag. Vad jag förstår så använder de dig inte alla av tolkar så funderar lite hur deras engelska är?? Min är ju inte världsbäst när det gäller alka såna här termer även om den klart bättrat på dig under alla turerna.


    Det behövs inga tolkar hos Avaclinic, både Dr Lakutins och Veronika talar flytande bra engelska.
  • Äldre 20 Jan 20:32
    Lilly2013 skrev 2019-01-20 19:46:04 följande:

    Va skönt att höra. Läkarna i Polen var ju grymt dåliga på engelska och kändes lite ointresserade av om man förstod eller inte.

    Ska bli väldigt intressant ochbkomma dit


    Avaclinic i Riga är mycket bättre än invimed ur många synvinklar. Så då får ni veta den 28/1 om ni får tillstånd att bli deras patienter eller inte. Vilken är plan B om ni inte får bli deras patienter? Kommer ni kontakta AvaPeter i Ryssland då?
  • Äldre 22 Jan 19:04
    Shitai skrev 2019-01-22 15:06:29 följande:

    Hej alla!

    Jag har fått kontrakten från AVA-kliniken i ST-Petersburg men de står inte på kontrakten. På kontrakten står "Golova Viktoria Igorevna" det är inget med AVA kliniken. Bank konton står inte kliniken på. Jag undrar har någon annan som betald i förväg och hade såna kontrakt med dem eller?

    Tack för hand för hjälpen


    AvaPeter i Ryssland kanske bytt namn nu? De kanske inte alls heter Ava längre?

    Har för mig de heter nåt med Scanfert nu???

    Maila och fråga.
  • Äldre 23 Jan 10:28
    AnnaLa skrev 2019-01-23 09:56:15 följande:

    Börjat blöda en del idag.. vet att det är vanligt men ändå oroväckande... kliniken tycker jag ska öka urogestdosen och sluta använda fragminet. Känns läskigt att sluta så på en gång dock? Någon av er som har erfarenhet av det?


    Blödningar är tyvärr vanligare vid äggdonation.

    Men så längr det är brunt eller rosa är det mindre farligt, om du däremot får ont och/eller blöder rött så är det allvarligare.

    Har du någon diagnosticerad blodkoaguleringsproblematik? Tex APC-resistens, APS, etc så ska du inte sluta med Fragmin, endast ta paus med Trombyl vid blödningar, sa Penny chef på Serum i Aten till mig.

    Har du ingen blodkoaguleringsproblematik så får du lita på vad din klinik säger till dig. Hoppas det ordnar sig. Vilken klinik går du hos?
  • Äldre 23 Jan 12:26
    Bappen skrev 2019-01-23 11:27:53 följande:

    Tråkigt att höra men det är som sagt väldigt vanligt med blödningar vid äd. Jag hade blödningar till och från tom vecka 12, fick öka dosen lutinus och hoppa över dragning de dagar jag hade blödning. Allt gick bra. Håller tummarna för dig. Försök vila.


    Bappen- Vad betyder dragning ?

    Var det Trombyl eller Fragmin eller någon annan medicin du hoppade över?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019