• Jamesdio

    Re: Högskoleutbildningar

    Receptarie, Arbetsterapeut, Fysioterapeut. Receptarie finns som distansutbildning med möjlighet att bygga på till apotekare.

    Alla kandidatprogram, inriktning beror ju på din behörighet och ditt intresse. Arbetsmarknad och lön beror ju på vilken inriktning. De naturvetenskapliga programmen tenderar till att ha mer låst undervisningstid inkl laborationer och mindre fritt arbete än vissa humaniorainriktade utbildningar.

    Vad vill du jobba med, vilken lön är acceptabel, hur ser arbetsmarknaden ut, hur ser möjligheterna ut till påbyggnadsutbildning(karriär på jobbet ut är väl de frågor du bör ställa först, inte nödvändigtvis hur lång utbildningen är.

    Själv är jag Biolog (Biologprogrammet Uppsala Universitet) mest eftersom jag tyckte att Veterinärprogrammet eller Apotekarprogrammet verkade så långa. Men det slutade med att jag ändå läste en termin extra på Biologlinjen för att få alla de kurser jag ville ha plus att jag sedan stannade kvar som doktorand i ett gäng år till. Är alltså forskarutbildad numera.

Svar på tråden Re: Högskoleutbildningar