Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Åldersnoja!

    Det kommer ju bli rätt tätt mellan de två yngsta ändå, och såååå lastgammal är du inte precis, särskilt inte i IVF-kretsar.

    Med tanke på förväntad levnadstid hinner alla dina barn troligen bli medelålders innan du trillar av pinn...

  • BuoBä

    Sen är det så att

    a) alla barn kommer in i en fas då de inser att folk runtomkring dem inte är odödliga. Det är troligen där din 6-åring är.

    b) alla barn tycker att deras föräldrar är jobbiga och/eller pinsamma av någon anledning, men vad det är varierar. För dig var det ålder. Min mamma var äldst av alla mina klasskompisars föräldrar. Det tyckte jag aldrig var konstigt. Rätt tidigt tyckte jag istället att det verkade helt galet att skaffa barn vid 18 som många av de andra mammorna gjort (landsbygd och 70-tal, say no more). Däremot tyckte jag det var extreeeeemt pinsamt att min mamma var lärare.

    Så att tänka på vad barnen ska tycka om det ena eller det andra är bara dumt. Det är du och din man som ska bestämma om ni vill ha ett barn till eller inte.

  • BuoBä
    mrstj skrev 2018-10-20 22:22:49 följande:

    Ja hon är i en sån fas, men reflekterar även över att mormor & morfar är gamla.

    Jag är oxå lärare, så mig får de skämmas över oavsett ???? Men som sagt, det här med åldern sitter i mitt huvud.


    Tja, jag brukar resonera som så att man är aldrig äldre och har aldrig roligare än man gör sig.

    Se det positivt; du kommer inte ha tid med någon 40-årskris med 2 småbarn i släptåg.
  • BuoBä
    mrstj skrev 2018-10-22 07:41:25 följande:

    Tack! Har det hela tiden varit självklart för dig att behålla? Ibland kan jag tycka att det är hemskt att man kan välja så med ett liv... Jag tror vi hade känt annorlunda om våra barn varit äldre & vi fått en sladdis. Jag är ofta ensam med barnen då min sambo jobbar & med en liten & en stor år det inga problem. Men hur ska det gå med tre?!


    Jag tycker det är mer normalt att tveka om tidigare barn är äldre. Då har man kommit till en annan fas i livet och jag förstår fullständigt om man inte har lust att börja om med blöjbyten och dålig sömn. Men ni är fortfarande mitt i småbarnstiden, så det kommer inte bli så stor skillnad för er.

    De flesta jag känner tycker att det var störst skillnad att gå från ett till två barn. Trean liksom bara hänger med. Har väl att göra med att man är mer rutinerad och van att dela uppmärksamheten.

    Men vill ni inte ha fler barn så vill ni inte. För mig låter dock argumenten rätt tunna.
Svar på tråden Åldersnoja!