• Anonym (Jag med)

    Föda igen efter förlossningsskada

    Jag fick nyligen mitt andra barn, med första fick jag också en bristning grad 3. Jag kände mig ganska nervös nu inför andra och var väldigt rädd att brista igen. Med första tog det ett år innan jag kände mig hyfsat ?normal? i kroppen igen. Fick också prata med specialistläkare och erbjöds kejsarsnitt men tycker det också låter läskigt (och man får inte lyfta efteråt, rekommenderas att inte föda hur många barn som helst osv...)

    Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd att jag valde bort kejsarsnitt för förlossningen gick bra :) de höll perinealgrepp (viktigt!) och hjälpte mig att inte trycka för hårt när sonen skulle ut. När jag ville krysta skulle jag i stället vänta ibland tex. Det viktiga tror jag är att personalen vet om att du är rädd för att brista igen och att det kanske står i förlossningsbrevet om perinealskydd. Och i mitt förlossningsbrev stod det även om att jag skulle få en erfaren barnmorska.

    Nu är sonen 7 veckor. Jag brast visserligen grad 2, blev sydd med ganska många stygn men återhämtningen har varit som en dröm jämfört med förra gången. Känner inte av det alls, känt mig ?normal? sen avslaget slutade typ :) hoppas allt går bra för dig!

  • Anonym (Jag med)
    Anonym (Alma) skrev 2018-12-06 22:31:55 följande:

    Först: Grattis till sonen!

    Och tack för att du delar med dig!

    Ska ta med mig av dina råd och önska en erfaren barnmorska och tillämpning av perinealgrepp.

    Har du fått något svar på om varför de tror att du fick sy mycket igen? Var han åt det större hållet?


    Tack!

    Han var ingen stor kille, nätta 3,4 kg :) jag brister troligen för att mina förlossningar går fort, min öppningsfas (tror jag det heter, den när man öppnar från 4-10cm) går på typ ingen tid alls. Ena sekunden var jag 6cm öppen och nästa började jag krysta typ :) (efter att barnmorskan sagt att det var lååååång tid kvar och superlugnt). Förra gången hann de nog inte riktigt med men denna gång var de nog mer förberedda. För mig kändes det bra när de tog mig på allvar när jag kom in (stod också i mitt förlossningsbrev, att de inte fick skicka hem mig eftersom jag haft en snabb förlossning första gången)
Svar på tråden Föda igen efter förlossningsskada