• Gylleneprinsessa

    IVF vintern 2018/2019

    Hej. Jag har gjort min första ivf och är på rd 8 idag. Jag har haft mensvärk sedan i söndags. Det har varit pyttelite rosa i trosan sedan dess. Nu tycker jag värken har tilltagit lite och även den eventuella blödningen. Jag tyckte att det rann ut en massa vätska idag, vet dock inte om jag inbillat mig. Vet någon vad det kan vara? Sitter och hoppas på att mensen inte kommer.

  • Gylleneprinsessa
    LottaU skrev 2018-12-04 15:16:16 följande:

    Jag håller tummarna för att det inte är mensen som kommit! Då jag var gravid så använde jag lutinus fram till testdag och det kändes som att det rann vatten hur mycket som helst. Hoppas det är ett gott tecken för dig också! <3


    Jaså? Vi får verkligen hoppas att det är så för mig också då. Det visar sig inom några dagar. Tänkte testa imorgon bitti om inte mensen kommit igång då.
  • Gylleneprinsessa
    LottaU skrev 2018-12-04 15:16:16 följande:

    Jag håller tummarna för att det inte är mensen som kommit! Då jag var gravid så använde jag lutinus fram till testdag och det kändes som att det rann vatten hur mycket som helst. Hoppas det är ett gott tecken för dig också! <3


    Jaså? Vi får verkligen hoppas att det är så för mig också då. Det visar sig inom några dagar. Tänkte testa imorgon bitti om inte mensen kommit igång då.
  • Gylleneprinsessa

    Jag fick min mens i onsdags. Det gjorde inte alls ont förrän på torsdagen då det gjorde ruskigt ont. Blöder fortfarande men det börjar ta slut nu. Antar att det är mycket som ska ut... Jag har ändå fortsatt med mina Lutinus och ska ta grav-test imorgon bitti. Jag vet ju att det inte är något men har ändå valt att följa instruktionerna till punkt och pricka.

    Jag fick min mens typ 28 dagar efter min senaste som jag brukar. Det var RD 9.

    På måndag ska jag ringa och berätta att det inte funkade. Jag har ett till embryo i frysen. När får man sätta in det som tidigast? Nu om typ en och en halv vecka eller vill de ha en hel menscykel emellan måntro?

  • Gylleneprinsessa
    nypan78 skrev 2018-12-08 20:23:07 följande:
    Tråkiga nyheter, beklagar, men bra att ha den intällningen och tänker på en återföring redan inom kort. Undrar också hur fort man kan göra kryo, frysåterföring. Blir den ostimulerad isf eller brukar man ta ovitrelle för att vara i rätt fas?
    Tack! Jag har ingen aning. Det är första gången jag gör IVF. Jag tänker dock att jag vill få mina tre IVF-försök avklarade relativt snart utifall jag behöver gå vidare och titta på andra alternativ. Jag blir ju inte yngre, är 33, snart 34 år. Jag kommer nog be om att de kontrollerar mina äggledare om inte IVF fungerar. Vill inte behöva fortsätta försöka på egen hand om det är omöjligt. Får också fundera på eventuell annan utredning, kanske utomlands. Men men, jag har fortfarande 2,5 IVF-försök kvar innan jag egentligen behöver tänka på sådant. Tänkte dock börja lägga undan lite pengar varje månad utifall det behövs nästa år. Det är lätt att tappa hoppet efter så många år.
  • Gylleneprinsessa
    nypan78 skrev 2018-12-08 21:35:30 följande:
    Äggledarpassagen brukar kollas innan IVF vad jag vet, så man har testat allt. Du har åldern på din sida iallafall, jag är 40år (men har redan barn), men ge inte upp!!! 
    Eftersom vi har försökt så länge själva så tyckte de att vi kunde gå direkt till IVF för att skynda på det hela. Vid IVF behövs ju inte äggledarpassagen. Dock kommer jag ju be dem kolla passagen om vi ska försöka själva. En fundering: vart tar äggen vägen vid varje ägglossning om passagen är igensatt? Samlas de upp i "proppen"?
  • Gylleneprinsessa
    nypan78 skrev 2018-12-08 22:15:59 följande:
    Jag förstår!
    Om det inte är fri passage, hmm. Fråga en läkare. IVF ökar definitift chanserna, men just nu känner jag mig som i ett lotteri. Man får vänta och se. Läkarna kommer förhoppningsvis rätt ägg på onsdag (om det finns något kvar). 
    Det är mycket orolig väntan vid IVF. Typ hur många ägg får de ut? Hur många befruktades? Hur många växer som de ska och kan användas? Det är synd att det är så mycket svinn. Jag fick ut 7 ägg, 6 av dem befruktades, 1 kunde de sätta in och 1 hamnade i frysen. Så 2 av 7 känns ju lite lite. Men det gäller ju bara att de hittar rätt så att det fastnar, frodas och växer.
  • Gylleneprinsessa
    nypan78 skrev 2018-12-09 07:05:25 följande:
    14 ut, 7 var mogna och 5 befruktades enligt samtalet igår. Hoppas alla dessa finns kvar på onsdag och jag får minst ett tillbaka....mycket svinn, absolut. Alla lär inte hålla kvalité. Hoppas så på att få tillbaka något och i bästa fall nåt till frysen för att ha lite reserv. Att börja om och köra hela programmet igen blir mödosamt och så kostsamt...ni vet. Mest den psykiska stressen jag är rädd för.
    Jag ser inte fram emot att eventuellt behöva dölja allt för mina kollegor igen. "Jag ska ha "semester" lite random utspridda dagar framöver" typ. Och sedan blir det självklart tungt på grund av all oro etc. Jag satt i fredags med mensvärk pga att det inte funkat samtidigt som alla i fikarummet delade med sig av sina glada förlossningshistorier. Då får man hoppas på att inte börja gråta och bara gå därifrån.
  • Gylleneprinsessa

    I förrgår fick jag veta att en kollega till mig väntar barn. Det var den allra sista kollegan som också var barnlös på jobbet så nu är det bara jag kvar. :( Själv sitter jag och blöder fortfarande efter mitt misslyckade ET. Jag är självklart glad för henne men blir samtidigt så ledsen för att det ska vara så otroligt svårt för oss. Det verkar som om det sprutar barn ur alla runtomkring en. Och de blir alla gravida så enkelt. Typ "oj hoppsan, detta var inte planerat".

    Jag funderar på att ringa till sjukhuset och be dem kolla om allt står rätt till med slemhinnan och äggledarna. Jag vill inte att slemhinnan ska vara knasig så att vi slösar bort våra IVF-försök. Dessutom måste äggledarna vara öppna om vi ska ha en chans att få barn på egen hand mellan och efter IVF-försöken. Det känns som om det inte kommer att funka. Jag måste dock tänka positivt och förutsätta att det kommer att fungera. Och skulle det inte det så får vi fylla livet med annat. Katter eller fåglar eller något. T_T

  • Gylleneprinsessa

    Typiskt. Min mens vill inte sluta. Har hållit på i typ åtta dagar nu. Annars är den typ 3 dagar lång. Hoppas inte att det påverkar cykeln på något sätt. Vill att den ska försvinna nu så jag kan få ägglossning snart igen.

  • Gylleneprinsessa

    Jag har testdag den 4 februari efter att ha satt in vårt enda frysta embryo. Är på RD 6 idag. 34 år gammal. Vid femtiden i morse vaknade jag av att jag blev klarvaken och jätteillamående. Hjärtat bankade som en tok och jag var extremt nära att kräkas. Jag lyckades dock lugna ner kroppen och somnade till slut om. Jag har sjukt ont i huvudet idag. Jag vet inte vad det var för något. Jag googlade lite och hittade en annan på FL som skrev att hon vaknade och höll på att kräkas just på RD 6 också och hon var gravid. Jag testade men det var negativt. Kanske är tidigt än? Dessutom använde jag billiga stickor från testlagret. Annars känner jag molvärk i livmodern och bäckenet sedan ca RD 3. Tänk om det hade kunnat vara en graviditet. Vill ju inte sitta och kräkas helt i onödan.

    (Tidigare har vi gjort ett färskförsök i november 2018. Det är vår första IVF-behandling.)

  • Gylleneprinsessa

    RD 10 efter FET och mensen börjar komma igång. Typiskt. Nu behöver vi påbörja vår andra IVF-behandling om ca en månad. Jag kommer under månaden som kommer nu att testa Bisolvon för att se om det hjälper. Annars så blir det sprutor igen.

Svar på tråden IVF vintern 2018/2019