• modsey

    Hur mycket tjänster i hushållet köper ni in

    Jag har sedan tidigare haft städhjälp en till två gånger i månaden. Utöver det här jag köpt matkassar med lite olika intervall. Få jag nu fått mer omkring mig på olika plan känner jag att jag är i behov av mer struktur här hemma. Har beställt matkassar hem till dörren fram till jul. Bokar in mer städhjälp. Kommer lämna in en del stryktvätt till kemtvätten.

    Hur gör ni och hur resonerar ni?

  • Svar på tråden Hur mycket tjänster i hushållet köper ni in
  • modsey
    Mongoliet skrev 2018-11-02 12:07:06 följande:

    Jag jobbar hellre mindre & gör allt själv. Vad betalar du för städning?


    Det är inte ett alternativ just nu, därav min fråga/ tråd . Jag betalar efter Rut ca 1500 kr för två ggr i månaden. Men då är huset på 200 kvm.
  • modsey
    sextiotalist skrev 2018-11-02 12:20:05 följande:

    Jag bedriver just nu en övertalningskampanj att köpa in städhjälp en gång i månaden, sambon är inte där ännu (han vill inte ha främmande personer i lägenheten), men han kommer nog vika sig där så småningom.

    Det är nog det och fönsterputs jag kan tänka mig, matkassar är totalt ointressanta, för jag råkar gilla att handla mat.

    Städhjälpen vill jag ha b.la för att göra viss punktstädning (och en mer noggrannare städning). Oftare än en gång i månaden ser jag det inte som nödvändigt eftersom vi är endast två personer numera hemma.


    Håller med om mat, tycker oxå det är rätt kul att handla. Men pga flera faktorer i livet just

    Nu behöver jag frigöra tid. Det som faktiskt är lite kul med matkassarna är oxå att man får en del inspiration till nya recept.
  • modsey
    Guapa skrev 2018-11-02 13:10:00 följande:

    Inga tjänster alls just nu. Men jag skulle kunna tänka mig städhjälp 1 gång i veckan, storstäd + fönsterputs ett par gånger per år, matkasse (gärna med vegetariskt och annat vi sällan lagar annars) kanske 4 dgr/veckan. Har hittills inte blivit av pga mycket sjukdomar och VAB i höst. Funkar inte om man måste avboka hela tiden.

    Jag skulle även gärna anlita en stylist/inredningsproffs som hjälper oss få det mysigt och hemtrevligt med tavelväggar, gardinupphängning, rätt möbler på rätt ställen, rätt belysning osv. Så mycket som behöver fixas här hemma men vi får aldrig tummen ur.


    Jag bokade en pensionerad snickare en gång. Han hjälpte mig att hänga tavlor och tunga speglar och lite annat som aldrig blev gjort. Super! Skulle kunna tänka mig en stylist bara för lite inspiration, men har nog en rätt speciell smak. Men just belysning och lite tips kanske.
  • modsey
    Anonym (Linda) skrev 2018-11-02 14:18:19 följande:

    Ok, jag har flera småbarn så det skulle bli många kassar på en vecka. Då är det inte samma nöje och tiden läggs hellre på annat. Basvaror och egentligen även det mesta annat köper jag helst med hemleverans. Får alltid varor i bra skick med vår leverantör så tycker det är guld värt.


    Tror också det är större vinster om man har flera barn hemmaboende. Var det bara jag o min man kunde vi typ leva på lunch ute och något väldigt enkelt hemma. Nu behöver jag servera nyttig mättande middag hemma varje dag. Har till och med köpt frukostkassar några av veckorna. Men där var det mest för lite ny inspiration!
  • modsey
    Glinda från Oz skrev 2018-11-02 15:02:55 följande:

    Färdiga matkassar förstår jag inte syftet med. Det är dubbelt så dyrt som i affären, man behöver två portioner för att bli mätt och man måste ändå åka och handla.


    Nja vi varvar mellan tre olika företag och dels nappar vi ju i vanliga fall på erbjudande de har och nu när jag bokat mer ofta än annars så bedömer jag det som värt den tiden jag spar. För små portioner känner jag inte igen och då har jag två grabbar som tränar och äter mycket. I vanliga fall skulle jag inte vilja ha det så här ofta dom nu, men jag behöver tiden.
  • modsey
    Anonym (nisse) skrev 2018-11-02 16:05:55 följande:

    Städning

    Mathem

    Tvätt av skjortor + finkläder

    Hemleverens av större inköp

    Fönstertvätt

    Däckhotell

    Lämnar båt cch båtnyckel till tjänsteleverantör


    Ja däckbyte övertalade jag maken att skippa för några år sedan, helt klart värt de där hundralapparna!
  • modsey
    Glinda från Oz skrev 2018-11-02 17:31:39 följande:

    Men man sparar ju ingen tid, man måste ändå åka och handla.


    Alltså jag får det levererat hem till min dörr
  • modsey
    Anonym (Linda) skrev 2018-11-02 18:17:47 följande:

    Inte om man handlar all mat och alla hygienartiklar etc via tex mat.se. Det är ju som en vanlig butik, men på nätet. Sedan har de också attmsn kan välja recept och handla för, men då väljer man ju själv hur många portioner.


    Jag har bara näthandlat mat två ggr tidigare förutom middagskassarna. Var positivt överraskad över den höga kvalitén! Ska bli spännande att se nästa veckas leveranser!
  • modsey
    cosinus skrev 2018-11-02 18:49:34 följande:

    Inget.

    Städhjälp skulle jag vilja ha men mannen vägrar. (Han anser att man ändå måste städa (läs plocka) så städfirman kan städa och då kan man lika gärna städa allt själv).

    Handlar gör jag när jag har tid att döda medan jag väntar på barnens träningar och det känns onödigt åka hem.

    Däcken vill jag ha hemma för att kunna byta spontant och slippa boka tid.

    Snöskottning har vi haft men mannen anser att han kan skotta (och ja det får han göra, jag vägrar :) )

    Fönster har vi provat leja bort men den gubben slutade och jag har inte orkat gräva upp någon ny. Det är väl annars det jag tycker är mest värt slippa göra.


    Vi har också däcken hemma men tar med dem in och byter på dropp in verkstad.
  • modsey
    RebeckaZ70 skrev 2018-11-03 12:58:35 följande:

    Vi har städhjälp en gång i veckan, sen tar vi hjälp med fönsterputs, trädgårdsskötsel och poolrengöring.


    Bad betalar ni för städ en gång i veckan och hur stort hus har ni?
  • modsey
    Mullbär skrev 2018-11-03 14:41:20 följande:

    Inget. Har inte barn. Kan tänka mig att det är en fantastisk hjälp och avlastning om man har "mkt att stå i". Då kan den tiden och energin läggas på annat :)


    Kommer nog behålla en del hemhjälp även när barnen flyttat ut i framtiden tror jag. Även om det säkert inte känns lika nödvändigt. Nu behöver jag frigöra tid för /till familjen.
  • modsey
    Anonym (Downsize) skrev 2018-11-03 15:05:09 följande:

    Inget alls, jag valde att "downsiza" istället när jag kände att tiden inte räckte till. Stort hus blev lägenhet, 45 min bilpendling till jobbet blev 5 minuter på cykel. 8 km till affär blev 300 m etc. Det har frigjort massor med tid och skapat livsglädje.


    Vi bor redan nära till jobb och bra boende. Det är andra faktorer än jobb som gör att jag måste strukturera vardagen lite mer. Saker jag inte kan påverka.
  • modsey
    Anonym (Downsize) skrev 2018-11-03 16:24:20 följande:

    Det låter inte helt sunt att ha så mycket om kring sig att man trots alla fördelar och extra hjälp som du ändå verkar ha letar efter mer sätt att spara in tid, och dessutom känna att det är utom ens egen kontroll. Jag känner många som genom åren tänkt som du gör som tyvärr hamnat på fel sida väggen.

    Jag hoppas du hittar en bra balans på det hela till slut, men råder dig att försöka jobba i bägge ändar och inte låta det hela gå över styr. Du har ju fått en del tips som förhoppningsvis hjälper.


    Känner att jag mer förbereder mig eller parerar innan det ens är nära...Det är faktorer i min omgivning som en period kommer ta tid och engagemang. Kontroll har jag och vill behålla :)
  • modsey
    Anonym (Två) skrev 2018-11-03 16:41:42 följande:

    Städhjälp måndagar o fredagar. Då hängs tvätt om jag startat maskinen. All tvätt viks. Vi tvättar i veckan men viker den oftast inte. Städhjälpen städar kyl o lådor när vi säger till. Fönsterputs beställer vi extra. Hjälp med att slänga på tippen tar vi in vid behov. Lika dant med det mesta som har med tomten att göra det tar vi in efter behov. Ibland lämnar vi in större tvätt (typ resårmadrass) till kemtvätt. Vid något tillfälle har vi även lämnat all tvätt. Mat har vi haft matkomfort där maten är ganska förberedd. Nu har vi precis avslutat det o då handlas det mer take away eller lokala Ica eller hemkörning från mat.se eller dyl.


    Oj, två gånger i veckan. I Sverige?
  • modsey
    Anonym (Queen) skrev 2018-11-03 18:55:26 följande:

    Glömde: vi lämnar även in en hel del kläder för tvättning, tvättar bara strykfria grejer själv.


    Tänker också att allt som behövt strykas kan fixas via kemtvätten. Inte för att jag kanske inte hinner....utan det är rätt trist att stryka ändå !
  • modsey
    Anonym (Två) skrev 2018-11-04 09:03:21 följande:

    [quote=79187987][quote-nick]modsey skrev 2018-11-03 18:01:48 följande:[/quote-nick]Oj, två gånger i veckan. I Sverige?[/

    Ja i Sverige.


    Oj. Lät mycket med två i veckan bara. Vad får ni betala?
  • modsey
    Anonym (Två) skrev 2018-11-04 09:50:08 följande:

    Vet inte exakt vad det kostar men gå in på något städbolags sida de brukar presentera priser. Vi tycker det är värt det för att orka med livspusslet och kunna vara så mycket som möjligt med våra barn. Vi gillar våra jobb o det är billigare med städhjälp om man tänker att vi själva kan jobba de timmarna det tar o städar


    Absolut värt det, håller med! Känner dock att en gång i veckan är max vad vi behöver. Nu har vi två ggr i månaden och det fungerar.
Svar på tråden Hur mycket tjänster i hushållet köper ni in