Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    BlåLilja skrev 2019-01-24 14:42:14 följande:

    Frågor till alla ni som blivit gravida....när gjorde ni VUL för att se hjärtslag? Är det i vecka 6+ eller 7+ som detta görs?
    Ni som har gjort VUL på er klinik, när kontaktade ni mottagningen i er hemstad för att berätta att ni är gravida?
    Jag tänker att jag ska åka till kliniken för att låta dom göra VUL och om hjärtat slår kommer jag efter det kontakta mottagningen i min stad för att "skriva in mig". Men är det kanske lite sent då? Jag är i dag i vecka 5+1. 


    Jag brukar göra vul i v. 8+0, för då ska man se foster med hjärtslag om allt är normalt. Sen efter man sett det kan man kontakta MVC för att boka tid för inskrivning.
  • UndrandeSökare
    ahm66 skrev 2019-01-25 09:27:33 följande:

    Hej. Jag gjorde FET i november 2012. Min första UL var vecka 6+3, då såg och hörde vi hjärtslag til TV1 och såg hjärtslag, men hörde inte till TV2. Tv2 var mindre och fortsatte att vara mindre gjenom hela graviditeten. 

    Blödde också jag, men slapp undan med 2 blödningar som bara var små. Kom blod på pappret när jag var på toa. I vecka 5 och vecka 11. 

    Som flera skrivit så blöder man lättare vid ÄD, bland annat för att alla slemhinnor är mycket mer sköra. 

    Tror det är viktigt för alla som sliter, med att sätta sig in i egen behandling, och kolla runt omkring vad som kan funka. 

    Klinikerna har dessvärre mycket av "löpande band" principen och är inte alltid lika duktiga att prova nya saker. 

    Mina tvillingkillar kom på 10 försöket! 

    Lycka till allesamman! 


    Jag håller med dig om att många kliniker verkar bara vara löpande band principen av det jag läst i olika trådar. Det är ofta upp till patienten att kräva förändringar i behandlingen.

    Wow, 10e försöket, det var samma som Redan47.

    Hur många år försökte ni få barn? Vilken klinik gick du hos? Hade du problem med ditt immunförsvar? Vad var det som till slut gjorde att du lyckades ? Fick du blodförtunnande? Kortison? Hysto? Något annat?
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-01-26 09:22:03 följande:

    Är det någon här som gör eller planerar att göra ÄD på Island? Skulle gärna vilja höra lite om det.


    Jag känner inga som gör ÄD på Island nu, men jag har läst äldre trådar tidigare om ÄD på island. Leta här på Familjeliv så hittar du.
  • UndrandeSökare
    BlåLilja skrev 2019-01-26 08:23:03 följande:

    Nu känns det som jag inte längre är gravid. Brösten har gått tillbaka till sin normala storlek och är inte ömma längre. V. 5+3 idag och misstänker att hjärtat aldrig kom igång. Har mensvärk också. Ska ta ett blodprov på måndag tänkte jag. Trist!


    Trist att höra om du känner så, men ge inte upp än. Ta ett hcg på måndag och sen ett ytterligare på onsdag för att se om det dubblerar sig. Sen kan du ju se om du kan få göra tidigt vul på Kk eller hos privat gyn för att se hur det ser ut därinne.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-01-26 11:53:10 följande:

    Tack, jag har läst dessa, men skulle vilja veta lite hur det ser ut med kliniker där idag, kötid, osv.


    Det vet jag tyvärr inte. Har du kontaktat några kliniker på island och frågat dem om kötider?
  • UndrandeSökare
    BlåLilja skrev 2019-01-26 15:28:25 följande:

    AnnaLa, tack för ditt inlägg! Ja, men jag väntar lite med VUL... som du säger så är det inte säkert att se någon hjärtaktivitet redan nu och då kan jag lika gärna avvakta lite till. Ja, mensvärk/molvärk kan vara ett bra tecken, men det kom i exakt samma stund som övriga symtom försvann. Hoppas hoppas att det går bra för oss båda!

    Tackar även dig UndrandeSökare för ditt inlägg! Jag kommer ta två blodprov i veckan om inte symptomen kommer tillbaka!


    Blodprover inkl hcgprov kan du tex ta genom någon av följande (om du inte har tex en Vårdcentral som vill hjälpa) Werlabs.se, Blodkollen.se, Medisera.se
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-01-28 21:29:01 följande:

    Det verkar mycket mer komplicerad med ÄD än vanlig ivf om jag förstår er rätt, eller? Vi är inte riktigt där ännu men börjar funderar om mina ägg hunnit bli för gamla nu (är 40).

    Hur valde ni klinik? Funderar på Riga eller Danmark. Medicinerna får man de på högkostnadsskyddet? Eller beställer man de i Lettland eller Danmark och betalar rubbet?

    Privatpatienter är vi oavsett...

    Tacksamt för svar


    Vi valde Avaclinic i Riga för jag kände 2 kvinnor som lyckats där på första försöket, och dessutom var det många som berättade hur nöjda de var med Avaclinic (AvaRiga) och många var missnöjda med ivfRiga då vid den tiden när vi skulle välja klinik. Leta bland de gamla trådarna så hittar du dem om du är intresserad av att läsa de trådarna.

    När det gäller mediciner finns det olika lösningar på det. Man kan köpa på plats på kliniken (det gjorde vi), kliniken kan skicka mediciner, eller de kan skriva ut EU-recept som man kan lösa ut på svenskt recept, eller försöka hitta en svensk gyn som vill skriva ut svenska recept.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-01-28 19:37:55 följande:

    Alltså, när jag skrev och bad om min behandlingsplan så skrev jag att jag vill ta vad som krävs för att det ska gå vägen denna gången. Jag vill ta kortison etc och vill testa vad de än har för behandling!

    Idag får jag detta svar!

    So doctor Fodina recommend You to use Estradot patches and Lutinus suppositories during Your preparation for embryo transfer, and by this You will avoid bad feelings, since You will not take any pills orally.

    Jag skrev och frågade om det fanns andra tabletter som var snällare mot magen då! Men jag tar om det krävs liksom.

    Tycker ni att denna behandlingsplan är att Ge allt man kan för att det ska gå vägen? Jag tycker det känns rätt lamt faktiskt! Jag är inte nöjd! Jag sa att jag absolut vill ta kortison i förberedelserna denna gången!

    Suck! Jag kommer inte att ge mig förrän jag får en behandling som jag känner mig bekväm med.


    ahm66 skrev 2019-01-28 23:50:57 följande:

    Skriv vad du vill ha Frazze. Skriv just det! Jag vill ha penicillin behandling också, när skal jag börja och till vilken dosering. Bara att tjata och stå på!!! Skriv också varför och argumentera. Det är det bästa. Ge dig inte!!! Det är du/ni som betalar. 


    Frazze, jag håller med ahm66, att du måste tjata på din klinik om mer mediciner, annars gör som hon gjorde och ta hjälp av Penny på Serum. De brukar alltid ordinera antibiotika inför insättning, samt ofta också trombyl och prednisolon(kortison). Det heter Prezolon i Grekland.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-01-29 08:53:47 följande:

    Ja jag tänker inte åka dit och betala för vad jag anser är en normal månad för mig. Jag använder estradot och progesteronkräm varje månad liksom. Jag säger till dem att jac inte åker dit i så fall. Jag ger mig fan inte!

    Men om jag skulle ta kontakt med Penny på serum, vad tar hon för att hjälpa en då?


    Om man fyller i ivfSerums Questionaire (frågeformulär) som du hittar på klinikens hemsida och mailar in det så kommer Katie på Serum att svara dig via mail och svara på alla dina frågor. Samt erbjuda dig ett gratis samtal via telefon eller Skype med någon av klinikens läkare eller klinikchefen Penny. De ringer upp dig på en tid ni bestämt innan, så det kostar inget.

    Fråga ahm66 hur hon gjorde, om Serum skickade henne EU-recept på kortison, antibiotika och andra mediciner och vad hon isåfall betalade för det.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019