• Äldre 5 Dec 11:08
    7270 visningar
    936 svar
    936
    7270

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej jag hoppar också gärna in här med BF 15/8,de e räknat från min ägglossning och sista mensen.

    Jag är 29 och har en dotter på snart 6, Första barnet med min sambo som inte har barn sen tidigare.

  • Äldre 5 Dec 11:11
    #8

    BF-lista

    1/8 Honsomlängtar

    15/8 Liz89

    17/8 Jojjans

  • Äldre 5 Dec 11:18
    #12

    Tack kul att kunna vara med i denna tråden. Jag plussade idag , dagen innan BIM så e högt i de blå idag hehe

  • Äldre 5 Dec 12:18
    #15
    Jojjans skrev 2018-12-05 11:24:51 följande:

    Åå ja jag såg det i bim-tråden direkt efter att jag frågat. GRATTIS! har ni försökt länge?


    Vi planerade egentligen att börja försöka till våren men tog beslutet att jag skulle sluta med

    P-piller nu i november och då kunde vi inte låte bli att försöka vid första ägglossning. Så vi har haft enorm tur och hoppas på att vi ska ha de hela vägen.

    Jag läste att ni inte har haft de så lätt så håller tummarna för allt går er väg <3
  • Äldre 6 Dec 09:48
    #29
    Jojjans skrev 2018-12-05 13:34:43 följande:

    Å vad härligt! Jag verkar också ha väldigt lätt att bli gravid - tog sig på andra försöket när vi började i våras, och nu på andra försöket efter missfallet. Det är ändå en trygghet oavsett vad som händer.

    Jag fyller snart 33 och vill gärna ha fler än 2 barn som det känns nu, så känner mig generellt som att jag ligger lite efter i livet. Men vad ska man göra när man träffar rätt person sent, och han rökar vara mycket yngre och inte alls redo när vi träffades... men nu är vi påväg igen och det känns underbart!


    Va skönt att de gick så snabbt som andra försöket för er. Jag kan förstå känslan av att ligga lite efter i livet, de e blir mer press på oss kvinnor direkt när vi blivit lite äldre men verkligheten visar att vi är ofta lite äldre när vi skaffar första barnet jämfört med bara för tio år sen.

    Jätte roligt att ni nu e påväg mot ert mål att bilda er familj :)
  • Äldre 6 Dec 09:56
    #30
    Jojjans skrev 2018-12-06 08:46:17 följande:

    Hur tänker ni kring att berätta för familj och vänner? Är det några som vet redan, eller avvaktar ni lite?


    Jag e rädd för att berätta för tidig så har kommit överens med mannen att vi ska vänta till iaf vecka 10 men helst vecka 12. Jag har funderat på om vi ska kunna berätta till vars en person just så man kan prata med någon annan om de än bara varandra men de har vi inte diskuterat än.

    Hur har du själv gjort med den biten? Berättat eller inte än?
  • Äldre 6 Dec 10:24
    #32

    Ja jag förstår dig, de vore kul att ha någon vän/familj som kan glädjas med en. De vore inte en dum julklapp att berätta att ni ska bli tre <3 kan tänka mig att de gör hela julen för dina närmaste att få se er så lyckliga.

    Jag vet inte hur tidigt man kan bli erbjuden ul, jag fick vänta ända tills vecka 18 när jag väntade mig dotter o de tyckte jag va tråkigt, vill gärna kika lite innan också hehe.

    Jag har börjat känna av lite andra symtom jämfört med förra graviditeten som illamående som jag inte kände av alls då så mina ?önske tankar? gjorde att jag inatt drömde att vi skulle få tvillingar hahaha. Snacka om hormon spök :D

  • Äldre 6 Dec 23:02
    #45
    Jojjans skrev 2018-12-06 17:00:41 följande:

    Ja jag har liksom drömt om barn sen jag var 20, har i så många år sörjt att det tagit sån tid att hitta rätt i livet och innan vi började försöka så hade jag panik över att bli en ?gammal mamma?. Fattar att 33 är rätt normalt, men har blivit en fix idé. Så jag är väldigt lättad att jag verkar vara mycket fertil fortfarande, då kanske jag vågar hoppas på flera barn till i framtiden.

    Känns så fint att vara påväg till ett nytt stadie i livet, har varit redo så länge och bara stått och trampat känns det som. Har redan innan graviditeten smygköpt lite barnkläder osv hehe.


    Ja de e ju skönt att du har så lätt för att bli gravid då, jag tror säkert att du kan våga hoppas på fler barn efter denna gång :)

    Va kul att du börjat kolla på barnkläder, finns de nåt roligare än att föreställa sig sitt lilla kärleksbevis i de urgulliga som finns i affärerna :D

    E det neutrala färger du köpt? Har du några tankar om vilket kön du hoppas mest på för ert första barn? Själv så hoppades jag på att få flicka först vilket jag fick så nu spelar de ingen roll för mig vad de blir denna gången. Vet att mannen hoppas mest på en liten kille så kanske får hålla tummarna för hans skull på de hehe. Vi har också tänkt att iaf skaffa ett barn till efter detta så någon av gångerna får de gärna komma en pojke :)
  • Äldre 7 Dec 13:20
    #59
    Jojjans skrev 2018-12-07 06:27:14 följande:

    För mig är ett barn så myclet mer sin personlighet än sitt kön, och även när jag tagit reda på könet så kommer jag välja att köpa blandade kläder som jag tycker är fina. Det mesta jag köper är färgglatt men utan så mycket tryck och mönster, vilket jag tycker är finast oavsett flicka/pojke. Det gör det också väldigt praktiskt att kunna ärva osv.

    I förra graviditeten blev jag så himla säker på att det var en pojke. Det var innan jag kände rörelser, men det var som att jag plötsligt bara kände personen i mig och att det var en liten pojke och vad han skulle heta. När missfallet sen skedde så fick vi det bekräftat att det var så.


    Ja de håller jag med om men tycker det hade varit roligt att få vara mamma till en pojke med så man hade fått utav båda könen. Finns så mycket fina kläder och för alla smaker. De ska bli så kul att köpa o föreställa sig sin bebis med allt :)

    Va häftigt att du kände på dig att de skulle bli en pojke, själv vågade jag inte gissa men tyckte de va kul o höra vad andra gissade i min familj. Dem flesta gissade på flicka så dem hade rätt. Kanske bör testa den metoden igen hehe.
  • Äldre 7 Dec 13:25
    #61
    Honsomlängtar skrev 2018-12-07 08:51:16 följande:

    Fy helvete gick in i vecka 7 igår, idag mår jag illamående som bara den plus är så yr att allt snurrar.

    Påvög till jobbet och bara känner hur de bränner i halsen :(


    Fy va jobbigt. Jag känner liknande, vaknade inatt av att de brände i halsen och illamående så fick ta ett glas mjölk för att lugna magen. Har du länge känt illamående och har du några tips mot de?? Jag började känna de härom dagen och är idag på v 4+1. Jag var inte illamående när jag väntade min dotter så har ingen erfarenhet av det.
  • Äldre 7 Dec 17:40
    #66
    Honsomlängtar skrev 2018-12-07 14:22:47 följande:

    I början så mådde jag illa massa så hade tuctuc vid sängen och med mig så fort jag mådde illa.

    Nu va de några veckor sen jag mådde illa men nu har de kommit tillbaka så småäter för att Toppa illamåendet


    Jag får försöka prova desamma, inte de roligaste symtom man kan ha. Har för mig att jag läst någonstans att efter första trimestern brukar de ha släppt helt om inget annat. :)
  • Äldre 7 Dec 18:06
    #67
    Jojjans skrev 2018-12-07 13:27:38 följande:

    Jag känner likadant iofs, att jag både vill ha flickor och pojkar. Direkt efter missfallet var jag besatt av tanken på en son, men tror att det var ett sätt att bearbeta. Insåg sen att det ju var HONOM jag ville få tillbaka. Nu när jag är gravid igen så kommer jag få ett helt nytt barn och då spelar det ingen roll längre vad det blir.

    Tycker också det är sååå härligt att få förbereda och köpa in. Stickar och syr gärna så det ska jag också börja med. Perfekt aktivitet när man inte orkar gå ut och hitta på så mycket.


    Jag kan föreställa mig att längtan efter honom gjorde så, jag kan ju inte förstå då jag inte upplevt likadant men kan tänka mig att som med längtan efter att bli gravid gör det att bara ser massor som är gravida om du förstår vad jag menar.

    Önskar att jag också kunde vara duktig på nåt sånt men får trösta mig med att jag iaf är duktig på att shoppa haha. Så får shoppa genom nätet när jag väl inte orkar ut så mycket.
  • Äldre 8 Dec 09:18
    #75
    Jojjans skrev 2018-12-07 18:46:46 följande:

    Haha ja det är också en bedrift ^ ^

    Förstår verkligen var du menade. Inom en lånad efter mitt missfall fick två bekanta till mig söner och jag var förkrossad. Det är märkligt hur tufft allt blir just för att man ställt in sig på något. Tyckte ull och med att det kändes hemskt att få barn i någon annan årstid än februari för stt jag var så inställd på det. Om några månader kommer jag säkert känna samma sak med augusti.


    Ja fy kan tänka mig att de blir som tortyr på en känslor och tankar, fastän man är glad att de gått bra för dem.

    Ja de kommer du nog, augusti blir nog den bästa månaden någonsin :)
  • Äldre 16 Dec 17:01
    Jojjans skrev 2018-12-16 13:31:17 följande:

    Behöver få skriva av mig lite. Imorse när jag vaknade blev jag så himla ledsen, nästan helt utan anledning, bara grät och kände mig minst i världen. Några timmar senare verkar jag fått svar på varför. Fick först lite blodblandad flytning på pappret, sen rött, och nu efter några timmar klarrött blod i mängd som mens samt en svag mensvärk. Tog ett test för att bekräfta vad hag befarar. Det är fortfarande positivt, men ungefär lika svagt som när jag plussade på äl+11.

    Känns extra sorgligt att behöva lämna sin egen tråd, men så får det nog bli. Trodde att det här sorgliga året skulle få sluta på topp, men det blev visst tvärt om. Lycka till alla!


    Hemskt ledsen för er :( :(

    Jag hoppas att nästa år blir ert bästa år och att ni snart ska få er lilla bebis. Kommer hålla alla tummar och tår för er <3
  • Äldre 3 Feb 20:38
    Hoppasnu123 skrev 2019-02-01 19:36:33 följande:

    Sedan igår haft väldigt ont i svanskotan och lite till höger.. inte kan manväl få foglossning innan v 16???


    Hejsan tråkigt nog kande börja väldigt tidigt, under min förra graviditet hade jag foglossning från vecka 12 och näst intill hela graviditeten. Förhoppningsvis slipper jag de denna gången, fick veta av BM att för att man haft det en gång behöver man inte få det igen och jag hoppas att om de e så att du börjat få foglossning att de inte sitter i länge. :)
  • Äldre 3 Feb 21:36

    Hej.

    Jag har inte varit aktiv dem senaste veckorna då jag varit sjukt orolig för missfallsrisken men nu har jag kommit förbi största risken och är på v 12+3. Har sett att så många redan varit inne på UL och några på KUB, är så glad att de är så många det har gått bra för. Imorgon ska jag äntligen på KUB själv och då se bebisen för första gången, inna tecken på missfall så hoppas på se ett starkt hjärta <3

  • Äldre 3 Feb 21:37
    Hoppasnu123 skrev 2019-02-03 20:58:12 följande:

    Åh.. Typist.. idag ha det kännts lite bättre, så kan hoppas de bara va nått tillfälligt.. tråkigt för dig å få från v12!

    Hoppas de går bättre denna!


    Tack håller tummarna för oss båda :)
  • Sat 8 Jun 2019 03:32

    Hej allihopa. Härligt nu har vi inte så lång tid kvar innan vi har våra älskade bebisar. Har själv gått in i v 31 nu 30+2 och ska få på graviditetspenning efter nästa vecka och längtar så. Jobbar i vården och magen börjar verkligen komma i vägen för arbetet. Jobbigaste symtomen för mig är halsbränna och krypningar och svullnad i ben och fötter.

    Hoppas nu på en härlig sommar och att tiden går snabbt, somrarna brukar ju alltid springa iväg :D

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL