• Äldre 13 Dec 13:00
    7429 visningar
    936 svar
    936
    7429

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Vi89Li skrev 2018-12-13 11:51:53 följande:

    Fick inskrivning den 18 dec så nästa vecka blir spännande av flera anledningar.

    Känner att det börjar gå upp lite mer för mig att det är en liten där inne. En hemlighet man har själv med min man innan alla får reda på det.

    Förresten hur kopierar jag BF listan? Eller måste jag skriva av den?


    Du kan antingen hålla in på texten och kopiera den och sen klistra in i textfältet. Eller så kan du välja ?citera? på senaste inlägget med BF-lista och sen ta bort själva koden runt texten :)
  • Äldre 13 Dec 13:04

    Ja så otroligt frustrerande! Dom som lovade mig det var dels på gynakuten på sös där jag fick behandling efter missfallet, och dom har nog inte möjlighet att organisera något åt mig nu. Den andra som lovade det var en gynekolog jag gick till på efterkontroll, men hon hade inga tider innan 23/1. Men ska ringa dit regelbundet för att se om dom får avbokningstider.

    Jag skulle säkert kunna hitta tidigare tid för inskrivning, men det stället jag ringde till hade inte tidigare. Jag har valt ett ställe som har nära kontakt med läkare sol utför ul just för att kunna få extra kontroller. Det är i sthlm och antar att det är lite svårare att få tid just nu runt jul/nyår. Jag ringde för en vecka sen.

    Skrev också fel, inskrivning 9/1, inte 9/2... men ändå. Det var den första tiden dom hade :(


    lillagullefjun skrev 2018-12-13 10:28:00 följande:

    Alltså jag förstår dig verkligen och tycker du har all rätt att känna som du känner med tanke på att du blivit lovad tidigare! Det är överlag en katastrof att man inte kan få samma hjälp som vanligt vid högtider, för det tar ju inte sjukdom eller något annat hänsyn till precis! Så trist och ledsamt! Jag tycker framför allt inte att du ska behöva betala själv för vul, om de som lovat dig inte har tid tycker jag dom får fixa så nån annan kollar och betala för det! Kram till dig!


    Stradi skrev 2018-12-13 10:46:35 följande:

    Oj! Ja det förstår jag! Det är ju svårt att inte känna sig besviken då man inte får det man blivit lovad, av de man ska förlita sig mest på! Men bra att du bokat privat. Finns egentligen inget att fundera på då!

    Jag tycker inte att han jag pratade med på bm var särskilt informerande och bara det känns lite otryggt men känns ju bättre då att ha det här forumet att bolla med!


  • Äldre 13 Dec 18:35
    Persi91 skrev 2018-12-13 18:32:52 följande:

    Idag gjorde jag mitt andra VUL!! Det första skedde som sagt spontant eftersom jag trodde jag fått ett X igen. Jag hade redan ett besök inbokat och dem rådde mig till att inte boka av detta.

    Jag var såklart supernervös inför besöket. Jag visste att graviditeten satt där den skulle och jag hade sett det pyttepyttepyttelilla fostret sist. Men jag var bara orolig att grav. hade avstannat och gud vet vad. Ni känner garanterat igen er i alla dessa orostankar. 

    Idag förvarnade läkaren mig att jag "minsann inte kanske ser något"....OCH det syntes, väl. Tickande hjärta och hela köret. Jag går in i v.8 imorgon!

    Snälla lilla ärta, stanna där inne!!


    Åå vad skönt och lugnande att allt gick bra! Vilken lättnad det måste vara :)
  • Äldre 13 Dec 20:52
    Egl skrev 2018-12-13 20:04:07 följande:

    Hej!

    Jag har fått mitt första inskrivningssamtal den 10/1. Ni som fått tidiga vul, redan i v 6-8, hur har ni gjort? Bokat privat? Bara ringt en gyn och bokat? Jag har inte ont eller något sånt utan mer ? inga symptom alls?-oron.

    Ska försöka lägga till mig på bf-listan, om jag lyckas haha????


    Förra gången jag var gravid bokade vi det privat. Det var visserligen efter inskrivning med bm, men min bm tyckte inte det fanns anledning så jag bokade och bekostade det själv på en klinik som utför både remitterade och privata ultraljud.

    Den här gången hade jag blivit lovad extra kontroller efter ett missfall, men har inte lyckats få inskrivning förrens vecka 9, och vill gärna göra ett vul innan dess så har bokat privat igen.
  • Äldre 14 Dec 05:51
    Stradi skrev 2018-12-14 01:22:56 följande:

    Tycker många här fick tid så tidigt! Alltså jämfört med en själv, får snällt vänta till 25/1 :-/ och ingen vul som jag nu förstår att man förväntas boka själv. Vad mer kan jag förväntas veta? Jag känner mig dum som måste fråga men hur ska man annars veta.

    Har för övrigt sovit som en stock efter middagen tills nu ???????? ska försöka somna om igen


    Nä, tidigt vul är dom inte frikostiga med. Det är bara om man har väldigt oregelbunden mens eller av andra orsaker är osäker på graviditetslängden, eller om det finns medicinskt motiverade skäl typ.

    Hänger man på familjeliv är det lätt att tro att alla gör vul, men så är det ju verkligen inte. Min gissning är att vi neurotiska, oroliga kontrollfreaks är överrepresenterade på familjeliv ;)
  • Äldre 16 Dec 13:31

    Behöver få skriva av mig lite. Imorse när jag vaknade blev jag så himla ledsen, nästan helt utan anledning, bara grät och kände mig minst i världen. Några timmar senare verkar jag fått svar på varför. Fick först lite blodblandad flytning på pappret, sen rött, och nu efter några timmar klarrött blod i mängd som mens samt en svag mensvärk. Tog ett test för att bekräfta vad hag befarar. Det är fortfarande positivt, men ungefär lika svagt som när jag plussade på äl+11.



    Känns extra sorgligt att behöva lämna sin egen tråd, men så får det nog bli. Trodde att det här sorgliga året skulle få sluta på topp, men det blev visst tvärt om. Lycka till alla!

  • Äldre 16 Dec 13:32

    BF-lista

    28/7 SofieElise

    4/8 Persi91

    5/8 Lilja124

    8/8 puppen77, Eureka , Miniime

    9/8 AnnieLyrebrant, linnea91

    10/8 Bella 9876 , litenlinjal

    11/8 Sdbdm6

    13/8 Solrosen29, Stradi

    14/8 Glad81, Ekskan

    15/8 Liz89, iiidddaaa, tjockobbe, lycksökare89, Egl

    20/8 Vi89Li

    23/8 lillagullefjun

    27/8 cenchi

  • Äldre 16 Dec 19:55
    linnea91 skrev 2018-12-16 17:17:23 följande:

    Så ledsen för eran skull! Beklagar verkligen:( hoppas på ett bättre år 2019! Kram


    Persi91 skrev 2018-12-16 17:34:00 följande:

    Åh :( Massa kramar till dig!!


    Egl skrev 2018-12-16 19:39:57 följande:

    Jojjans:

    Jag är verkligen ledsen för din skull och hoppas att 2019 blir just ditt år!! <3


    Tack alla. På något sätt bättre att det händer nu än senare. Men känner mig också så oförberedd på detta, trodde verkligen det var vår tur nu och den här graviditeten kändes så självklar. Jag hann inte ens vara orolig innan det var över. Men om det är något jag kan säga så är det att jag står fast vid att oro gör det inte lättare när det väl händer, glädjs så länge ni får <3
  • Äldre 17 Dec 04:59

    Tack för alla styrkande ord. Trodde att jag tog det ok men bröt ihop totalt igårkväll. Så otroligt sorgligt att det inte bara kan få gå bra för oss.

    Men har ett litet problem:

    Jag fortsätter få notifikationer om att någon skrivit i ?min? tråd trots att jag tagit bort den från favoriter....någon som vet hur jag kan slippa det?

  • Äldre 3 Jan 16:22

    Då jag skapade den här gruppen får jag fortfarande notiser (verkar inte gå att stänga av) och sen mitt missfall går jag ibland in och läser, ler åt hur långt alla redan kommit och drömmar mig bort lite. Och andra dagar sörjer och är bitter snarare.

    Blir så otroligt ledsen att läsa det här, så ledsen för er alla som det inte heller gick vägen för, fy vad jag lider med er. Hoppas kroppen återhämtar sig snabbt och att ni snart får möjlighet att försöka igen. 2019 måste få bli vårat år <3


    Enmsik skrev 2019-01-03 09:00:21 följande:

    Fick igår reda på att det inte blir någon bebis i augusti. Åkte in akut igår för buksmärtor och det visade sig att det fanns inget foster men ca. 1 liter blod i bukhålan. Så mina smärtor berodde på blodet i magen. Kunde varken stå eller sitta igår utan att svimma. Det var Utomkvedshavandeskap som satt sig på äggstocken vilken var ca 1 på 10 000. Så inte sådär jättevanligt men det resulterade i att de fick ta bort en liten bit av äggstocken, men äggledarna var fina så de fick jag behålla i alla fall. Lycka till ni andra med era små så hoppas jag att jag kommer strax efter <3


    Mawie skrev 2019-01-03 13:43:21 följande:

    Har blödigt sen nyårsafton nästan som en vanlig mens.

    Inga klumpar har inte ont i magen! troligtvis mf har ett ulljud nästa vecka.


    Tirin skrev 2019-01-03 14:23:49 följande:

    Beklagar ni som fått missfall eller misstänka sådana, här är en till. Jag var på tidigt ultraljud igår (vecka 10) och det fanns inget tickande hjärta och verkar ha stannat av vecka 7+6. Känns väldigt ledsamt men värst med missed abortion och det som komma skall då man inte vet vad man kommer få för hjälp eller hur det kommer gå att få ut graviditeten. Ska få kontakt med MVC så får vi se vad de har att komma med. Har massa gravidsymtom, inte en droppe blod har kommit på hela tiden och tokpositivt graviditetstest så fanns inte en chans att jag kunde misstänka detta. Blir ingen bibbi i början på augusti och vill så gärna komma vidare så att man kan börja om på nytt.


  • Tue 13 Aug 2019 21:29

    Jag startade den hör tråden, men fick ett tidigt missfall så försöke gå ur, men familjeliv funkar inte riktigt så om man startat tråden så jag har hela tiden följt eran resa.

    Dock blev jag gravid direkt efter missfallet och väntade barn i slutet av sep. Men idag föddes en liten augustibebis som ville ut tidigt, så nånstans hörde jag ändå hemma i den här gruppen trots allt ^__^

  • Wed 14 Aug 2019 11:32
    Eureka skrev 2019-08-14 07:13:22 följande:

    Stort stort grattis! Vi har ju följts åt lite halvt sedan ?missfallstråden?. Hur mår ni? Blir kvar ett tag på sjukhuset eftersom liten hade bråttom ut kanske? Ligger hemma och ammar min lilla nu. Kan knappt fatta att vi är i mål när jag tänker tillbaka på resan. Kram!


    Akira Öken skrev 2019-08-14 08:16:35 följande:

    Hej! Läste om ditt missfall i början av tråden och gladde mig sedan åt att se dig i septembertråden! Stort grattis till barnet! Har allt gått bra och hur mår du nu?


    Stradi skrev 2019-08-14 11:27:01 följande:

    Vad roligt att se att du fick din bebis till slut! Det skulle som bli Augusti! Jag hoppas att allt gick bra och att alla är friska och välmående. Grattis!


    Ja lilla bebisen ligger på neo och får lite andningsstöd och sondmatas, men sigeeflexen finns där och han andas bättre och bättre hela tiden så vi blir kog bara kvar en dryg vecka. Vi är alla omtöcknade och chokade men lyckliga att allt gick så bra! Han skulle verkligen ut igår, det fick inte att stoppa på något vis :)
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL