• Äldre 21 Nov 07:13
    17218 visningar
    923 svar
    923
    17218

    IVF vintern 2018/2019

    Jag är gärna med och följer er :)

    Jag är 28 och min sambo 30 och vi har försökt i ungefär 2,5 år.. sökte hjälp nu i höst med privat utredning i Uppsala och nu har vi fått letrozol och ovitrelle.

    Det visade inga fel på nån av oss..

    Åt letrozol cd 3-5 och var på vul i måndags och ska dit igen om en timme.

    Jag är inte hoppfull på letrozolen eftersom att jag redan har egen äl.

    Så nästa steg är ivf och hoppas kunna komma igång i Jan eller feb. Vi får det av landstinget genom Sundsvalls sjukhus :) dock får vi göra ingreppen i Falun eller Umeå.

  • Äldre 21 Nov 14:20
    #12
    Hedblomster skrev 2018-11-21 14:06:48 följande:

    Välkommen! Hur kommer det sig att ni gör privat? Vi gör det för att vi inte vill vänta längre, 18 månader sedan mitt utomkveds och landstinget vill att vi ska vänta tills 24 månader. Visst har vi väntat så länge kan man vänta mer men vi orkar inte... Det är mycket pengar men vad ska man göra? Hoppas verkligen att ivf funkar för er och att ni slipper fler missfall! Man är ju livrädd för att lyckas med ivf och sen få missfall senare...Välkommen! Förstår att du kanske inte tror på letrozolen om du har äl. Jag har också ganska regelbunden äl för det mesta (ett par ggr per år hoppar den över) och jag fick inte testa letrozol för det skulle vara meningslöst sa läkaren. Snart är det januari och februari iaf, så får ni komma igång! Skönt att det blir finansierat av landstinget!Välkommen hit <3 kolla om din klinik har kurator! Har själv inte kommit till någon men tror det kan vara bra...


    Jaa previs, var dock på vul idag på cd 11. En dominant blåsa på 17 mm så kommer nog släppa den på fredag annars blir det ovitrelle.. hon sa att jag svarade exemplariskt på letrozolen. Och igår hade jag sån ryggvärk att jag fick ta 2 alvedon, enligt läkaren pga blivande ägglossning. Man kan ju hoppas!
  • Äldre 21 Nov 15:32
    #14
    Hedblomster skrev 2018-11-21 14:38:49 följande:

    Kul att veta mer exakt när det blir iaf! Jag hade gärna testat åtminstone när man ändå måste vänta på ivf och försöka själv... Är just nu på cd 21 utan ägglossning liksom. Men kommer säkert göra vul hos läkaren på fredag och då kanske hon kan se om det närmar sig. Då vet ni vad ni måste göra i helgen iaf, haha :)


    JA alltså enligt Carl von linne så är det många som blir gravida med letrozol trots egen äl? Så är ju konstigt att du inte kan få prova, skadar ju liksom inte! Du kan ju fråga om du får testa när mensen kommer?

    Haha ja läkaren avslutade mötet med ?jag vet vad ni ska Göra i helgen? haha!! Min sambo skämdes ihjäl hahah
  • Äldre 21 Nov 16:51
    #16
    Hedblomster skrev 2018-11-21 16:02:32 följande:

    Men!!! Vad tråkigt att min läkare sa att det var helt onödigt då... Hade det skadat att pröva liksom? Jaja det spelar ju ingen roll nu men ändå! Carl von Linné verkar väldigt bra och min läkare tyckte jag inte var bra alls. Bor ni i Sundsvall förresten men gjorde utredningen i Uppsala? Vet ni om ni väljer Falun eller Umeå? Vi kommer ju göra i Falun :)


    Men jaaa sååå konstigt att det är så olika överallt!!

    Ja jag har fått bra vibbar av kliniken men läkaren jag hade först gillade jah inte, kände mig typ kränkt av honom. Men nu på kvinnokliniken här i Sundsvall verkar de underbara!

    Vad hade du för läkare? Vart bor ni?

    Ja vi bor i Sundsvall och man får önska klinik men de brukar oftast skicka en till den som kan ta emot fortast, så det får dom avgöra :)

    Kul att ni gör i Falun, hoppas vi får där med då!:)
  • Äldre 22 Nov 20:35
    #27
    Hedblomster skrev 2018-11-22 09:25:49 följande:

    Jag bor i Västmanland och gjorde utredningen hos en privat läkare i Västerås dock med landstingsavtal men de var inte bra alls... Ska använda en läkare som samarbetar med Livio Falun nu i örebro och hon är jättebra iaf :) när jag pratade med Falun sa de att de inte har några väntetider alls heller! Så bra. Dock stänger de mellan 21 december och 7 januari.


    Ah okej, jobbigt att intr vara nöjd, speciellt med privata..

    skönt att Falun inte har kö!! Det är nog dit vi blir skickade också.. tror dock att ja fick positivt äl test nyss så hoppas det tar sig ändå!?
  • Äldre 15 Jan 17:24

    Någon som gör ivf i Umeå?

  • Äldre 16 Jan 07:02
    LottaU skrev 2019-01-15 20:35:36 följande:

    Jag gör i Umeå. Du också?


    Vi blir remitterade nästa månad till Umeå:) hur går det för dig?

    Var det lång väntetid?

    När kom du igång efter första besök?
  • Äldre 17 Jan 06:55
    LottaU skrev 2019-01-16 23:25:43 följande:

    Ok, så spännande!

    Det gick ganska fort för oss, de fick remissen i januari och vi var hos dem första gången i februari, började med sprutor ca 2v senare. Vi bor i stan, och kunde komma med kort varsel. Ett hett tips, om ni också kan det, är att be om att få skrivas upp på ?kort-varsel-listan?. De ringde oss med en tid två dagar senare, perfekt.

    Hoppas ni får komma igång snart!


  • Äldre 17 Jan 06:56
    LottaU skrev 2019-01-16 23:25:43 följande:

    Ok, så spännande!

    Det gick ganska fort för oss, de fick remissen i januari och vi var hos dem första gången i februari, började med sprutor ca 2v senare. Vi bor i stan, och kunde komma med kort varsel. Ett hett tips, om ni också kan det, är att be om att få skrivas upp på ?kort-varsel-listan?. De ringde oss med en tid två dagar senare, perfekt.

    Hoppas ni får komma igång snart!


    Råkade skicka utan att skriva haha!

    Åh det låter ju toppen!!, februari förra året??

    Vi bor i Sundsvall men kan ändå ta mig upp på kort varsel så där ska jag skriva upp mig!! Är dom bra i övrigt?

    Tack för svaren!! Hur går det för dig?
  • Äldre 17 Jan 19:09
    My102 skrev 2019-01-17 10:13:48 följande:

    Hej, går ni i Umeå? Vi bor i Östersund och fick Falun.. lika långt till båda ställena visserligen för oss. Skit störigt att bo så långt bort


    Hej! Nej vi kommer också få välja mellan Umeå och Falun! Så får se.. :) väljer där det är kortast kö.. Ja det är jobbigt att bo långt bort:(
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019