Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-02-03 09:48:58 följande:

    Hej på er!

    I måndags kom vi hem från Riga efter ett första besök på Avaclinic. Till att börja med när vi kom dit så kändes det inte alls lika modernt som på Invimed i Gdynia fast samtidigt mer lugnt och sansat. Vi kom faktiskt till och med in på vår bokade tid och både kordinator och sen läkaren hade tid för just oss. Detta är något som jag stört mig på som fan på Invimed att man betalar dyra pengar men när man kommer dit så har de ingen tid för en utan de e sjukt stressigt, tiden hos läkaren är sjukt pressad och man har glömt hälften av vad man bestämt sig för att fråga. Den manliga läkaren i Polen är lite lugnare men du blir hela tiden upplyst om att skynda på och att nästa patient väntar. Känslan är väldigt stressande.

    Jaja tillbaka till Riga... vi hade 2h bokade endast med läkaren som hade gått genom hela vår journal, herre Gud va förvånade vi blev. Han hade en ny plan för oss redo med olika förslag som han rekommenderade. När han tittat på de gamla spermaproven från Gdynia så var DNA fragmenterings provet inte helt ok. Under alla Ivf med mina och donator ägg så har alla blivit befruktade men på dag 3 så har utvecklingen ändrat sig.. där av inga till frysen och därför blev det inga kvar när vi gjorde blastocyst odlingen. Så nu ska de sortera mannens sperma på ett annat sätt för att få tag på de bästa.

    Nytt test ska tas på spermierna i Malmö eftersom de inte kunde göra det där pga av nått strul på labbet. Eftersom jag har en väldigt bakåtlutad livmoder så gjorde även läkaren provinsättning på mig så han vet vad han har och vänta, helt fantastiskt. Detta är nått min läkare i Sverige sagt flera gånger eftersom de är svårt att komma rätt.

    Nu väntar vi på lite provsvar och så ska vi skicka foto på mig som lite yngre..haha.


    Skönt att höra att ni fick bra och proffsigare behandling hos Avaclinic än hos invimed. Dr Lakutin är bra att prata med tycker jag.
  • UndrandeSökare
    Sjuttiosjuan skrev 2019-02-03 13:11:21 följande:

    Ok, tack!

    Vad behöver man göra där så länge:)


    Tråkigt att behöva stanna i flera dar om man inte vill.

    I Riga kan man flyga dit, göra insättning och åka hem samma dag. Allt på en och samma dag. Jag tog båten till Riga, åt lunch där och gjorde insättning och tog båten hem direkt efteråt. Var bara i Riga under 6 timmar totalt. Det var billigare och smidigare med båten, så slipper man ta med sig intyg för sprutor på flyget.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-02-04 11:25:12 följande:

    En fråga. Idag så fick jag hem recepten från riga. Ingen dålig lunta med grejer. Har någon lyckats lösa ut dem på apoteket utan att få dem översatta? Kan man få depå högkostnadsskyddet om de är på deras recept eller kan ma få det om de är översatta?


    Löser du ut medicin på recept från utlandet (EU-recept från EU-länder) får du aldrig det på högkostnadsskyddet.

    Enda sättet att få ut medicinen på högkostnadsskyddet är att få en svensk gyn att översätta dem och skriva ut svenska recept åt dig.

    Du kan kolla på Fass.se vad medicinerna kostar. Det pris som står där är det pris man får betala varje gång man löser ut EU-recept. Trombyl kostar ca 65kr för en burk med 100 tabletter. Prednisolon är inte så dyrt heller ca 150kr för 100 tabletter tror jag. Däremot Procrenspruta (nedregleringsspruta) (om du ska använda det) kostar över 1000kr. Ovitrelle och de andra medicinerna får du kolla på fass.se vad de kostar.

    Gå in på www.fass.se, skriv i läkemedelsnamnet i sökrutan, sen finns det knappar att trycka på så får man veta pris, vilka olika förpackningsstorlekar som finns, samt vilka Apotek på olika orter som har varan hemma i lager. Annars kan man be Apoteket beställa hem.

    Så du kan räkna ihop med hjälp av Fass vad medicinerna kommer kosta dig om du löser ut på EU-recept.
  • UndrandeSökare
    Fröken lillasyster skrev 2019-02-08 08:08:32 följande:

    Hej på er! Brukar följa er då vi är på gång in i äd-processen. Anledningen att vi inte kommit igång är helt enkelt för att jag inte kan välja klinik Nu är vi nere på några stycken som valet står mellan och då deras upplägg ser så olika ut undrar jag om någon vet på ett ungefär vad alla mediciner går på? Gärna inkl ev tilläggsbehandlingar ni fått oxå!


    Vilka ÄD-kliniker står ditt val mellan just nu?

    Det finns 3 olika sätt att ordna mediciner:

    1. Köpa via kliniken (endera att de skickar medicin till dig, eller att du/ni reser till kliniken.)

    2. EU-recept som kliniken skickar till dig, som du löser ut på svenskt apotek (utanför högkostnadsskyddet)

    3. Du hittar en svensk gyn som översätter dina EU-recept till svenska recept (då gäller högkostnadsskyddet).

    Om du vet vilka mediciner det gäller så kan du kolla på Fass.se och söka på läkemedelsnamnet och se exakt vad de kostar att lösa ut med EU-recept.

    Obs ! EU-recept kan man endast få om man väljer en klinik som finns i EU. Väljer du tex en klinik som ligger i Ryssland kan du EJ få EU-recept, utan du måste köpa alla mediciner där på plats i Ryssland.

    Jag och mannen valde Avaclinic i Riga. Där får man en nedregleringsspruta (Procren), östrogentabletter(Progynon) och Progesteronvaggissar (Lutinus)som standard. Jag köpte medicinerna på kliniken i Riga, men jag har skrivit namnen på de svenska motsvarigheterna inom parentes.

    Men eftersom jag även hade gjort immunutredning i Aten innan Riga, och hade mailat resultaten och behandlingsplanen till kliniken innan vi reste till Riga så kunde jag också bli erbjuden de medicinerna om jag ville (Trombyl, Fragmin, kortison och intralipiddropp).
  • UndrandeSökare
    Fröken lillasyster skrev 2019-02-08 10:22:17 följande:

    Ja, är det bara de "vanliga" medicinerna vid äd antar jag att den är betydligt lägre än jämfört med vad man skulle få betala för alla hormoner vid ett vanligt ivf...

    Efter att ha läst massor och mailat med olika kliniker är vi nu nere på ett par i Tjeckien men så igår hittade jag spanska kliniken Instituto Bernabeus hemsida och fick en bra känsla, det kändes proffsigt på något vis. Men det är ju så svårt att veta vad man ska gå på! En proffsig och välskriven hemsida eller mail behöver ju inte säga något om deras behandlingar. 

    Har försökt att gå lite på dels känslan jag får, hur kommunikationen är, vad som ingår i deras pris/paket och även deras inställning och möjlighet att ge extra behandling tex kortison, intralipider osv. 

    Så nu är det väl Gennet och Reprofit i Tjeckien kvar. Hade även Arleta med men den försvann igår då jag insåg att de inte har någon som helst garanti för att det finns embryo att återföra, vilket de flesta andra verkar ha så länge spermaprov är normalt. Den spanska kliniken var lite dyrare men de hade ett garantipaket som kändes bra och dessutom har de klinik i Alicante vilket ligger bra till för oss.

    Om någon har andra parametrar som är viktiga att väga in vid valet av klinik tas tips tacksamt emot

    Har läst massor av omdömen och recensioner om olika kliniker och det finns ju alltid någon som inte är nöjd...


    Du kan alltid hitta någon som är missnöjd med alla kliniker om du verkligen letar, men frågan är ju hur många som är nöjda i förhållande till hur många som är missnöjda.

    Det vanligaste vid ÄD verkar vara nedreglering med en spruta och sen bygga upp slemhinnan med östrogen och progesteron. Men sen är det nog väldigt olika vilka andra mediciner de erbjuder.

    Det beror naturligtvis också på vilken historik paret har sen innan och om andra utredningar gjorts tidigare och vad de visat tex om det finns koagulationssjukdom eller sköldkörtelsjukdom eller andra sjukdomar som behöver medicineras.

    Jag har hört gott om både Gennet och Reprofit, och har läst om kvinnor som lyckats vid båda klinikerna.

    Solkattan i Atentråden lyckades vid andra försöket med dubbeldonation hos Gennet, då hade hon samtidigt immunsupport via Dr D på Life clinic i Aten.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-02-11 21:11:07 följande:

    Alltså, vem var det i tråden som möjligt skulle få tvillingar? Minns inte namn nu, men jag vill så gärna veta hur det går där! Har det andra lilla hjärtat växt ikapp? Åh nyfiken som få! Hur går det för alla andra preggos? Någon som vart på vul el ul nyligen?

    Givetvis för att man längtar så väntar min mens med att dyka upp denna månad då Ja ja! Min tur kommer väl någon gång. Ska ändå inte börja förrän nästa mens.


    Evylina satte in 1 embryo hos Avalinic i Riga och såg 2 hjärtan slå, vet inte hur det gick sen.
  • UndrandeSökare
    Minilla skrev 2019-02-11 22:59:21 följande:

    Hur tänker ni som väljer klinik kring om donatorn är anonym eller ej? Är det någon som har det som kriterium att donatorn skall var öppen så att eventuellt barn sen i vuxen ålder kan ta reda på sitt ursprung? Jag försöker själv välja klinik och ville först välja Riga, men alla donatorer är anonyma , så nu lutar det mer åt Fertinova Helsingfors. Hur tänker ni andra?


    Ja, i Lettland är all donation anonym enligt lag. Men vi valde den kliniken eftersom vi kunde få PGS där (kromosomtest på embryona, så att endast embryon som är normala kromosommässigt sätts in). PGS kan man inte få på många andra kliniker. För oss är det helt ok att donationen är anonym.
  • UndrandeSökare
    Spain skrev 2019-02-15 14:57:08 följande:

    Hej

    Är det någon som vet hur man gör när man åter är i Sverige efter att ha fått äggtransfer och ej vill åka utomlands 1 ggr till bara för att bekräfta en graviditet... Var i Stockholm finns det möjlighet att göra ett tidigt ultraljud och blodbrov för att se om embryot ligger rätt och kolla värden?


    Blodprov och mäta Hcg kan du ta genom Werlabs.se, Blodkollen.se och Medisera.se

    Kolla under Provtagningsorter så ser du på vilka adresser de finns. Werlabs finns på massor av adresser i Stockholm vet jag.

    Man klickar i de prover man vill ha, väljer vilket provtagningsställe man vill gå till och betalar via hemsidan. Sen tidigast nästa vardag går du och tar provet på det ställe du valde. Sen får du sms när provsvaret är klart. Du loggar in på hemsidan och läser provsvaret på skärmen. Jättesmidigt ! Man behöver ta flera hcgprover, några dagar emellan varandra. Hcg ska dubblera sig varannan dag om allt utvecklas normalt.
  • UndrandeSökare
    Dosan74 skrev 2019-02-21 12:57:04 följande:

    I flera månader har jag följt era inlägg om hopp och förtvivlan. I morgon är det vår tur att åka till Riga för äggdonation. Kämpar med att hålla nerverna i styr och fokusera på jobbet (går sådär ????). Vill egentligen bara säga hej och tacka för all kunskap som ni delar med er av.


    Åker ni till Avaclinic eller ivfRiga eller vilken klinik har ni valt? Ska ni dit för första mötet med läkaren imorgon eller åker du dit för insättning av embryon?

    Lycka till i Riga och passa gärna på att kolla lite på stan också om ni har tid. Riga är mysigt !
  • UndrandeSökare
    Dosan74 skrev 2019-02-23 19:01:24 följande:

    En dag i Riga. Svårt att njuta av den vackra staden när det enda man tänker är måndag. Vi har valt AvaClinoc och det har hittills varit väldigt proffsiga och hjälpsamma. Upptäckte att jag inte packade ner tillräckligt med Lutinus, försöker få kontakt med kliniken och koordinatorn som skulle höra av sig i helgen. Hoppas hon svarar i morgon.


    Jag vet inte om de har Lutinus i Lettland. Men annars kan du köpa Utrogestan på kliniken, det gjorde jag. Det är också progesteron, fast små vita runda bollar som kan tas oralt eller vaginalt, de är mycjet mindre än Lutinus. Fast Avaclinic vill att man ENDAST ska ta det vaginalt, för man kan bli yr i huvudet om man tar det oralt.

    Fördelen med Utrogestan jämfört med Lutinus är att Utrogestan kan sättas in utan plastpinne, och det kladdar mycket mindre än Lutinus.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019