• Anonym (N)
    Äldre 25 Nov 09:29
    11114 visningar
    38 svar
    38
    11114

    Clearblue advanced fertilitetsmonitor

    Jag har använt monitorn båda gångerna jag planerat att bli gravid. :)

    Jag tänker att testa fel, är tex att missa test så den inte lika lätt kan följa hormonökning osv. Men kan ha fel.. Att det råkar bli någon sekund längre spelar nog väldigt liten roll, så länge det inte är jättemycket längre/kortare. Jag kissade alltid direkt på mina vilket ibland innebar att det var svårt att "pricka" och inte alltid blev exakt dom 5 sek som det är när man för på det viset. Löste det genom att låta testet ligga plant en stund tills jag såg att remsan blev blöt, sen stoppade in i testet. Kul att du använder monitorn, verkar inte vara så vanligt (?) när jag har sökt på olika trådar.

    Lycka till!

  • Anonym (N)
    Äldre 25 Nov 11:53
    #3
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-11-25 11:36:04 följande:

    Tack för ditt svar! Härligt att höra att den har hjälpt dig. Hoppas att den hjälper mig också! Blev bara lite ställd när den visade maximal idag och låg alla andra dagar, eftersom det fortfarande är tidigt i cykeln. Men känns också konstigt om det lilla fel jag gjorde, när jag stoppade in den för tidigt i monitorn, skulle utlösa fel och bli maximal fertilitet. Alla andra dagar har jag ju testat rätt liksom. Men det kanske kan stämma att jag har en kort cykel denna gång, efter den senaste som var jättelång och då kan man få Maximal fertilitet tidigt.

    Tror inte så många använder den just för att den kostar rätt mycket. Men jag tänkte varför inte, det blir dyrt i längden att köpa massa ägglossningstest hej vilt också..


    Det tror och hoppas jag att den ska göra! Vi hade försökt i 1,5 år första gången innan jag köpte monitorn, blev gravid första gången men fick jättetidigt mf. Sen tog det två-tre försök efter det till en lyckad graviditet. Så när vi väl började använda den hände det äntligen grejer. Så jag har stora förväntningar på den. Är det ditt första försök med monitorn? Fick du max direkt från låg utan att vara hög emellan alltså? Spännande! Jag fick "hög" i 10 dagar innan den slog om till max nu sist, trodde att något var fel. Men en kort cykel är ju ändå fördelaktigt i denna aspekten så det är ju bara att ligga på! ;)

    Jo det är sant, inköpsoriset är väl lite högt. Men sen ett paket med test räckte oftast för mej i två månader. Så ca 200 i månaden för 10 äl-test samt 2 gravtest är ju inte så dyrt egentligen. :)
  • Anonym (N)
    Äldre 26 Nov 08:38
    #8
    Smajlen skrev 2018-11-25 21:36:36 följande:

    Hej! 

    Jag använder mig också av monitorn, det är första månaden för mig. Hade ägglossning i veckan så jag har ändå hunnit testa mig genom 10 stickor. 

    Jag har också stoppat in testet innan jag startat monitorn och fått det där felmeddelandet men tycker inte att det har påverkat testning alls. Jag har bara tagit ut det och sen tryckt in den igen och då har det fungerat utan problem! 

    Alla mina dagar från mens till ägglossning stod det "hög" sedan i onsdags ändrades det till "maximal" och var så i torsdags också. Jag antar att jag får hög för att det är min första cykel med monitorn..

    Har du fått maximal två dagar i streck?


    Syskonlängtan2019 skrev 2018-11-26 07:38:08 följande:

    Fortsätter på mitt svar. Gjorde testet nyss och fick maximal även idag. Gjorde även mitt sista test med Clearblue advanced digitala ägglossningstest (skulle prova det igår men hann inte) och det visade bara en rund ring.

    Vi får väl se vad det blir. Hade ju velat ha hög först och sen Maximal för att det ska kännas mer trovärdigt, men den ska ju ändå vara pålitlig.. Får väl försöka mysa till det nu när det visar Maximal och hoppas på det bästa! Men undrar om den kan visa Maximal igen under samma cykel om detta nu mot förmodan inte skulle stämma..?


    Lägger mej i lite här igen. Men mest för att hjälpa till, man får alltid MAX i två dagar och därefter HÖG en dag efter. Sen går man tillbaka till låg igen efter det. Så testerna efter att man fått max första gången är mest "bara för att" det är så monitorn funkar. :)
  • Anonym (N)
    Äldre 26 Nov 17:53
    #10
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-11-26 16:00:03 följande:

    Tack för ditt svar! :)

    Men visst borde det vara så att det stämmer när det visar maximal? Har lite svårt att lita på det. Mest för att jag alltid haft ganska långa cyklar och förra cykeln var på 54 dagar. Men står ju visserligen att det kan bli så om man får en kort cykel efter en lång cykel.

    Men så då borde jag få hög imorgon och sen låg efter det?


    Ingen orsak, kul att kunna hjälpa till och svara. Har ju några månaders erfarenhet av monitorn så. :)

    Det skulle jag våga lita på. Jag har inte vart med om att det visar fel iallafall. Även om jag som sagt trodde det var något fel när den visade "hög" i 10 dagar. Det skulle väl vara skönt om det är så att du får en kort den här gången, nästan som en extrachans där istället för en lång cykel liksom. :) Ja precis, det blir alltid så. Det känns egentligen onödigt att fortsätta testa efter man fått MAX pga det, men för att inget ska bli fel är det klart man testar ändå.
  • Anonym (N)
    Äldre 26 Nov 21:41
    #12
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-11-26 19:17:14 följande:

    Dina svar ger mig ändå lite hopp! :) Köpte ju montitorn just för att den ska vara så pass säker. Hade ju aldrig börjat testa så tidigt med vanliga test annars liksom och då hade jag ju missat detta. Ja jag funderar nästan på att sluta testa nu när jag kommer till låg igen, om det inte ställer till det i monitorn?


    Det är det jag tycker är bra också. Sen "lär den känna" ens cykel när man kommit lite längre och då optimera testperioderna. Jag älskade min monitor, hade som sagt svårt första gången och det var ju en liten tröst att få positiva äl-test när man inte fick några andra positiva. Blev lite kul i det hela. ;)

    Monitorn ber ju om testperioder om 10 dagar i taget, vet inte om du märkt det än? Vilket innebär att den vill att du fortsätter även om du är låg igen, just för den 10 dagars perioden. Även om det inte känns lika kul längre så skulle jag fortsätta testa, så inget blir fel i beräkningarna. :)
  • Anonym (N)
    Äldre 26 Nov 22:35
    #14
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-11-26 22:13:34 följande:

    Jaa precis, jag hoppas att jag lär känna min kropp lite bättre med den här liksom! Än så länge har jag bara gjort 5 test tror jag.. Ska göra sjätte testet imorgon om jag inte minns fel. Jaa det är väl lika bra att följa det som står så det inte blir något fel. Skönt att det finns någon som har erfarenhet av den sen tidigare! :)


    Det tror jag du kommer göra. Det blir lättare att koppla ihop mående och symptom med olika perioder i cykeln sen. :) Då är det ju inte så många "tråkiga" test kvar sen som tur är! Självklart ställer jag upp med det jag kan, önskade många gånger att jag hade någon att fråga saker i början också. :)
  • Anonym (N)
    Äldre 1 Dec 10:41
    #17
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-12-01 08:22:14 följande:

    Hej! Slänger in en till fundering med hopp om att någon ska det.. vad gör man nu när man gjort sina 10 test? Ska man bara vänta och se om mensen kommer eller kommer det komma mer anvisningar sen? Just nu står det ju inget inför morgondagen..


    Om inte monitorn bett om fler test efter så är det bara att vänta. Ca fyra dagar innan bim kan du ta gravtest, första cykeln säger den inte till. Men sen räknar den ut när bim borde inträffa, och då får du uppmaning om att kunna testa fyra dagar innan som sagt.

    Skulle mensen mot förmodan komma, då ställer du in en ny cykel sen. Och då kommer du få nya uppmaningar om test i 10 dagar. Hoppas du förstår? Annars får jag försöka förklara annorlunda. :)
  • Anonym (N)
    Äldre 7 Dec 09:45
    #21
    Syskonlängtan2019 skrev 2018-12-07 07:10:56 följande:

    Nu visar monitorn att jag kan ta gravidtest. Fast det är första cykeln. Står en ring uppe i hörnet där det står 3. Är det dagar till mens som monitorn räknat ut? Måste jag göra gravtest enligt det monitorn säger? Har redan kissat efter längsta sömnen också, så blir ju inte morgonurinet då..


    Men vad spännande! Ja det låter ju som den har räknat ut din bim. Du behöver inte göra gravtest om du inte vill, det är bara att hoppa över. :) och vill du göra imorgon tex så kommer den möjligheten att finnas kvar då också.
Svar på tråden Clearblue advanced fertilitetsmonitor