• Äldre 19 Dec 21:19
    92788 visningar
    3835 svar
    +1
    3835
    92788

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Evylina skrev 2018-12-19 20:57:01 följande:

    HEj Alla!

    Tänkte uppdatera om (ego)läget.. Ruvare nu efter att fått en superfin blastocyt insatt idag :) totalt plockades det 14 ägg, 4 var omogna. 10 befruktades och dag 3 levde alla och hade delats fint. Dag 5 hade de 6 stycken tiptop blastos och 4 som inte alls var så fina. En blasto sattes in och 5 gick till frysen. Är så nöjd med detta resultat och nu är det bara att vänta till den 28/12 då det är testdag. Jättenöjd med AVA Riga proffsiga, trevliga och kliniken ligger fint i den Art noveau kvarteteret i Riga :) vi fick hann med sightseeing och lite shopping. Så det har varit en fin resa :) nu hoppas jag på att detta går, så att jag slipper åka hit fler ggr. även om det är en trevlig stad och så :)

    Ha det fint!! {#emotions_dlg.flower}


    Grattis till att du blivit ruvare. Ja, Riga är en trevlig stad
  • Äldre 23 Dec 16:03
    +1
    Evylina skrev 2018-12-23 11:56:51 följande:

    Den 28/12! så om 6 dagar :) hur har det gått med din HCG höjning? Och hur har det gått för ladymaria och din HCG? Jag kan inte ta HCG blodprov förrän efter nyår då allt är stängt nu. Får ta vanlig graviditetstest. De sa att jag skulle köpa de dyra testerna och prova två olika. Får se vad de har på apoteket. Nervös detta med ruvandet, den värsta perioden i det hela. Tur att julfirande tar lite tankarna från det!!

    Hoppas att ni får en god jul allesammans!!! 

    Kramar E


    Veronika sa till mig att det skulle vara Clearblue, så jag hade beställt hem några Clearblue digitala med veckoindikator från Apotea, och sen tog jag några blodhcg via Werlabs senare. Använder du rabattkoden "Louise" så blir det billigare
  • Äldre 2 Jan 14:27
    Frazze skrev 2018-12-26 18:06:37 följande:

    Finns det sprutor med progesteron?


    Ja, det finns progesteron i form av sprutor under olika namn utomlands tex Gestone, Prolutex och Prontogest. De finns i tex England (receptbelagt), Grekland (receptfritt) etc. Dock finns det EJ progesteronsprutor i Sverige.

    Jag vet inte om det finns i Riga, det får du kolla med din klinik isåfall.
  • Äldre 2 Jan 14:33
    LadyMaria skrev 2018-12-27 10:38:05 följande:

    Det är 100mg Lutinus, undra om det är skillnad då man gör ÄD eller ED att det är högre doser då på något sätt, verkar som de flesta här tar högre doser Lutinus och Progynon än jag. Vad är Duphaston till för? 


    Utomlands tar de generellt högre doser av östrogen och progesteron än i tex Sverige.

    Duphaston är progesteron som inte finns i Sverige längre(avregistrerat här). Googla så hittar du mer info.
  • Äldre 2 Jan 14:46
    +1
    Evylina skrev 2018-12-28 12:09:03 följande:

    Hej alla!

    Ville bara uppdatera om egoläget och idag var det testdag och jag gjorde två tester imorse som var positiva och jag är väl gravid. Jag är i chock! Glad, lite orolig, nervös men mest i chock! Kände faktisk igår hela dagen att jag hade mycket molvärk, yr och tyckte saker luktade väldigt stark, men som ni vet när man hållit på med detta länge så är man expert på att känna efter för mycket och alla hormoner kan ju spela en en spratt, så jag försökte hålla huvudet kallt. Men ja det var alltså en graviditet och inte hormonerna, och den lilla rosa blödningen häromdagen var val en sk nidblödning... 

    Så sjuk detta! nu får man hoppas att lilla frön stannar också! ska försöka att inte vara orolig utan tänka positiv och framåt. Försöka ;) vill ju njuta av detta som man längtat efter så länge!

    Kram alla :)


    Grattis till plus Evylina.
  • Äldre 2 Jan 15:34
    Bappen skrev 2019-01-01 21:44:06 följande:

    Hej!

    Jag hoppas in i tråden. Ruvar just nu på två blastos, efter äd på Ava Riga.

    För några mån sedan, efter vårt förra försök fick jag svaga positiva gravtest men Hcg minskade i blodet så då fick jag sluta med alla Mediciner och vänta in mensen.

    Iförrgår (Rd 11) och igår (Rd 12, testdag) fick jag igen svaga pos gravtest men digitalt test visar 1-2 veckor och borde nog visa 2-3 veckor så jag oroar mig att det blir samma sak denna gång.

    Imorn ska jag lämna blodprov så då får vi se.


    Vad fick du för resultat på hcgblodprovet? Hoppas det går bra denna gång Bappen. Vilka mediciner använder du denna gång? Har du kvar några embryon i frysen i Riga nu?

    Jag följde dig i din gamla tråd. Har du kollat upp genom immunutredning utomlands om det är ditt immunförsvar som är problemet som orsakar missfallen?

    Jag har haft 6 missfall och för mig är det mitt immunförsvar som orsakar det. Då behövs det mer mycket mer mediciner än bara blodförtunnande och östrogen och progesteron för att lyckas.

    Jag har gjort immunutredning på Life clinic i Aten och fick sen behandling med intralipiddropp, Kortison, fragmin och trombyl men missfall ändå. Gjorde då en ny större immunutredning i London hos Dr Gorgy på FGA och där hittades ännu fler immunproblem. Så det behövs mer mediciner.

    Tyvärr sysslar inte Avaclinic (AvaRiga) med immunutredningar, och i Sverige tror de inte heller på immunproblem. Men många gånger kan det vara orsaken.

    Om du vill veta mer kan jag tipsa dig om boken " is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Den finns att köpa på tex Bokus för ca 300kr. Sen finns också tråden " Vi som snart är gravida efter utredning i Aten" här på Familjeliv, där finns det mycket kunnade om immunproblem.

    Lycka till !
  • Äldre 7 Jan 20:14
    SuzieZ skrev 2019-01-07 19:23:40 följande:

    Hej Syskon2018!

    Var det ett svårt beslut att använda sig av ÄD? Hur man ska förklara det för barnen när de blir större etc? Vi står i kö i Sverige men det känns lite läskigt..

    Skulle ni även kunna överväga ?stängd? donation? Vad blir skillnaden rent psykologiskt tror du när man ska förklara för barnet om donatorn?

    Tack!!!


    På kliniker i Sverige finns inte "stängd" dvs anonym donation, anonym donation finns endast utomlands. Vi har gjort donation i Riga, Lettland. Där är alla donationer anonyma enligt lag.
  • Äldre 8 Jan 19:09
    Bappen skrev 2019-01-02 20:29:18 följande:

    Hej!

    Tack för pepp Sara761 och undrandeSökare. Hcg låg på 320 idag så det verkar lovande. Min koordinator var väldigt nöjd och skrev att jag inte ens behöver ta fler Hcg, vilket jag fått göra tidigare, utan kan vänta till ultraljud. Men jag tar nog Hcg på fre igen för att kolla att det höjs. Jobbigt att bara gå och vänta till ul den 22 Jan, det känns väldigt långt bot.

    Tack UndrandeSökare för alla tips, minns dig från förra tråden! Jag tar alla mediciner du nämnde utom intralipid denna gång, men bör kanske göra en utredning i Athen om inte det här går vägen.


    Hur har det gått Bappen? Har du tagit fler hcgprover? Har du bokat in tidigt vul för att se om det finns något foster med hjärtslag därinne?

    Hoppas allt går bra.
  • Äldre 8 Jan 20:03
    Frazze skrev 2019-01-08 19:55:20 följande:

    Någon som går på Ivf Riga här? Jag kollade hotellet Albert Hotel som ligger i samma byggnad där idag och kollade om där fanns lediga rum, men det spelade ingen roll vilket datum jag än tog så var det "fullbokat" Har hört att de stängt hotellet, men det verkar ju inte så när man läser på alla sidor på nätet. Tänkte om någon vart där el skulle dit snart om ni kunde kolla bara


    Testa att ringa hotellet, telefonnummret hittar du säkert på deras hemsida.
  • Äldre 8 Jan 20:23
    Bappen skrev 2019-01-08 19:58:39 följande:

    Hej! Det har gått bra faktiskt! Mitt Hcg verkar öka bra.

    11 dpt Hcg 320

    13 dpt Hcg 820

    17 dpt Hcg 4280

    Jag funderar på att boka in vul tidigare än 22 Jan som Kliniken föreslog, vill så gärna veta om det finns ngt där!


    Det ser bra ut. Vilken dag är du på den 22 jan 2019 ?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019