Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Dazzle skrev 2018-11-30 19:36:52 följande:

    Tack för svar. Hur länge har ni varit hos Ava? Var i processen är du? Hur länge är man i Riga?

    Vi funderar på Ava, Vitanova och Vivaneo. Kanske borde välja utifrån snabbhet.

    Vet du/ngn hur det mottas i Sverige att barnet inte kan få veta vem donatorn är? För visst är det så i Riga?


    Vi har gjort dubbeldonation hos Avaclinic i Riga och fick 8 blastos varav 7 var friska kromosommässigt efter PGS (det är ett tilllval man kan köpa om man vill).

    Vi satte in 2 och 5 till frysen.

    Men det blev missfall pgr av mitt överaktiva immunförsvar, så vi har nu varit i London och gjort en immunutredning och efter att jag ordnat mediciner så kommer jag sätta in 1 av våra 5 blastos från frysen i Riga under 2019.

    Så jag har inte fött något barn än, så jag kan inte svara på de frågorna. Ja, enligt lag är all donation anonym i Lettland (Riga är en stad i Lettland).
  • UndrandeSökare
    mva1970 skrev 2018-12-04 00:29:54 följande:

    Lyckades få till två frågetecken istället för hjärtan.. hur det nu blev så..?!


    Välkommen hit till tråden ! Hoppas det går bra i Ryssland. Håll oss gärna uppdaterade hur allt går.
  • UndrandeSökare
    Evylina skrev 2018-12-10 15:57:54 följande:

    Grattis Bell!! Vad skoj! {#emotions_dlg.flower}

    Hoppas allt är bra med alla andra och att det blir fler plus i tråden snart :) själv ska jag till Ava Riga om en vecka och har insättning den 19/12. Jag är så nervös nu! ätit progynon och ska börja med lutonus/progesteron på lördag. Har mått lite illa av progynon annars har det inte varit några problem. Eventuellt testdag strax innan nyår, så antingen börjar 2019 med bra besked eller att jag får köra igen då till februari... (om jag får en massa ägg till frysen då...)

    Jaja det är läget här! Ha en fin måndag alla :)

    E


    Lycka till hos Avaclinic den 19 dec 2018 Evylina !
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-10 22:41:34 följande:
    Tack för infon. Men! Så tråkigt att det inte fäst mer, är det immunologiska orsaker som kan vara orsaken? Har du fått några special mediciner? Funderar på att ta Ava Peter med babygaranti eller 80% tillbakabetalning, dyrt men jäkligt dyrt att köpa ÄD efter ÄD med.. vet inte hur man ska tänka.. Får jag fråga vad ni fick betala på AvaPeter för det paketet med tre insättningar och 6 embryon på ett år?  <3
    Bara lite info om AvaPeters garanti:
    AvaPeters garanti är inget man kan ta, det är inte patienten som får bestämma om man får det eller inte. Alla beviljas inte AvaPeters babygaranti, det är AvaPeter som bestämmer om man får det eller inte, beroende på vilka förutsättningar de bedömer patienten har. Om de bedömer att man har får dåliga förutsättningar så blir man nekad garantin, och då får man endera köpa insättningar utan garanti eller gå till en annan klinik.

    En nackdel med AvaPeters garanti är att om man betalar 250.000kr och får ett barn på första försöket så är alla pengar sen borta och man får inga embryon till frysen. Så vill man sen ha syskon så måste man börja om från början igen.

    Det finns en annan klinik som heter Reprofit i Tjeckien som också har babygaranti, en kvinna jag hade kontakt med som kallade sig MammaDA, lyckades få en dotter på första försöket där. Hon sa att det står inget på hemsidan om deras garanti, man måste kontakta kliniken för mer info.

    Det finns säkert andra kliniker som också har garantier om du kollar runt.
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-11 15:59:42 följande:

    Jag skrev att jag vi ville boka en tid för DNA Fragmentationstest till AVA Clinic och då fick jag frågan varför vi vill göra det... svarade att vi vill undersöka spermierna närmre för att veta om vi ska göra ÄD eller ED fick detta svar:

    "This test can perform only when patient  have good sperm concertation and motility if coacervation low we can?t made this test.

    Regards,

    Katerina"

    Hur ska man nu veta... fattar inte varför inte det går, det är ju inte så få att man inte kan se några


    Vänta till efter den 17dec, då är Veronika tillbaka från sin semester, hon är min koprdinator på Avaclinic och hon är mycket vettigare att diskutera med än Katarina.
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-11 20:27:40 följande:

    Har kontaktat dem synd att man inte kan skicka ner spermierna :)


    Mensblodtestet kan du skicka med posten, men spermierna måste mannen leverera personligen. Men om ni vill spara pengar så kan du ju skicka mannen att resa själv för spermatestet. Om spermatestet görs i Aten så måste det bli flyg, blir det Riga så kan man både flyga och åka båt dit (Tallink/Silja linje).
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-11 21:17:50 följande:

    Ja, kanske lite billigare att åka denna tiden på året om inte annat. Vi bor i Göteborgområdet så jag tror bara flyg är möjligt om vi inte åker långt i Sverige först. 


    Ja, jag tror det är högsäsong i Aten mellan april-oktober, så resten av året brukar det vara lite billigare tror jag. Det är möjligt att det är billigare att åka till Riga också nu under vintern. Kolla och jämför priser.

    Tallink/Silja Line har anslutningsbussar för en billig penning som går från många orter i Sverige till Värtahamnen i Stockholm. Man bokar bussen samtidigt med båten.

    Annars finns det säkert flyg från Landvetter till både Aten och Riga.
  • UndrandeSökare
    Evylina skrev 2018-12-12 14:36:57 följande:

    Hej alla! 

    Hur är det dig Bell som plussat? :) 

    Har en fråga till er angående Utrogestan, jag ska börja med lutinus nu i dagarna, som jag har över sen sista IVF:n, sen tänkte jag köpa på mig Utrogestan i Riga, det var billigare än att köpa här på apoteket, så jag tänkte köpa på mig det. Jag undrar om någon gjort detsamma här i tråden och undrar då hur det är med att ta allt i handbagaget? Kan man det? Man har ju liksom recept på det tänker jag så de borde inte säga nåt i tullen?

    En annan fråga, har googlat och förstått att man kan ta utrogestan både oralt och vaginalt? Stämmer detta? är det någon skillnad på effekt? mycket frågor :)

    Ha det fint och tack för hjälpen!


    Ja, Utrogestan och Östrogentabletter och sånt kan du ta i handbagaget. Men om du har sprutor (tex Fragmin eller) liknande med dig, så får du inte ha dem i handbagaget, om du inte också har ett brev på engelska med dig från din läkare (Travel Letter).

    Ja, man kan ta Utrogestan både oralt och vaginalt, men Avaclinic vill endast att man tar dem vaginalt, för man kan bli yr i huvudet om man tar dem oralt.
    Jag har testat oralt vid en tidigare graviditet och blev yr i huvudet av dem.
    Det är dock inte alla som blir yra av dem.
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-12 13:12:50 följande:

    Vad tror ni tjejer... är detta aldeless för dålig HCG utveckling?
    3e: 32
    5e: 130
    10e: 127
    12e: 192


    Fick två blastocyster den 27 november, tänkte en liten önsketanke om att båda två fäste och den ena har dött och den andra fortsätter. Hade det bara vart en från början hade kanske värdet varit lägre den 3e och sett bättre ut på kurvan. Usch så frustrerande!


    Det är lite svag utveckling av hcg, men ge inte upp.
    Ta några nya hcg nästa vecka så du kan följa utvecklingen.
    Ta också progesteronvärdet.
  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-17 18:17:29 följande:

    Okej. Jag hade hcg på 1001 idag i fredags var det 373, så det har höjts normalt iallafall. Skönt att slippa ta hcg prov för dig, så nervöst. Vilken vecka du när du gör vul?

    Jag har inte fått tag på Vul tid förrän början av januari då är det vecka 8.


    Skönt att du fått tid för vul !
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019