• Äldre 30 Jan 13:46
    1354 visningar
    10 svar
    10
    1354

    Jag ser grannens skrivare på min dator!

    Hej Tihi!

    Om ett trådlöst nätverk är inom räckhåll (har tillräckligt hög signalstyrka) för en dator/annan enhet så kommer det att synas om man öppnar ett verktyg för att visa tillgängliga nätverk.
    Sen är det frågan om det finns en kryptering för det aktuella nätverket så man måste ange lösenord för att kunna ansluta till det. Ibland tillåter nätverk anslutning men kan inte användas även om det är krypterat men det är ovanligt.

    Du kan alltså se grannens skrivares nätverk och har anslutit till det (om grannen inte konfigurerat det för krypterad anslutning).

    Det betyder inte att den skrivaren är upplagd som en enhet/skrivare i Windows (jag gissar att du använder en dator med Windows...) på din dator och du kan inte skriva ut på den. Så länge du inte gör det och så länge din dator och grannens skrivare inte är anslutna till samma nätverk så kommer inte dina filer att skrivas ut på hens skrivare.

    Om du lyckats ansluta till grannens skrivares nätverk någon gång så det är tillagt i din dators lista över kända nätverk så gå in under Nätverks- och delningscenter och ta bort nätverket så kommer din dator inte att ansluta till det igen om du inte klickar på det. Ange lämpligen också att ditt nätverk ska användas i första hand.

    Om du inte vill att andra ska se ditt nätverk eller din skrivares nätverk så gå in på din router och på skrivarens inställningar och klicka ur "Visa SSID" eller liknande. Då kommer det synas ATT det finns ett nätverk inom räckhåll men inte vad det heter.

    Jag tror att det ska svara på dina frågor.

Svar på tråden Jag ser grannens skrivare på min dator!