• Äldre 7 Dec 06:41
    7277 visningar
    936 svar
    936
    7277

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Ekskan skrev 2018-12-07 06:05:27 följande:

    Ja verkligen! Hade varit helt fantastiskt!

    Känns verkligen härligt att kunna dela denna resan med er eftersom jag inte hill berätta för mer än min bästa vän ännu, som även är min chef, det är väldigt skönt så man slipper att tänka på hur man ska berätta på jobbet!


    Ja, så skönt att kunna bolla lite! När tänker du att du vill berätta för henne eller andra omkring dig?
  • Äldre 7 Dec 09:31
    #54
    Eureka skrev 2018-12-07 09:02:28 följande:

    Hej!

    Även jag hänger på och har plussat efter missfall. BF 8-9 augusti någonstans. Hoppas att det skall gå vägen denna gången men oron finns där. Mår än så länge mycket bättre än jag gjorde senast då jag hade sjukt mycket symptom tidigt. Att det kan vara så olika? Men det kommer väl haha! Känns skönt att dela resan med fler som varit med om liknande upplevelser. Har bara legat 3 gånger helt utspritt och inte haft koll alls på ÄL, så känns sjukt att det tagit sig, men kul! Grattis till er alla!


    Hej och vad kul att du är här!! Grattis, och vad härligt att ni slapp den planerade stressen, utan att det bara tog sig ändå.

    Är också fascinerad över att det kan vara så olika! Förra gången hade jag ingen molvärk men denna gång har jag massor redan (4+0 idag). Hoppas bara jag är lika lite illamående som förra graviditeten :)

    Hade har du för symptom nu?
  • Äldre 7 Dec 10:55
    #57
    Eureka skrev 2018-12-07 09:52:32 följande:

    Tack!! Faktiskt väldigt skönt att de små rackarna lyckades hitta rätt utan att jag tänkte så mycket på det. Måste varit en väldig lyckoträff, men behövs ju bara en ;). Jag fick illamående som en blixt från klar himmel förra tisdagen och tog ett negativt test då. Sedan har det kommit någon kort stund av illamående speciellt i samband med kaffe men bara korta stunder. Men nu mår jag fint igen så väntade med att testa av den anledningen. Men imorses var där ett starkt plus. Annars känner jag inget så det känns lite skumt, pigg och glad inget i brösten heller. Sist mådde jag skit runt den här tiden, sjukt illamående trötthet och jätte onda bröst, så det är verkligen olika. Kroppen kanske är mer van vid hcg? Eller så är det bara olika. Får hoppas att det inte betyder något dåligt och njuta av det så länge det varar. Har du några mer symptom än molandet?

    Har samtidigt hunnit vara på intervju för ett nytt jobb som kändes väldigt bra. Men det blir ju inte den bästa timingen. Funderar mycket på hur jag ska göra om jag blir erbjuden den tjänsten. Vill ha både och ju ;)


    Jag blir väldigt hungrig snabbt, så det suger i magen. Behöver alltid ha ett snacks nära till hands. Har också haft lite sträckningar typ ligamentssmärtor redan (fick tidigt förra gången med). Och trött hela tiden men har ändå svårt att sova. Dels för att jag är uppspelt men det kryper också lite i kroppen och lite hjärtklappning. Men mina bröst ömmar knappt alls nu, men det gjorde dom förra gången. Men jag har en teori om att det är för att dom blev så uttöjda i samband med förra graviditeten och missfallet. Jag fick aldrig nån tablett för att stoppa mjölken så mina bröst svällde upp till 3 gånger sin normala storlek. Så nu är dom lite utpumpade minst sagt...så inte konstigt att dom inte spänner.

    Men jag tror också man reagerar olika. Det är väl också mängden progesteron som påverkar flera av symptomen.
  • Äldre 7 Dec 13:24
    #60
    iiidddaaa skrev 2018-12-07 12:56:44 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna också vara med i den här tråden :) Plussade imorse och har också flera missfall i bagaget. Det här blir mitt första biologiska barn men min sambo har två sen tidigare. Har inte ens kunnat berätta för honom än då han är iväg på jobb så vi ses inte förens på tisdag.. Jag verkar ha BF 15 augusti.


    Du är välkommen! Ledsen att höra att även du gått igenom ett missfall. Det ska nog gå bättre den här gången :) kul att vi har samma BF. Är du också i 4+0 då?
  • Äldre 7 Dec 13:27
    #62
    Liz89 skrev 2018-12-07 13:20:31 följande:

    Ja de håller jag med om men tycker det hade varit roligt att få vara mamma till en pojke med så man hade fått utav båda könen. Finns så mycket fina kläder och för alla smaker. De ska bli så kul att köpa o föreställa sig sin bebis med allt :)

    Va häftigt att du kände på dig att de skulle bli en pojke, själv vågade jag inte gissa men tyckte de va kul o höra vad andra gissade i min familj. Dem flesta gissade på flicka så dem hade rätt. Kanske bör testa den metoden igen hehe.


    Jag känner likadant iofs, att jag både vill ha flickor och pojkar. Direkt efter missfallet var jag besatt av tanken på en son, men tror att det var ett sätt att bearbeta. Insåg sen att det ju var HONOM jag ville få tillbaka. Nu när jag är gravid igen så kommer jag få ett helt nytt barn och då spelar det ingen roll längre vad det blir.

    Tycker också det är sååå härligt att få förbereda och köpa in. Stickar och syr gärna så det ska jag också börja med. Perfekt aktivitet när man inte orkar gå ut och hitta på så mycket.
  • Äldre 7 Dec 15:43
    #64
    Ekskan skrev 2018-12-07 08:44:42 följande:

    Jag berättade för henne idag eftersom mitt illamående började igår, känns bättre att hon vet om jag mår dåligt på jobbet.

    Resten får inte reda på det förrän första Ultraljudet är avklarat tänker jag.

    Sist svullnade min mage dock i vecka 8 så jag får se hur länge jan kan dölja det, hur gör du själv, när tänker du berätta. Tycker det är så svårt med sånt. Särskilt att dölja illamående och humör för min 8 åring hemma.


    Jag jobbar på en stor arbetsplats och förra gången gick det till vecka 16 utan att nån märkte, syntes inte alls då mer än utan kläder. Men denna gång vill jag berätta för cheferna tidigare eftersom jag mådde så himla dåligt av hur stressigt det var på jobbet då. Skyller ibland missfallet på den hemska stressen och alla tunga lyft. Så, när jag är tillbaka efter jul/nyår är det vecka 9, då kanske cheferna får veta. Helst vill jag vänta tills efter kub för att berätta för någon.
  • Äldre 7 Dec 15:46
    #65

    Jag lägger till er på listan, men nu börjar vi vara så många att jag får svårt att hinna med alltid. Ni får jättegärna hjälpa mig att uppdatera listan när det kommer fler personer, eller lägga till er själva :)

    BF-lista

    28/7 SofieElise

    1/8 Honsomlängtar

    5/8 Lilja124

    8/8 puppen77, Eureka

    10/8 Bella 9876

    11/8 Sdbdm6

    14/8 Glad81, Ekskan

    15/8 Liz89, Jojjans, iiidddaaa

  • Äldre 7 Dec 18:46
    #68
    Liz89 skrev 2018-12-07 18:06:32 följande:

    Jag kan föreställa mig att längtan efter honom gjorde så, jag kan ju inte förstå då jag inte upplevt likadant men kan tänka mig att som med längtan efter att bli gravid gör det att bara ser massor som är gravida om du förstår vad jag menar.

    Önskar att jag också kunde vara duktig på nåt sånt men får trösta mig med att jag iaf är duktig på att shoppa haha. Så får shoppa genom nätet när jag väl inte orkar ut så mycket.


    Haha ja det är också en bedrift ^ ^

    Förstår verkligen var du menade. Inom en lånad efter mitt missfall fick två bekanta till mig söner och jag var förkrossad. Det är märkligt hur tufft allt blir just för att man ställt in sig på något. Tyckte ull och med att det kändes hemskt att få barn i någon annan årstid än februari för stt jag var så inställd på det. Om några månader kommer jag säkert känna samma sak med augusti.
  • Äldre 7 Dec 19:59
    #71
    Eureka skrev 2018-12-07 19:02:20 följande:

    Tack! Kommer bli ett planerat snitt här så blir väl att mini kommer ut lite tidigare om allt går väl :)


    Vad kommer det sig att du kommer få ett planerat snitt?
  • Äldre 8 Dec 07:17
    #74
    Glad81 skrev 2018-12-08 07:02:17 följande:

    Roligt att läsa om alla. Mitt illamående kom väldigt fort denna gången. Men jag mår inte illa hela tiden, just nu iaf. Tror att det kommer bli värre och värre tyvärr. Men efter v 12 har jag inte mått illa med de andra utan då har det lagt sig. Det moler i magen från och till under dagarna. Börjar tycka att det mesta luktar illa också. Haha! Stackars min man, dom värsta lukterna är när någon luktar lök eller öl. Eller det värsta!!!! båda samtidigt. Och såklart gillar min man båda.

    Vi har ju inte vetat hur vi skulle göra, om vi skulle behålla de här. Men min man börjar att acceptera mer och mer att det blir ett barn till. Ingen är gladare än jag för att han börjar må bättre i det här.

    Många som har fått missfall här. Jättetråkigt, och jättejobbigt att behöva gå igenom. Jag fick missfall min tredje graviditet. Nu när tankarna kommer dit, för det gör dom ju ibland så brukar jag trösta mig med att hade det inte blivit missfall hade jag inte fått mina andra två barn.......... Då hade det ju inte blivit just dom. Låter kanske konstigt men det har hjälpt mig att tänka så.


    Vad skönt att ni börjar landa i att det känns bra att välkomna det här barnet!

    Ja jag har läst många som upplevt sina missfall så, hade jag inte fått mittfält hade jag varit i vecka 30 nu, och då hade ju nuvarande graviditet aldrig kunnat hända, så för mig stämmer det säkert om den här graviditeten går bra. Men det är nog svårt att se det innan man har barnet hos sig till slut.
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL