• Äldre 26 Oct 09:41
    92756 visningar
    3835 svar
    3835
    92756

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Frazze skrev 2018-10-26 07:21:00 följande:
    I Skövde så har du den absolut bästa gynekologen som heter Urban Claesson. Han hjälper dig med vul och de prover du behöver. Han hjälper även med de recept som behöver översättas (utom Fragmin vilket han är emot) men ett vul kostar säkert 3000kr/gång. Man får säga att man ska göra det för äd annars så har han ingen tid. För eftersom att det är typ 2 el 3 gyn i hela skaraborg så är de rätt så fullbokade. Kan säga att han är den märkligaste människa du någonsin kan träffa på, men bättre gyn hittar du nog inte ändå. Åker man tåg el buss så ligger kliniken mitt emot busstationen/tågstationen på 3dje våning. Samma hus som apoteket och allt vad det nu är. Men som sagt! Han är villig att hjälpa en
    Är det denna klinik du menar? Här är deras prislista:
    www.urbanclaesson.se/Avgifter.aspx
  • Äldre 26 Oct 15:25
    #71
    Frazze skrev 2018-10-26 15:13:32 följande:
    Kan inte öppna länken, men ja han är det i alla fall tror inte det finns 2 gyn med samma namn i denna regionen. Han är grym men weird!
    Varför säger du att han är weird? på vilket sätt är han konstig?

    Här är infon som står om man klickar på länken:
    Avgifter

    Mottagningen har samma patientavgifter till läkare som landstingets mottagningar.


    Besök hos läkare: 300 kr.


    Preventivmedelsrådgivning/besök: Gratis.


    Frikort gäller.


    Uteblivet besök debiteras med 300kr + administrationsavgift 50kr om ej avbokat 07,30 samma dag. Kan då göras på telesvar. Gäller även vid frikort.


    Privata behandlingar för barnlöshet:


    Kostnader för besök i samband med privat IVF: Se respektive IVF kliniks hemsida.


    Enstaka ultraljudsundersökningar i samband med annan privat  behandling för barnlöshet: 1500 kr.  


    Betalning med kort. I undantagsfall kontant.    

    www.urbanclaesson.se/Avgifter.aspx
     

  • Äldre 27 Oct 11:41
    #75
    samsam74 skrev 2018-10-27 11:22:24 följande:

    Hej! Tack för svar om tips på ultraljud o blodprovstagning. Tänkte annars att proverna går att ta mha Werlabs..Ja, första försöket, men har barn sen tidigare (ICSI).


    Du kan kolla om infektionsproverna kan tas genom Werlabs.se eller Blodkollen.se Jag vet att man för många år sen kunde köpa ett blodremisspaket genom Werlabs som hette "inför ivf" eller liknande. Jag vet inte om de har kvar det nu, kan ju vara värt att kolla om du vill.

    Annars om du har en hjälpsam vårdcentral så kanske de kan hjälpa dig med infektionsproverna (hiv, syfilis etc) endera på högkostnadsskyddet eller mot betalning privat? Annars hoppas jag att du kan få hjälp hos gyn Urban Claesson som Frazze tipsade dig om.

    Förutom vul, och blodprover, behöver du också få recept på 1 nedregleringsspruta (Procren), östrogentabletter(Progynon) och Progesteron (Lutinus). Man kan också köpa dessa mediciner på kliniken eller be dem skicka EU-recept eller skicka medicinerna med posten från Riga. Men billigast blir nog om du kan få svenskt recept.

    Du behöver sen ta om dessa infektionsprover en gång per år och scanna in och maila till kliniken så länge som du har embryon kvar i deras frys.

    Hoppas det går bra med din behandling. Har du valt donator? Vilken månad planerar du att resa till Riga?
  • Äldre 27 Oct 13:16
    #77
    +1
    Evylina skrev 2018-10-27 12:10:57 följande:
    Hej Undrande och ni andra som varit på AVA Riga (eller andra kliniker) Hur fungerar det med EU recept? De har skickat sådana till mig (inte fått de än), kan man lösa ut mediciner med dessa på vilken apotek som helst? Tar man nedregleringsprutan Procren själv då? Jag har faktisk lutinus hemma efter alla misslyckade IVF:r. Så kommer att använda det. Hur länge tog ni lutinus sen 12 veckor eller mindre? Och immunhämnande? Jag har bett om att få trombyl och kortison (vad den nu heter den pillen), vill maxa mina chanser!

    Mycket frågor! Hade kunnat googla allt detta men nu finns det ju experter här som kan berätta med info direkt från källan ;)
    samsam74 skrev 2018-10-27 11:22:24 följande:

    Hej! Tack för svar om tips på ultraljud o blodprovstagning. Tänkte annars att proverna går att ta mha Werlabs..Ja, första försöket, men har barn sen tidigare (ICSI).


    Har du någon fast gynekolog du går till? Kan löna sig att kolla med denna ifall de kan hjälpa till! Min gyn ville inte alls hjälpa mig med att översätta recepten, men hon hjälpte mig med blodprover och ultraljud, så jag behöver inte lägga pengar på det iaf. känns bra! Lycka till :)
    EU-recept kan man lösa ut på apotek i Sverige, men det blir utanför högkostnadsskyddet, så man måste betala 100% av kostnaden, men det är det ju värt om man får tag på medicinerna man behöver.  Det är en spruta Procren man behöver. Ja, man tar sprutan själv subkutant i magfettet (eller om du har någon kompis som är sjuksköterska som vill hjälpa dig sätta den).

    "Subkutana injektioner. En subkutan injektion innebär att läkemedlet sprutas in i underhudsfettet. Därifrån tas det verksamma ämnet upp i blodet och sprids i kroppen och når på så sätt den del av kroppen där det ska verka. Subkutana injektioner verkar oftast långsamt och i jämn takt."

    Om du söker på Procren på Fass.se så kan du se både pris och vilka apotek i ditt område som har den hemma. Finns det inte hemma på apoteket så fråga om apoteket kan beställa hem åt dig. 1 spruta Procren kostar ca 1300kr med EU-recept. 1st ask med 84 östrogentabletter (Progynon 2mg) kostar ca 109kr.

    Här hittar du bipacksedeln för Procren för vårdpersonal:
    www.fass.se/LIF/product&nplId=20031121000024

    Samt för allmänheten:
    www.fass.se/LIF/product&nplId=20040607007068

    I bibacksedeln hittar du bilder på stag för steg exakt hur du ska göra med sprutan.

    Jag använde inte Procren själv, vi reste till Riga för att göra vul och göra sperm dna fragmentationstest och då efter vul satte sjuksköterskan en annan sorts nedregleringsspruta i muskeln i skinkan på mig (interamuskulär injektion).  Annan medicin men samma effekt dvs nedreglering (man försätts i konstgjort klimakterium).

    Sen bygger man upp slemhinnan kemiskt med östrogentabletter (Progynon 2mg) och senare lägger man också till progesteron (Lutinus 100mg). Utomlands i tex Riga finns progesteron som Utrogestan 100mg och 200mg som är små vita runda bollar och kladdar inte lika mycket som Lutinus.

    Bipacksedel för Progynon 2mg (Östrogen)
    www.fass.se/LIF/product&nplId=19700130000014&docType=7&docTypeDynTab=30&scrollPosition=416

    Det vanligaste är att du kommer ta 3 tabletter östrogen (Progynon 2mg) per dag och 6st Lutinus per dag (2 på morgonen, 2 vid lunch och 2 på kvällen).
    Vid ev. blödningar några dagar efter insättning så brukar man få höja dosen östrogen från 3 tabletter per dag(1x3) till 4 tabletter per dag (2x2).

    Trombyl 75mg per dag, tar man 1 tablett dagligen av, fungerar milt blodförtunnade och kan förhindra ev. blodproppar när embryot försöker fästa och även senare för att förhindra proppar i moderkakan.

    Du kan också be om recept på Fragminsprutor, de är blodförtunnande och man tar dem 1 per dag i magfettet. De är starkare än Trombyl (de sammarbetar med Trombylen). Fragmin kan även lösa upp redan befintliga proppar (det kan inte Trombyl göra, endast förebygga).

    Kortison (Prednisolon 5mg) vanlig dos är 10mg och uppåt, men du måste fråga kliniken både när du ska börja med Trombyl och Prednisolon och vilka doser Prednisolon du ska ta, det brukar vara individuellt.

    Om det skulle bli minus eller missfall så slutar man direkt med alla mediciner UTOM prednisolon, det måste man trappa ner långsamt (halvera dosen var 3e dag). Man ska INTE sluta direkt med prednisolon (kortison) för då hinner inte kroppens KORTISOL produktion med, och då kan man få tråkiga biverkningar som trötthet, värk och stelhet.

    Kliniken kommer tala om för dig när du ska börja och när du ska sluta med alla mediciner. Du kommer få en behandlingsplan av din koordinator.

    Lycka till med din behandling !
  • Äldre 27 Oct 13:19
    #78

    Evylina- Jag skulle rekommendera att man fortsätter med Lutinus till v.14
    när moderkakan tar över produktionen, men hör med kliniken vad de säger.

  • Äldre 27 Oct 14:02
    #79

    Här kan ni läsa om den nya lagändringen som börjar gälla 1 januari 2019:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/lagforandring-blir-tillatet-att-genomga-befruktning-med-enbart-donerade-konsceller

  • Äldre 30 Oct 13:49
    #81
    Evylina skrev 2018-10-27 15:09:24 följande:

    Tack så hemsk mycket Undrande få
    är utförligt svar, nu vet jag lite mer om detta :) jag tror att jag klarar av att sätta nedregleringssprutan själv efter alla ivf sprutor man har satt är man ju expert ;)

    Jag kör så länge jag kan och får recept för med lutonus. Chansar inte!

    ;)


    Hoppas det går bra att lösa ut EU-recepten, ibland kan man behöva gå runt på flera apotek för det är inte säkert alla apotek vet hur de ska hantera EU-recept. Testa gärna olika Apotekskedjor t ex Lloyds Apotek om de finns där du bor.
  • Äldre 7 Nov 11:07
    #83

    Evylina- Vilket datum ska du göra vul och ta Nedregleringssprutan?

  • Äldre 7 Nov 11:12
    #84
    Myran1979 skrev 2018-10-18 10:12:15 följande:

    Ja, jag vill vara med ???? Vi ska på läkar- och kuratorskontakt inför äd i Sverige. Är det någon annan som varit med om det? Vad frågar läkaren och vad frågar kuratorn? Hur lång tid fick ni vänta sen till återförandet?


    Hur går det för er Myran? har ni hört något från läkaren?
  • Äldre 7 Nov 12:39
    #86
    Myran1979 skrev 2018-11-07 12:28:00 följande:

    Vi väntar fortfarande. Fått besked att det kommer kallelse så småningom. Så vi väntar snällt Hur går det själv?


    Jag väntar också, vi ska till Aten och göra hysto i slutet av november.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019