Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Evylina skrev 2019-01-09 14:30:29 följande:

    Hej Bappen! Vi är väldigt nära i tid vi två! Jag har ultrajud nästa vecka den 17/1. Förstår din oro! Ruvandet är tortyr men detta innan man ser ett hjärta eller väntan till vecka 12 är nästan ännu värre, tycker jag. Jag har haft spottings nu i söndags och idag. Väldigt lite, men man blir ju livrädd. :( någon mer som har haft det så? 

    Har dock varit väldigt illamående i vågor och har mycket molvärk så något är där ju. Ändå jobbigt med spottings :( äter trombyl så det kan ju vara det. 

    Håller tummarna för oss alla nygravida!!

    Kram


    Evylina- Veronika sa till mig att jag måste kontakta kliniken direkt vid spottings, och det gjorde jag, och de sa att man får spottings pgr av hormonbrist, så de höjde min östrogendos från 1tablett 3 ggr/dag till 2tabletter 2 gånger per dag istället.

    Så kontakta din koordinator om du har spottings.
  • UndrandeSökare
    Evylina skrev 2019-01-09 14:59:18 följande:

    Hej undrande!! 

    Tack det har jag gjort och fick öka dosen av progynon till 2 piller morgon och två kväll, så samma som du fick :)

    Hoppas det slutar!! :)


    Ok, bra att du kontaktat kliniken. Hoppas det ordnar sig.
  • UndrandeSökare
    Bappen skrev 2019-01-10 12:24:26 följande:

    Vi såg en hinnsäck av rätt storlek idag på vul (5+2). Allt såg bra ut och jag ska tillbaka nästa ons 16 Jan. Så skönt!!


    Det låter bra.
  • UndrandeSökare

    Evylina- Ja, blödningar är vanligare vid ÄD sägs det.

    Jag förstår att du menade Trombylen, men kunde inte låta bli att fnissa när jag såg att du hade skrivit Trombonen ! Tur att man inte behöver äta musikinstrument Hoppas du förstod skämtet och inte tog illa upp.

  • UndrandeSökare
    Jag är bara jag skrev 2019-01-11 19:44:55 följande:

    Vårt andra barn kom av det sista embryot vi hade kvar! Trots missfall med alla 4 syskon till det! Så allt är möjligt har jag lärt mig.


    Ja, det beror både på embryot, kvinnans kropp och vilka mediciner man tar om det ska lyckas eller inte.

    Ibland kan det räcka att höja kortisondosen, eller lägga till blodförtunnande, för vissa behövs Levaxin och ibland är det annat som krävs som hysto eller starkare mediciner.

    Det som är så lurigt är att det krävs olika saker för olika individer, det finns ingen medicin eller behandling som funkar för alla tyvärr.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-01-11 20:50:13 följande:

    Hej på er alla!

    Länge sen jag skrev här, har varit ganska besviken på mig själv att vi valde stanna kvar på vår fd klinik och har behövt ett tag och fundera va utan all medicinering och andas lite

    Men nu e vi på väg till Riga, den 28 ska vi vara på plats för första mötet och det ska bli så kul och intressant. Jag har även fått tag på min gamla läkare här hemma som vi ska få hjälp av med mediciner och undersökningar. På måndag blir det scratching och provtagning här hemma så då kör vi igång igen.


    Hej Lilly2013 ! Härligt att se dig igen och kul att höra att du också kommer åka till Riga ! Har du valt ivfRiga eller Avaclinic (AvaRiga) ?
  • UndrandeSökare
    Solhällan skrev 2019-01-13 20:04:14 följande:

    Hej!

    Är "ny" här. Läst lite i trådar från o till det senaste 1-1,5 åren men nyligen skapat ett konto för att kunna kommunicera mer er. :)

    Jag vill börja med att gratulera er som redan hunnit bli gravida! Underbart!

    Jag/vi har försökt få barn sedan vi blev ett par för drygt 2,5 år sedan. Vi har gjort 4 IVF under 2017 och 2 ÄD under 2018 på Invimed i Polen (Gdynia). Men dessvärre aldrig fått något plus, trots, förutom Estradiol och progesteron, tillägg med Metypred (methylpednisolone) 16mg och Acard 75mg (acetylsalicylsyra) under våra ÄD-försök.

    Nu har jag funderingar på att göra en immunutredning (i antingen Aten eller London?) innan vi ska sätta in de 2 sista vi har kvar i frysen.

    Jag har gjort fler medicinomgångar 2018 under ÄD-försöken som de inte godkänt transfer pga för tunn slemhinna (trots dubbel dos Estradiol), är det fler som har problem med detta?

    Vad kan man göra åt detta? Dvs hur får man slemhinnan tjock om kroppen inte svarar på Estradiolet?

    Vi bor förresten i Skåne. Är det fler som är härifrån? Läste någonstans i tråden om en som var från Malmö... vem var nu det?

    Håller tummarna på många plus i år. Lycka till allihop!


    Välkommen hit !
    Om inte slemhinnan blir tillräckligt tjock av östrogentabletter så vet jag att Avaclinic i Riga lägger till hög dos E-vitamin och Östrogenplåster.
    Man kan också testa Viagra och Neupogen (Dr Gorgy i London använder det).

    Sen vet jag att ivfSerum i Aten brukar rekommendera Mensblodtest och hysto vid slemhinneproblem och andra problem med livmodern, läs mer här: www.ivfserum.com/hysteroscopy-with-implantation-cuts/
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-01-14 06:51:20 följande:

    Alltså nu måste jag fråga varför en del får använda p-piller innan äd och vissa får ta procren sptuta.

    Jag är bara jag varför skulle du ta en ägglossningsspruta? Jag får så många funderingar i huvudet och jag vill ju verkligen ha bästa möjliga behandlingsplan när jag ska iväg. Idag är det jag som ringer min gyn i alla fall och snackar lite om vul och infektionstester Nu börjar förberedelserna. Börjar sakta bli hoppfull om en resa i mars/april.


    Är nog bara att olika kliniker använder olika metoder. När jag gjorde ET hos Avaclinic i Riga användes inga P-piller. (Om man nu inte kallar östrogetabletterna som man bygger upp slemhinnan med efter nedregleringssprutan för p-piller).

    Vi åkte till kliniken i Riga månaden innan insättning och gjorde vul på CD21 och eftersom allt såg bra ut fick jag nedregleringssprutan satt i skinkan av sköterskan samma dag. Sen väntar man på nästa blödning och börjar med östrogentabletter då.

    Detta görs för att kunna synka mottagarens menscykel efter donatorns. Plus att det gör det enklare för kliniken att kunna planera insättningen.

    Men prata med din klinik om vilka olika alternativ de kan erbjuda dig, samt olika mediciner.

    Du kan ju även fråga om de har Progesteronsprutor i Lettland om du vill ha det.

    Det finns ett flertal olika märken och vissa ska sättas i en muskel i låret eller övre delen av rumpan (tex Prontogest ) och andra ska sättas i fettvävnad i magen (tex Prolutex, som Jag är bara jag använde via sin klinik i Tjeckien).

    Om du ska använda Progesteronsprutor, så be kliniken lära dig hur du ska använda dem. Prontogest kommer tex i små glasbehållare som man ska först ta en spruta, sätta på en nål och dra upp medicinen ur flaskan. Sen byta nål på sprutan och sen injecera sig själv i övre delen av skinkan (kräver en hel del vighet). Man alternerar och sticker sig i vänster sida ena dan och nästa dag i höger sida. Be att sköterskan på kliniken visar dig och lär dig hur du ska göra så du inte sticker fel. Sticker man på fel ställe så kan det bli att man till slut inte kan sitta för man får för ont...

    Prata med kliniken så ska du se att allt ordnar sig !
  • UndrandeSökare
    BlåLilja skrev 2019-01-16 08:45:24 följande:

    Tack så mycket! Jag hoppas det går bra hela vägen. Jag är dock rejält osäker eftersom jag har haft så mycket strul med min livmoder. Opererat bort två myomer men har en kvar som sitter i livmoderväggen. Jag är rädd att detta kommer göra så embryot inte får den näring den behöver. Vi får se! Hoppas det går bra!

    Vi gjorde ÄD i Köpenhamn på kliniken Vitanova. 


    Hur är det med åldersgränser vid ÄD i Danmark? Jag hsr hört att i Danmark slängs alla embryon som kvinnan har i frysen när hon fyller 46 år. Vet du om det stämmer?
  • UndrandeSökare
    BlåLilja skrev 2019-01-16 07:47:19 följande:

    Dom odlades i tre dagar, frystes ner andra dagen, sen tinades upp och återinfördes tredje dagen. Jag har inte vågat testa p.g.a att jag saknade symptom. Men i natt hade jag sådan värk i magen.... så jag testade i morse. Det blev ett starkt plus .


    Grattis till plus ! Vilka mediciner använder du förutom östrogen och fragmin? Får du stödmediciner som trombyl, fragmin och prednisolon?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019