• Äldre 15 Nov 15:20
    17004 visningar
    923 svar
    +1
    923
    17004

    IVF vintern 2018/2019

    Hej!

    Någon som ska göra ivf nu i vinter och vill följas åt lite?

    Jag och min sambo är 28 och 29 och ska göra vår första ivf och det blir privat på Livio i Falun via en hemortsläkare i Örebro som ligger lite närmare oss än Falun :) Första besöket hos läkaren blir 23 november och jag förutsätter att vi inte hinner börja innan jul men hoppas på januari. Vi har försökt sedan mars 2017 med ett utomkvedshavandeskap i maj 2017. Utredningen gjorde vi klart våren 2018 och den visade inget speciellt men jag har tagit bort en äggledare i samband med utomkvedshavandeskapet.

    För ivf i vårt landsting ska det ha gått två år efter en graviditet och vi orkar inte vänta till sommaren 2019. Vi kommer nog börja med att köpa bara en behandling dock, det är ju så dyrt... Håller helt enkelt tummarna för att vi får det lätt!

    Hoppas få några att hålla tummarna tillsammans med här!


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Svar på tråden IVF vintern 2018/2019
  • Äldre 16 Nov 09:16
    #2
    Sommar15 skrev 2018-11-15 18:58:50 följande:

    Jag följs gärna åt! Vi gör ivf för syskonförsök efter att ha fått åtta missfall... samtal 30/11 och start i januari förmodligen. Jag har också ett utomkveds o är en äggledare kort. Eftersom det är syskonförsök får vi inte landstingsfinansierat utan måste betala själva.

    Vi bor i sthlm och är 32 (jag) och 34 år. Fick min dotter för snart 3,5 år sedan efter två missfall.


    Kul att bli någon mer här! :)

    Oj åtta missfall och utomkveds, vad tungt :( Blev er dotter till via ivf eller "naturligt"? Kommer ni köpa 3-pack direkt?

    Jag och sambon bor i Västmanland så ungefär i samma den av landet då :)
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 20 Nov 20:05
    #4
    Sommar15 skrev 2018-11-16 12:23:32 följande:

    Alla mina 9 graviditeter (missfallen o min dotter) har varit naturliga el vad man ska säga. Så gravid kan jag bli, men inte behålla. Jag vet faktiskt inte hur vi ska göra med trepack osv. Hur tänker ni?


    Vad jobbigt :( hoppas ivf kan hjälpa er behålla ett barn! Åh jag vet inte.... Ville köpa tre behandlingar först bara för att vara på den säkra sidan. Men det är ju dyrt och går runt med någon slags tro att det ska funka med ivf och då kanske det inte krävs tre behandlingar. Sambon tycker vi ska börja med en enstaka behandling iaf! Finns ju folk som lyckas på första med, man kan ju ha tur... På fredag har vi i alla fall första mötet om ivf! Vet inte riktigt vad som händer så men hoppas det känns bra där iaf :) är just nu på cd 20 utan att ha haft ägglossning och blir lite sur för ju senare mensen i december kommer desto senare kommer den i januari och då dröjer det ju längre tills vi kan börja...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 21 Nov 13:38
    #10
    Sommar15 skrev 2018-11-20 21:21:45 följande:

    Ja jag ska fråga vad de tror på kliniken. Alla får väl inte köpa trepack heller? Något med chanserna att lyckas tror jag... jag har precis haft min blödning efter senaste mf så kommer bli en mens emellan o sen start i mitten/slutet av januari för min del tror jag. Men då är vi ju väldigt synkade :)


    Precis, tror de bedömer vem som får göra tre st... Tror vi har goda chanser dock. Ja vi kommer nog göra ganska samtidigt, roligt :) då kan vi jämföra sprutor och annat...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 21 Nov 14:06
    #11
    Wictoria90 skrev 2018-11-20 21:04:57 följande:

    Här är en till som har möte för ivf 10:e december efter snart 2 år av försök..

    vi ska gå till en privat klinik i Gbg och betalar allt privat..

    Vi har 3 missfall i bagaget och har gått igenom alla utredningar men hittar inga direkta fel..

    hoppas så att IVF ska funka


    Välkommen! Hur kommer det sig att ni gör privat? Vi gör det för att vi inte vill vänta längre, 18 månader sedan mitt utomkveds och landstinget vill att vi ska vänta tills 24 månader. Visst har vi väntat så länge kan man vänta mer men vi orkar inte... Det är mycket pengar men vad ska man göra? Hoppas verkligen att ivf funkar för er och att ni slipper fler missfall! Man är ju livrädd för att lyckas med ivf och sen få missfall senare...
    becca90 skrev 2018-11-21 07:13:33 följande:

    Jag är gärna med och följer er :)

    Jag är 28 och min sambo 30 och vi har försökt i ungefär 2,5 år.. sökte hjälp nu i höst med privat utredning i Uppsala och nu har vi fått letrozol och ovitrelle.

    Det visade inga fel på nån av oss..

    Åt letrozol cd 3-5 och var på vul i måndags och ska dit igen om en timme.

    Jag är inte hoppfull på letrozolen eftersom att jag redan har egen äl.

    Så nästa steg är ivf och hoppas kunna komma igång i Jan eller feb. Vi får det av landstinget genom Sundsvalls sjukhus :) dock får vi göra ingreppen i Falun eller Umeå.


    Välkommen! Förstår att du kanske inte tror på letrozolen om du har äl. Jag har också ganska regelbunden äl för det mesta (ett par ggr per år hoppar den över) och jag fick inte testa letrozol för det skulle vara meningslöst sa läkaren. Snart är det januari och februari iaf, så får ni komma igång! Skönt att det blir finansierat av landstinget!
    Jooosen skrev 2018-11-21 08:46:50 följande:

    Hoppar gärna in! Är 30 strax o sambon 28. Försökt snart 2 år. Inga fel hittade (skönt eller inte d vet ja knappt längre). Första färska försöket misslyckades i oktober så ska göra frys snart. Väntar bara på mensen som är sen. Men kommer nog imorn. Kommer nog göra ostimulerad fet. Jag hoppas vi alla får plus snart. Denna resa har iallafall brutit ner mig fullständigt .. kram!


    Välkommen hit <3 kolla om din klinik har kurator! Har själv inte kommit till någon men tror det kan vara bra...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 21 Nov 14:38
    #13
    becca90 skrev 2018-11-21 14:20:21 följande:

    Jaa previs, var dock på vul idag på cd 11. En dominant blåsa på 17 mm så kommer nog släppa den på fredag annars blir det ovitrelle.. hon sa att jag svarade exemplariskt på letrozolen. Och igår hade jag sån ryggvärk att jag fick ta 2 alvedon, enligt läkaren pga blivande ägglossning. Man kan ju hoppas!


    Kul att veta mer exakt när det blir iaf! Jag hade gärna testat åtminstone när man ändå måste vänta på ivf och försöka själv... Är just nu på cd 21 utan ägglossning liksom. Men kommer säkert göra vul hos läkaren på fredag och då kanske hon kan se om det närmar sig. Då vet ni vad ni måste göra i helgen iaf, haha :)
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 21 Nov 16:02
    #15
    becca90 skrev 2018-11-21 15:32:18 följande:

    JA alltså enligt Carl von linne så är det många som blir gravida med letrozol trots egen äl? Så är ju konstigt att du inte kan få prova, skadar ju liksom inte! Du kan ju fråga om du får testa när mensen kommer?

    Haha ja läkaren avslutade mötet med ?jag vet vad ni ska Göra i helgen? haha!! Min sambo skämdes ihjäl hahah


    Men!!! Vad tråkigt att min läkare sa att det var helt onödigt då... Hade det skadat att pröva liksom? Jaja det spelar ju ingen roll nu men ändå! Carl von Linné verkar väldigt bra och min läkare tyckte jag inte var bra alls. Bor ni i Sundsvall förresten men gjorde utredningen i Uppsala? Vet ni om ni väljer Falun eller Umeå? Vi kommer ju göra i Falun :)
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 22 Nov 09:25
    #19
    becca90 skrev 2018-11-21 16:51:53 följande:

    Men jaaa sååå konstigt att det är så olika överallt!!

    Ja jag har fått bra vibbar av kliniken men läkaren jag hade först gillade jah inte, kände mig typ kränkt av honom. Men nu på kvinnokliniken här i Sundsvall verkar de underbara!

    Vad hade du för läkare? Vart bor ni?

    Ja vi bor i Sundsvall och man får önska klinik men de brukar oftast skicka en till den som kan ta emot fortast, så det får dom avgöra :)

    Kul att ni gör i Falun, hoppas vi får där med då!:)


    Jag bor i Västmanland och gjorde utredningen hos en privat läkare i Västerås dock med landstingsavtal men de var inte bra alls... Ska använda en läkare som samarbetar med Livio Falun nu i örebro och hon är jättebra iaf :) när jag pratade med Falun sa de att de inte har några väntetider alls heller! Så bra. Dock stänger de mellan 21 december och 7 januari.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 22 Nov 09:30
    #20
    Wictoria90 skrev 2018-11-22 07:46:16 följande:

    Vi står i landstingets kö, och i väntan på hjälp så finansierar vi det själva och hoppas att det ska ta sig. Mina AMH-nivåer är ganska låga så känner att jag inte vill/kan vänta utan känner mig så orolig att det aldrig kommer gå. Dessa 2 åren har verkligen slitit på mig. 2/3 missfall så har vi sett hjärtat slå så det har verkligen varit så hemskt att aldrig lyckad.. nu har det dessutom snart gått 1 år sedan sista graviditeten så jag vill bara lyckas NU!!!


    Aha, ja det är samma här, vi betalar själva nu och hoppas det går. Att det går snabbt är viktigare än att det är gratis just nu. Vad ligger ditt amh på? Du behöver inte svara om du inte vill :) jag har 2,2 och det är ju helt normalt fast i den lägre normalskalan för min ålder, man vill ju alltid ha perfekta provsvar haha... Men nya studier verkar ju visa att låga amh nivåer inte spelar så stor roll som man trodde vid ivf, om jag inte kommer ihåg fel. Så det är klart ni ska lyckas!

    Förstår hur det är att känna sig stressad, kan inte förstå hur tungt det måste vara med så många missfall men har iaf haft ett utomkvedshavandeskap och det tog också hårt. Många säger att har man väntat så här länge kan man vänta lite till men det känns inte så. Jag var 26 när vi började försöka och jag kommer hinna fylla 29 innan vi får barn ens om vi lyckas på första ivf antagligen... Dessutom är både min och sambons pappor gamla och det vore ju kul om de han träffa ett barnbarn åtminstone.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Äldre 22 Nov 20:22
    #24
    nypan78 skrev 2018-11-22 14:14:45 följande:

    Är mitt i IVF behandlingen i Uppsala just nu och hoppas att det funkar. Är redan 40 (om en vecka typ) och har lågt AMH (0,8) så chanserna är inte så stora...men vi har lyckats tidigare så hoppas på en sladdis. Sprutstart imorgon kväll.


    Än så länge finns det hopp! :) Håller tummarna för dig!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019