• Äldre 12 Dec 11:58
    7260 visningar
    936 svar
    936
    7260

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Halloj!

    Sitter här och är överlycklig att äntligen i 34 årsåldern ha hittat rätt tid och kille och har nu blivit efterlängtat gravid för första gången! Men håller det lite hemligt än så jag är glad att ha hittat hit till er andra som längtar :)

    Grät tårar av lycka i fredags när jag plussade på första missade dagen efter beräknad mens. Så jag landar på bf 13/8 enligt Preglife. Jag har fått tid på bm för inskrivning den 25/1, det känns som en evighet dit men tiden har ju en tendens att gå fort så det går nog bra.

    Det ska bli roligt att följa allas upplevelser och jag hoppas att det går bra för alla!

  • Äldre 12 Dec 20:12
    Jojjans skrev 2018-12-12 12:43:17 följande:

    Hej! Vad kul med fler som är 30+ och väntar första barnet. Jag fyller 33 i början av nästa år och träffade min sambo vid 30, så känner att jag ligger lite ?efter? då jag länge längtat efter barn. Men nu äntligen! Är på 4+5 idag så vi ligger nog rätt lika :)


    Ja man känner sig lite sen. Men nu såhär i efterhand är jag glad att jag inte skaffade tidigare. Men vid trettio hade ju känts bättre haha. Men bättre sent än aldrig som man säger :) ja jag gick fulländade v 5 idag!

    Jag hann bli lite orolig med tanke på att det blir svårare såhär en bit in på 30, man vet ju aldrig men det tog bara 4 månader faktiskt! Helt otroligt. Håller tummar och tår för oss nu att allting går som det ska. Nu är det vår tur! Ska bli kul att höra hur allt går för dig :)
  • Äldre 13 Dec 08:48
    Jojjans skrev 2018-12-13 04:43:38 följande:

    Ja innan vi började försöka hade jag panik över att det var så sent. Men nu när vi är påväg så känns det mer och mer rätt. Jag har träffat världens finaste kille och vi har hunnit bygga upp en väldigt fin och stabil relation de senaste åren. Köpt bostad, har en plan för framtiden osv. Det hade säkert blivit bra om det hänt tidigare, men det hade inte blivit såhär tryggt och stabilt.

    Vi gjorde en abort i början av vår relation så jag visste att vi var kompatibla. När vinden började försöka i våras gick det på andra försöket (slutade tyvärr i missfall i v 16). Sen nu efter missfallet gick det på andra försöket igen, så vi verkar ha lätt att bli gravida tillsammans iallafall.


    Oj v 16! Vad tråkigt att höra, det måste ha varit jobbigt. Men starkt att försöka igen. Och att det gick så fort! Va roligt.

    Jag fick missfall när jag var 22, som jag fick skrapa tillslut och sedan en medicinsk abort lite senare ålder som ledde till en skrapning också. Så nåt knäppt äre med min livmoder. Jag har svårt att släppa tankarna nu att något ska gå fel men vad ska man göra åt saken? Blir det fel så blir det fel, blir det rätt så blir det rätt. Men sambon tycker att vi ska boka ett ultraljud för att kunna få lite lugn.

    Hur funkar det för dig? Blir du erbjuden ett tidigare ultraljud med tanke på sista graviditeten? Ursäkta om jag frågar, blir bara förvirrad hur detta funkar? Med inskrivning, ultraljud etc.
  • Äldre 13 Dec 09:05
    Miniime skrev 2018-12-13 08:25:04 följande:

    Hej! Hittade denna grupp igår och vill gärna joina er!

    Jag är 32 år, min karl 38. Gravida med första barnet, var hos BM i måndags som säger att BF är 8/8 - min egen födelsedag! Är nu slutet av vecka 6, 5 klara som BM säger..

    Lite orolig över att jag har ont i magen, molande mensvärk som är rätt kraftig emellanåt! Vaknat minst en gång per natt i snart 2 veckor.. Nämnde detta för BM som inte sa så mycket mer än att kolla upp om det gör för ont.. Svårt att veta vad ?för ont? betyder?! Vem tar jag ens kontakt med för att ?kolla upp?? Är vecka 5/6/7 för tidigt att se något?

    Känns tryggt att ha några i samma sits att diskutera med! :)


    Hejsan! Grattis till graviditeten!

    Jag har haft molande värk av och till ända sen ett par dagar innan mensen skulle ha kommit. Ibland kraftigt ilande men går över fort. Jag har bara läst att man kan ha liknande symptom i början av graviditet och även senare som jag förstått det. Att det ska vara växtvärk av livmodern. Jag tänker att får jag inga andra symtom så bör det vara lugnt men klart att det kan va svårt att förstå var gränsen till ?för ont? går. Men då tänker jag att det ska vara nästintill olidligt. Klart att man blir orolig vid första graviditeten och inte vet vad som är normalt, men du är inte ensam :)

    Tänker att det är bm man kontaktar iaf, om inte får de ju hänvisa dig rätt. Man kan inte förväntas veta allt!
    V 5+1
  • Äldre 13 Dec 10:18
    Miniime skrev 2018-12-13 09:22:15 följande:

    Tack för ditt svar, känns skönt att inte vara ensam :) Jag tänker att jag får stå ut, än så länge går det över hyfsat fort - värmekudde funkar bra och är helt ok enligt BM. Har inga blödningar iaf. Jag försöker tänka att det är växtvärk!


    Eller hur?! :) ja jag tänker så med. Men man vill ju såklart att allt ska gå bra så klart man blir lite orolig. Du får uppdatera läget :)
  • Äldre 13 Dec 10:46
    Jojjans skrev 2018-12-13 09:27:56 följande:

    Ja det var hemskt, men anledningen vad väldigt ovanlig så risken att det händer igen är väldigt liten. Försöker hitta trygghet i det.

    När allt hände lovade alla att vi skulle få extra kontroller osv, men i och med jul och nyår har jag inte fått tid för inskrivning förrens 9/2, då kommer jag vara i vecka 9. Försökte boka tid hos min gynekolog som lovade mig ett tidigt besök innan inskrivning för att lugna mig - men första tiden hos henne var 23/1 = vecka 11. Så nu har jag bokat tid för ett privat vul i vecka 9, men det får jag bekosta själv. Känner mig lite ledsen över att jag blivit lovad något som ingen kan hålla eller ta ansvar för att ordna. Känslan av att vara helt utelämnad hänger kvar starkt efter missfallet och jag vill bara att nån ska få mig att känna mig omhändertagen.


    Oj! Ja det förstår jag! Det är ju svårt att inte känna sig besviken då man inte får det man blivit lovad, av de man ska förlita sig mest på! Men bra att du bokat privat. Finns egentligen inget att fundera på då!

    Jag tycker inte att han jag pratade med på bm var särskilt informerande och bara det känns lite otryggt men känns ju bättre då att ha det här forumet att bolla med!
  • Äldre 14 Dec 01:22

    Tycker många här fick tid så tidigt! Alltså jämfört med en själv, får snällt vänta till 25/1 :-/ och ingen vul som jag nu förstår att man förväntas boka själv. Vad mer kan jag förväntas veta? Jag känner mig dum som måste fråga men hur ska man annars veta.

    Har för övrigt sovit som en stock efter middagen tills nu ???????? ska försöka somna om igen

  • Äldre 14 Dec 09:46
    Jojjans skrev 2018-12-14 05:51:03 följande:

    Nä, tidigt vul är dom inte frikostiga med. Det är bara om man har väldigt oregelbunden mens eller av andra orsaker är osäker på graviditetslängden, eller om det finns medicinskt motiverade skäl typ.

    Hänger man på familjeliv är det lätt att tro att alla gör vul, men så är det ju verkligen inte. Min gissning är att vi neurotiska, oroliga kontrollfreaks är överrepresenterade på familjeliv ;)


    Jag har förstått det nu. Var väl bara i tro om att man fick kolla tidigt då jag fått det för missfall och abort men det är ju lite annat. Men då båda resulterade i att behöva skrapa när allt var kvar och gosade där inne, plus extrem mensvärk, plus åldern så blir man lite nojig.

    Hahahaha! Jag kan skriva upp mig på den listan också isåfall
  • Äldre 14 Dec 11:49

    BF-lista

    28/7 SofieElise

    4/8 Persi91

    5/8 Lilja124

    8/8 puppen77, Eureka , Miniime

    9/8 AnnieLyrebrant, linnea91

    10/8 Bella 9876 , litenlinjal

    11/8 Sdbdm6

    13/8 Solrosen29, Stradi

    14/8 Glad81, Ekskan

    15/8 Liz89, Jojjans, iiidddaaa, tjockobbe, lycksökare89, Egl

    20/8 Vi89Li

    23/8 lillagullefjun

  • Äldre 16 Dec 20:45
    Jojjans skrev 2018-12-16 13:31:17 följande:

    Behöver få skriva av mig lite. Imorse när jag vaknade blev jag så himla ledsen, nästan helt utan anledning, bara grät och kände mig minst i världen. Några timmar senare verkar jag fått svar på varför. Fick först lite blodblandad flytning på pappret, sen rött, och nu efter några timmar klarrött blod i mängd som mens samt en svag mensvärk. Tog ett test för att bekräfta vad hag befarar. Det är fortfarande positivt, men ungefär lika svagt som när jag plussade på äl+11.

    Känns extra sorgligt att behöva lämna sin egen tråd, men så får det nog bli. Trodde att det här sorgliga året skulle få sluta på topp, men det blev visst tvärt om. Lycka till alla!


    Nej men fy vad tråkigt! Jag beklagar verkligen. Jag hoppas du återhämtar dig fort och att det blir ett lyckligare slut nästa gång! Lycka till
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL