Forum Intresserad - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Adoptions krav och nekad adoption

  Tis 6 nov 2018 18:55 Läst 965 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av Drottningen1970 - Visa alla inlägg
 • Tis 6 nov 2018 18:55 #1

  Jag jobbar med att utreda adoptioner. Man kan dels nekas /ej bli godkänd under utredningen. Det kan handla om fysisk och psykisk ohälsa, att man inte har det stabilt vad det gäller relation, boende, försörjning... det är första delen att bli godkänd i den svenska utredningen. Nästa hinder handlar om att landet man ska adoptera ifrån har sina egna regler, som gör att de säger nej även om du är godkänd i Sverige. Det kan handla om allt från hälsa, ålder, sexualitet, religion, bmi etc etc...

 • Ons 7 nov 2018 18:46 #3
  FrökenBlåklocka skrev 2018-11-07 17:25:40 följande:

  Okej de som intresserar mig är "kriterierna" fysisk och psykisk ohälsa, att man inte har det stabilt vad det gäller relation, boende, försörjning delen. Jag förstå om du inte kan svara på det men i den omfattning du kan. Fundersam hur vi skulle ligga till i frågan men jag vet att du omöjligt kan svara på det så allmän info eller hänvisning om djupare info uppskattas.

  Tex om fysisk och psykisk ohälsa avser större "problem" eller även mindre.

  Samt stabil relation (samma pojkvän snart 20år), boende (hyreslägenhet) och försörjning (jag fast jobb, han arbetslös).

  Om man är öppen för land dvs vi vill gärna adoptera gärna tex från Japan eller Kina men egentligen spelar de ingen roll utan vill ha ett barn och ge barnet en kärleksfullt liv.


  Generellt är det helhetsbilden. Men utan att vara gift och med en partner arbetslös är det bara att glömma internationell adoption rent krasst. Många många fler par står i kö för att adoptera än vad det finns tillgängliga barn.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll