Inlägg från: Bleha |Visa alla inlägg
  • Bleha

    jag och mamman två olika nivåer

    Jag är förskollärare och har därför en hel del erfarenhet inom ämnet även om det inte alltid är samma sak hemma. 

    Jag föreslår att du och mamman tar ett tillfälle att tala ordentligt om detta. Tala om er syn på uppfostran och kom tillsammans överens om hur ni ska agera TILLSAMMANS. 

    Barn springer och är högljudda och har svårt att låta bli hur mycket vi än tjatar. För många barn fungerar det helt enkelt inte att säga till, de glömmer av sig. 

    Mitt tips är att
    1. Sänk din egen röst och påminn barnet "Du pratar jätte högt, vi hör dig" Eller "Kan du sänka rösten? När du skriker så får jag ont i öronen" var gärna övertydlig.

    2. "fånga" eller stoppa barnet på ett snällt sätt om det blir för rörigt och förklara varför det inte fungerar att de gör som de gör. På förskolan förklarar jag att vi är alldeles för många och att vi får springa utomhus där vi får plats. 

    3 Distrahera. Om det inte fungerar att påminna och tjata så får du erbjuda en ny lugn aktivitet. Det är detta du måste göra när du känner att det går över styr och du tappar tålamodet. 

    Det är såklart viktigt att ni båda gör detta lika mycket. Båda föräldrar måste vara de som säger till och som tröstar, annars får ni olika slags relationer med barnen.

Svar på tråden jag och mamman två olika nivåer