Inlägg från: Norrlandsmamma |Visa alla inlägg
  • Norrlandsmamma

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej fyller 28 i år och väntar fjärde barnen som beräknas den 28/8. Tror däremot att något kan vara på G redan spc med tanke på att mina förlossningar tidigare startat allt ifrån 5vevkor till 2veckor tidigt :)

    Någon som känner igen sig med pulserande smärta i ländrygg samt lite svagt i nedre delen av magen?

    Ryggen e de som är jobbigast och inte haft detta tidigare så e fundersam om de kan va något på gång.

  • Norrlandsmamma
    Eureka skrev 2019-07-18 08:19:25 följande:

    Spännande! Jag har lite värk till och från men inget som tyder på att det är på gång. Gick över 10 dagar sist så är snällt inställd på att vänta tiden ut, till snittet då vill säga. Hur går det för dig?


    De går framåt men svårt å veta vad som egentligen händer med kroppen just nu :)

    Magen spänner sig ordentligt ca var 15minut gjort sedan tisdag kväll å ländryggen slutar inte pulsera(vilket jag aldrig haft tidigare) så just känsla bak i ryggen är ny för mig därför ja undra om någon annan känner igen den känslan :)
  • Norrlandsmamma

    Ja värmen är en plåga men jag försöker vara aktiv ändå med önskan att förlossning ska starta upp :p

    Har börjat svälla upp så hemskt mycket nu också att alla leder m.m gör ont vid rörelse :/

    Har märkt nu senaste 2nätterna då jag vaknar upp med hemsk rygg och mag värk samt illamående/diarré även sett att magen sjunkit så hoppas verkligen att se sätter igång snart.

  • Norrlandsmamma

    Jag hoppas att min lilla gör som sina syskon och inte stannar till bf. Har sluppit gå tiden ut med något av barnen och hoppas att man ska slippa de även denna gång. Fast just nu känns de som att den i magen har fått för sig att göra precis tvärt emot sina syskon :p

  • Norrlandsmamma

    Klockan är nu 4 på morgonen den 4/8 och jag har varit vaken sedan tre med illamående, kraftig mensvärk i ryggen samt diarré. Har aldrig varit med om detta under tidigare graviditeter så vet verkligen inte om det är värkar eller vad som händer med mig kropp :/ men en sak vet jag å de e att man inte får sova :(

  • Norrlandsmamma
    Eureka skrev 2019-08-05 04:42:42 följande:

    Låter ändå som att det är på gång! Håller tummarna. Ingen sömn här heller på grund av konstant magknip, blir en lång dag. Men nu är det bara några timmar kvar.


    Hoppas verkligen på de. För tyck man gör allt rätt :p å alla i ens omgivning börjar bli lidande pga humöret som foglossning m.m ger :/
  • Norrlandsmamma

    Grattis till er alla som har fått eran guldklimp. Själv går jag här med 20dagar kvar till bf och mår psykiskt dåligt av att inget sätter igång, trotts färdknäpp som tidigare hjälpt, promenader och städning. Håller med andra ord igång hela tiden med allt vad de innebär plus tar hand om storasyskonen som spänt väntar på bebisen..

    Vet ärligt inte vad jag ska göra nu... Mer än att gå runt å må dåligt

  • Norrlandsmamma
    Akira Öken skrev 2019-08-08 12:23:46 följande:

    Ja, det är tufft mot slutet, det är jag den första att hålla med om. Jag har 12 dagar kvar till bf och det är mitt första barn. Man vill ju vara att förlossnigen ska starta!

    Du kanske ska pröva det omvända? Vila, bada, duscha länge och verkligen ta hand om dig själv och göra sådant som du njuter av.


    Om man kunde göra det men ska något bli gjort så får man göra det själv, men från å med nu ska maken få börja göra mer saker så jag faktiskt får vila för att ens orka med en förlossning :p

    Men den i magen är väl lika envis som sina syskon å syskonen kom i vecka 38 vilket jag har gått in i nu så kan väl bara hoppas.
  • Norrlandsmamma

    Var till bm idag och med blodtryck som låg på gränsen alltså 140/90 så blir de en sväng till specmödra imorgon för kontroll och trolig igångsättning :)

    Så snälla håll alla tummar å tår för mig imorgon att jag får bli igångsatt.

  • Norrlandsmamma
    Akira Öken skrev 2019-08-13 15:56:36 följande:

    Håller tummarna för igöngsättning, eller kanske till och med för att det startar under natten. :) Hur mår du annars?


    Fick ingen tid imorgon utan ska in på kontroll nu på torsdag istället. Men som de verkar blir det igångsättning ifall det inte startar av sig själv.

    I övrigt så mår jag ärligt talat skit psykiskt nu, gråter konstant och har ont som f** både mage men värst e ryggen, mer flytningar som peppar peppar är mer åt det slemmiga hållet(ursäkta om de låter äckligt) och utöver detta så har jag inte fått sova en hel natt sedan i lördags, då magen har vänt sig ut å in bara doften av mat får mig att vela springa på toa.

    Och om de inte vore nog så ha man åkt på hemorrojder ????
  • Norrlandsmamma
    Akira Öken skrev 2019-08-14 08:14:24 följande:

    Fy vad jobbigt det låter! Hoppas att det ändå är en tröst att tänka att du är på sluttampen av graviditeten och att alla smärtor och obehag förhoppningsvis kommer att försvinna inom kort. Hjälper Alvedon mot smärtan och har du någon bra salva mot hemorrojder?

    Låter lovande med flytningarna! Kram


    Har äntligen hittat en salva som hjälper :) Alvedon och varmdusch hjälper inte mot smärtan så just nu kan jag bara hoppas på ett bra besked från läkaren
  • Norrlandsmamma
    Anonym (orolig) skrev 2019-08-13 19:21:39 följande:

    Hoppas du får bli igångsatt när du mår som du gör! Men en fråga bara, blir du igångsatt pga av ditt blodtryck? För jag har massa blodtryck som du i vecka 38 men min bm nämnde absolut inget om igångsättning. Jag ska bara få komma på lite tätare kontroller... blir lite orolig när du skrev sådär..


    Min bm sa att hon hur som helst skulle ha hört av sig till specialmödra för igångsättning även om mitt blodtryck va normalt men att då det nu är på gränsen till för högt och jag har haft havandeskap förut så skulle de kanske hjälpa till med beslutet för igångsättning.

    Vanligast är tätare kontroller, men som sagt då jag haft de tidigare graviditeter så ska jag in på kontroll.
  • Norrlandsmamma

    Hej nu är sonen äntligen här :) öppen 4cm vid åtta på kvällen och vid nio tog hinnorna så vattnet gick, sedan gick allt så fort, att från vattenavgång till akut kejsarsnitt. Blev på detta vis då navelsträngen kom ut och detta är då akut eftersom allt till bebisen stryps så som luft och näring.

    bebisens puls var nere på 40 när dom börjar rulla mig springandes till op. Jag själv är fortfarande i chock och gråter av tanken så hur nära jag var att mista min son.

    Som för övrigt bara mår bra. :)

    Men nu vill vi ha hjälp med vad han ska heta så några förslag?

    Namnet måste passa till Fenix, Aimée och nilas de ska helst också betyda något

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL