Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Myran1979 skrev 2018-11-16 15:28:22 följande:

    Absolut, helt införstådd med det. Nämnde bara vad vi inte vill. Vi får se vad som händer...


    Min man ville absolut inte till Ryssland heller, med allt krångel med att fixa visum och sånt, så Ryssland var inte aktuellt för oss heller. Kanske Danmark skulle kunna vara intressant för er?

    Har ni hört något från läkaren om ni kan få ett samtal inför ÄD under december 2018? Jag förstår ju att det är tråkigt att bara vänta. Hoppas ni snart får veta vilken månad ni kan få en kallelse iallafall så ni kan börja planera.
  • UndrandeSökare
    Myran1979 skrev 2018-11-16 16:01:31 följande:

    Vi har fått besked att det blir nästa år, tyvärr. Måste vänta, måste vara sysselsatt, måste få tiden att gå, måste orka.... ORKA!


    Har de sagt om det blir i januari eller februari eller ungefär vilken månad?
  • UndrandeSökare
    Elise39 skrev 2018-11-22 17:05:56 följande:

    Hej!

    Hoppar in här. Har 4 misslyckade ivf:er och vill inte ge upp. Vi har två fina barn men länge önskat oss en tredje. Nu funderar vi över äggdonation och har varit i kontakt med två kliniker i Riga. Hur gör ni med recept och undersökningar? Försöker hitta en läkare i Stockholm som kan göra undersökningar. Har ni något tips? 


    Hej och välkommen till tråden !
    Jag kan rekommendera Avaclinic i Riga där jag och mannen går. När jag skulle välja klinik för något år sen, så var det många som skrev här på Familjeliv att de var så missnöjda med ivfRiga, så dem valde jag bort direkt.

    Däremot Avaclinic i Riga  (vissa kallar dem AvaRiga) hade många skrivit om att de var nöjda med så vi valde dem. Vi åkte till kliniken en månad innan och gjorde Sperm dna fragmentationstest och köpte alla mediciner av kliniken då. Annars kan också kliniken maila eller skicka EU-recept eller skicka medicinerna med posten.
  • UndrandeSökare
    Elise39 skrev 2018-11-22 17:40:24 följande:
    Tack! Det lutar åt AvaClinic eftersom koordinator förstod precis vad jag frågade om. IVFRiga så var koordinator snabb på att svara men jag fick aldrig svar på mina frågor.
    Vi har gjort en del undersökningar inför ivf så vi behöver inte åka över. Däremot behöver tydligen jag undersökas under behandlingen. Är inte helt säker på hur behandlingen ska gå till i detalj men skulle vilja ha en läkare här i Stockholm för att slippa åka över bara för UL. När man får EU recept, betalar man fullpris då? 
    Du ska börja med att be kliniken maila dig ett Patientformulär och ett Donationsformulär som ni ska fylla i. Patientformuläret är info om er och i Donatorsformuläret fyller man i hur man vill donatorn (eller donatorerna om man ska ha både ägg och spermiedonation) ska se ut.

    Ska du gå hos Avaclinic så behöver
    BÅDE  du och mannen ta följande prover först:

    Hiv
    Syflis
    Hepatit B
    Hepatit C
    Anti HBC

    Mannen måste ta spermaprov med Morfologi. Måste vara med morfologi, det är viktigaste delen. Det räcker inte att endast mäta mängd och antal rörliga.
    Om detta provsvar blir onormalt så måste mannen ta Sperm dna fragmentationstest. Det kan inte tas i Sverige, endast utomlands tex på kliniken i Riga.

    Ja, när man löser ut medicin på EU-recept så gäller inte högkostnadsskyddet så man betalar 100% varje gång. Priset som gäller är det som står på Fass.se
    gå in på www.fass.se och skriv in medicinens namn, så kan du se priset och även vilka apotek som har det hemma.

    Kontakta kliniken och fråga om de har någon lista på gynekologer som de samarbetar med.
  • UndrandeSökare

    Elise39- Jag glömde att säga att Ni måste båda ta blodprov och ta reda på
    Blodgrupp och rhesusfaktor också.

    Kliniken matchar sen er mot donatorer med
    samma blodgrupp och rhesusfaktor.

  • UndrandeSökare
    Elise39 skrev 2018-11-22 18:26:56 följande:
    Tack UndrandeSökare! Så tacksam att du delar med dig :) 
    Vi har gjort testerna och fått formulären som vi inte har tittat igenom riktigt än. Spermaprov gjordes för ett tag sedan men osäker på om det var med Morfologi. Vart kan man ta ett sånt test? När har ni planerat att göra Äd? 
    Varsågod ! Hoppas att mina tips kan hjälpa på vägen.

    Man kan göra Spermaanalys med Morfologi på RMC i Sverige. Men om det inte går för er, så skicka mannen på en snabb flygresa till Riga och låt honom göra Sperm dna fragmentationstest på kliniken. Det är det bästa spermatestet, bättre än alla  spermatest i Sverige. För även spermier som ser normala ut i mikroskåp kan ha dnafel.

    Morfologi är när man tittar på spermiernas utseende, man tittar på hur många som har för stort huvud, för litet huvud, för kort svans, dubbla svansar etc

    Vi har redan gjort dubbeldonation hos Avaclinic, och har nu 5 blastos i frysen som är friska kromosommässigt efter PGS (kromosomtest på embryonas dag 5). jag planerar att sätta in en av dem i januari 2019.
  • UndrandeSökare
    Elise39 skrev 2018-11-22 18:26:56 följande:

    Tack UndrandeSökare! Så tacksam att du delar med dig :) 

    Vi har gjort testerna och fått formulären som vi inte har tittat igenom riktigt än. Spermaprov gjordes för ett tag sedan men osäker på om det var med Morfologi. Vart kan man ta ett sånt test? När har ni planerat att göra Äd? 


    UndrandeSökare skrev 2018-11-22 18:16:29 följande:

    Elise39- Jag glömde att säga att Ni måste båda ta blodprov och ta reda på

    Blodgrupp och rhesusfaktor också.

    Kliniken matchar sen er mot donatorer med

    samma blodgrupp och rhesusfaktor.


    Har ni tagit både infektionsprover och blodgrupp och rhesusfaktor på er? Scanna in allt och maila till kliniken.

    Infektionsprovsvaren får max vara 6 månader gamla.

    Lycka till och hoppas allt går bra.
  • UndrandeSökare
    Baby74 skrev 2018-10-19 18:55:00 följande:

    Hej alla,

    Jag just fått missfall med min första äggdonation i Riga (september 2018)

    Har 3 kvar i frysen i Riga men känns tufft.

    Har gjort 2 IVF i Uppsala förra året.

    Någon mer som ska till Riga?

    Vad får ni för medicin?


    Hur går det för dig nu? Planerar du en ny insättning i Riga snart? Du kan ju fråga din klinik om de vill skriva ut Trombyl och prednisolon inför nästa försök om du vill ?
  • UndrandeSökare
    Havet75 skrev 2018-10-25 14:16:28 följande:

    Hej!

    Jag följer gärna med i denna tråd. Är 43 år och vi har bestämt oss för Äd. Jag träffade stora kärleken för två år sedan , han har inga barn men jag har tre. Vi har ju min ålder emot oss o vi har försökt nästan i två år samt två ivf utan ett plus. I helgen var vi på seminarium för Äd som Ava-Peter hade och det kändes så bra. Nu har vi kontakt med kliniken och väntar på upplägget för Äd i januari. Är det någon mer som funderar på Ava-Peter??


    Hur har det gått för dig? Kommer ni välja AvaPeter eller blir det någon annan klinik?
  • UndrandeSökare
    Lisjau skrev 2018-11-08 17:40:05 följande:

    Hej på er! Vi genomgår donation på Sahlgrenska på donation enheten i Göteborg. Genomgått en donation innan och fick min dotter. Fick i tisdags tillbaka ett fint embryo som vi hoppas tar sig. Hur långt har ni andra kommit? Har ni börjat än eller är det först nästa år som ni flesta kommer starta från scratch?


    Hej ! Hur gick det för dig efter insättningen? Blev det plus?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019