• Anonym (Ella-­Nora)
    Äldre 9 Nov 10:42
    46805 visningar
    532 svar
    -4 +1
    532
    46805

    Jag är gift och ligger (snart) med en gift man. Fråga vad ni vill!

    Jag är gift och har haft en flört med en gift man en ganska lång tid. Nu tar vi det steget längre och har bestämt tid och plats för en första träff.

    Jag har tänkt väldigt mycket kring detta (relationer, livet, känslor, svek, skuld, skam, moral, passion, kärlek, normer och så vidare) och kommit fram till några viktiga insikter. Men spånar gärna vidare och får frågor som jag kanske inte har tänkt så mycket kring.

    Så fråga precis vad ni vill men gör det respektfullt och försök att lyfta blicken för nya perspektiv även om ni tycker att vissa handlingar är förkastliga.

    Glad

  • Svar på tråden Jag är gift och ligger (snart) med en gift man. Fråga vad ni vill!
  • Anonym (Ella-­Nora) Trådstartaren
    Äldre 9 Nov 16:24
    #41
    Anonym (Hm..) skrev 2018-11-09 16:17:25 följande:
    Är du inte rädd a barnen får reda på det? Hur ska det kännas att mamma och bästisens pappa knullar varandra ?
    Nej, inte det minsta orolig över det.
  • Äldre 9 Nov 16:36
    #42
    -1
    Anonym (Ella-Nora) skrev 2018-11-09 16:22:43 följande:

    Naturligtvis vill vi att det ska finnas passion mellan oss också. Kanske blir det så eller så får vi den tillsammans med andra resten av livet.

    Men jo, han tänder även lite på tanken att jag ligger med någon annan. Han tycker det finns en viss spänning i det.

    Och jag tror att det inte dröjer så länge innan han också vill testa.

    Nu finns inte passion och spänning mellan oss. Så vad tror du att jag OCH min man saknar?

    Det vi kan få på annat håll :)


    Är det verkligen spänning och passion din man saknar? Du skrev ju att han sagt att han inte behöver någon annan, samt känner attraktion för dig. Tror du inte det är plågsamt för honom att han vet att du inte vill ha sex med honom?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Äldre 9 Nov 16:41
    #43
    Anonym (Ella-Nora) skrev 2018-11-09 15:19:22 följande:
    Jag har läst en hel del om människor som ligger med andra fast de är i ett förhållande. Och pratat med ett par stycken också. Det är inte alls ovanligt att det blir en nytändning. Ja, det kan vara rimligt att ha ett öppet förhållande resten av livet om det fungerar. Eller att inte ha det. Det är väl sådant man får se...
    Anonym (Ella-Nora) skrev 2018-11-09 15:33:12 följande:
    Fast min man mår bra!

    De flesta slutar tända på sin partner. Är det synd om alla människor för det eller är man fri att göra något bra av sitt liv ändå?
    Jag har också läst sådana historier och om det är något båda tänder på så kan det säkert leda till ett bättre sexliv även inom förhållandet. Nu har ju ni dock inget sexliv att tala om till att börja med och du skriver att du inte tänder på honom alls vilket är något helt annat. De flesta slutar inte attraheras helt av sin partner eller se denne som en vän utan vad som ofta händer över tid är att det blir mer slentrian eller mindre ligga i perioder. Känns som du snarare försöker normalisera er situation eller släta över de problem som finns mellan er. Jag tvivlar starkt på att det kommer hjälpa i det här fallet att ligga med andra.

    Sen har du nu skrivit i tråden att han också tänder på det här och det är förstås bra om han är med på det av fri vilja. Vad du skrev i trådstarten kvarstår dock och det intryck man får är fortfarande att han främst är positivt inställd för att han hoppas på att det ska bli bättre mellan er. Vilket inte är att undra på då han fortfarande tänder på dig och har sagt att han bara vill ha dig. Måste vara en väldigt tråkig situation att befinna sig i där ens partner inte längre vill ha en själv på det sättet. Jag hade aldrig stannat kvar om min partner känt så för mig.

    Jag tänker inte moralisera över det hela och vill du/ni göra det här så är det förstås er sak. Däremot tycker jag du ska fundera på dessa punkter och om det verkligen är bäst för alla involverade att stanna kvar i en relation under rådande omständigheter.
  • Anonym (suck)
    Äldre 9 Nov 16:46
    #44
    -1
    Anonym (Ella-Nora) skrev 2018-11-09 16:17:05 följande:
    Jag har inget med henne att göra och känner mig helt fri från förpliktelser där.

    Hoppas snarare att hon också får uppleva och leva ut en förälskelse någon mer gång i sitt liv :)

    Så nej! Jag mår inte dåligt.
    Inget med henne att göra? Du är väl en medmänniska? Du har väl empati som sträcker sig längre än bara din innersta krets? Eller ja uppenbarligen inte men det gör dig till en dålig människa. Människor som bara bryr sig om sig själva och sin innersta krets är dåliga människor. 
  • Anonym (lea)
    Äldre 9 Nov 16:57
    #45
    Anonym (Ella-Nora) skrev 2018-11-09 15:51:46 följande:
    Fast min man tänder på tanken att jag ska ligga med någon annan.

    Vi har inte glidit ifrån varandra, vi utvecklas tillsammans hela tiden.

    Mina känslor för min man är mycket vänskapliga och mycket starka. Det är inte illa att två bästa vänner bor ihop, skrattar har kul tillsammans i familjen, hjälps åt med saker och är ett emotionellt stöd för varandra samtidigt som de också kan få lite äventyr med andra emellanåt om de vill.

    Vilka delar saknas för att det ska vara ett bra liv?
    Han tänder på tanken skriver du. Det skulle väl vara trevligt om han sen också får ligga med dig, men det får han ju troligtvis inte och då kan det väl bara var frustrerande för honom?
  • Anonym (Wtf)
    Äldre 9 Nov 17:00
    #46
    Anonym (H) skrev 2018-11-09 14:46:05 följande:

    Fick man fråga vad man ville?

    Hur gammal var du sist du kissade på dig?

    Tycker du att du har en dallrande rumpa?


    Men suck, hur barnslig kan man vara?

    Fattar inte att TS svarar dig alls.
  • Anonym (Ella-­Nora) Trådstartaren
    Äldre 9 Nov 17:00
    #47
    New Dawn skrev 2018-11-09 16:36:23 följande:
    Är det verkligen spänning och passion din man saknar? Du skrev ju att han sagt att han inte behöver någon annan, samt känner attraktion för dig. Tror du inte det är plågsamt för honom att han vet att du inte vill ha sex med honom?
    Såhär. Han saknar saker jag inte kan ge honom då jag är otillräcklig. Eller vi är otillräckliga. Det klickar inte riktigt med det sexuella.

    Han har inte behov av att ligga med någon specifik person- han behöver inte någon särskild. Det är hans egna ord. Det är det jag menar med att han inte behöver någon annan. Jag tror definitivt att han kommer att ligga med någon annan. Jag vet exempelvis att han är lite småtänd på en kollega.

    Jo, det plågar honom. Det är inte så att vi aldrig ligger för det gör vi ibland. Men jag kallar det för celibat för det är inga passionerade känslor bakom. Det blir ett monotont nötande ett par gånger i månaden.

    Han får ut lite mer av det än jag som mest får skav. Jag blir inte våt alls. Det spelar ingen roll att han gör saker "rätt".

    Han känner viss attraktion till mig. Och det gör jag ju till honom också. Jag tycker han är grymt snygg.. Men jag tänder inte fysiskt. Det går bara inte. Och det är så längesen, så himla många år sen, jag hade sex och var kåt. Jag trodde det var fel på mig tills jag träffade den här andre mannen. Och jag har läst på vad som händer vid förälskelse, vad som är skillnad mellan förälskelse och kärlek. Jag är kär i min man. Förälskad i den andre. Det är förälskelse och passion jag saknat.

    Kanske kan det hela leda till att en gnista tänds. Kanske inte.

    Det plågar oss båda därför har vi valt att från och med nu ha ett öppet förhållande. För att man ska kunna göra som man vill vad det nu är.

    Vi har testat många saker för att "väcka våra känslor till liv". Bland annat parterapi. Sexualrådgivning. Det har inte hjälpt. Och terapeuterna har sagt samma sak som jag ständigt stött på i litteraturen- förälskelse försvinner i alla förhållanden. Antingen har man kortvariga förhållanden, ett öppet förhållande eller ett långvarigt monogamt förhållande utan gnista. För det är så människor fungerar av naturen. Det finns en gräns för hur länge man kan känna förälskelse för en person och enligt vetenskapen är den gränsen satt till max 2 år. Genomsnittet är mycket kortare.

    Jag vill inte leva utan förälskelse för det gör mig så himla lycklig!
    Och min man och jag ger varandra kärlek, respekt, stöd, förståelse och trygghet. Det kan jag inte heller tänka mig att leva utan.
  • Anonym (Wtf)
    Äldre 9 Nov 17:01
    #48

    Tror du han är en bättre älskare än din man?

    Varför i så fall?

  • Anonym (Ella-­Nora) Trådstartaren
    Äldre 9 Nov 17:01
    #49
    Anonym (Wtf) skrev 2018-11-09 17:00:03 följande:
    Men suck, hur barnslig kan man vara?

    Fattar inte att TS svarar dig alls.
    Jag blir nog faktiskt lite road :)
  • Anonym (Ella-­Nora) Trådstartaren
    Äldre 9 Nov 17:09
    #50
    Anonym (lea) skrev 2018-11-09 16:57:22 följande:
    Han tänder på tanken skriver du. Det skulle väl vara trevligt om han sen också får ligga med dig, men det får han ju troligtvis inte och då kan det väl bara var frustrerande för honom?
    Du menar att det skulle vara trevligt om jag blir kåt och min man och jag ligger när det har inträffat? Det är en av stark önskan hos mig.

    Jag tänker inte ställa upp torr och ointresserad (som jag tyvärr gjorde förr för att vara snäll) då det dödar sexlivet mellan oss ännu mera. Dessutom så får jag ont när jag inte är kåt. Det är inte trevligt för någon av oss. Särskilt inte när det leder till urinvägsinfektion och blödande och inflammerad slemhinna.

    Det är ett tips jag vill ge till alla: ligg inte om ni inte är kåta. Det har förstört ganska mycket. Det blir en betingning- sex= obehagligt. Och så förstör det faktiskt underlivet. Man kan i värsta fall få vestibulit.

    Min man får ligga med vem han vill annars och det är många människors stora önskan att ha det så. Det är inte så synd om oss. Vi kommer mycket bra överens och har lätt för att prata och dela saker med varandra.

    Det ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig!
Svar på tråden Jag är gift och ligger (snart) med en gift man. Fråga vad ni vill!