• Anonym (Kaffedraken)

    Mens efter förlossning

    Hararochkaniner skrev 2018-12-08 10:52:06 följande:

    Det är alltid uppehåll med ppiller. De flesta har i och för sig en vecka med sockerpiller så att det inte märks för den som använder dem men med vissa får man räkna ut uppehållet själv. Vad menar du med att det inte är riktig mens?


    Nej det är det inte. Det finns sockerpiller på många av sorterna men de senaste 5 åren har man efter studier kommit fram till att både fertilitet och förebyggande av många cancerformer gynnas genom att strunta i sockerpillerna och bara fortsätta äta p-pillerna månad efter månad. Visssa tycker det känns bra att ta sockerpiller ett par gånger om året och blöda ut slemhinnan men det finns ingen anledning.

    Mens är blödningen som kommer ca 2 veckor efter ägglossning. Men p-piller får man ingen ägglossning, därför inte heller någon mens. Det är bara en så kallad bortfallsblödning (slemhinnan faller bort) som är helt onödig och inte gör någon nytta för kroppen.
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (Kaffedraken)

    För övrigt är det snarare regel än undantag att första mensen, även andra, efter en graviditet är både rikligare och mer långdragen än vanligt.

    Troligtvis hann du ju få en ägglossning precis innan du började med p-pillerna, därför får du också mens, men nästa månad borde du bara få en mindre blödning om du struntar i sockerpillerna och bara äter ihop kartorna så som man bör.


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (BM) skrev 2018-12-08 13:25:15 följande:

    Bör? Om man vill förstöra möjligheten för att bli gravid senare utan hjälp, så visst då ska man äta kartorna ihop. Men normalt vill folk kunna få barn oavsett om de ätit p-piller och då är det bra att ha mensblödningen, en gång i månaden. Sockerpillerna kan man få välja själv att äta eller inte.


    Vad är det för trams du skriver? Kalla dig inte bm om du inte är barnmorska, det är förvirrande för folk i tråden. Det är vetenskapligt bevisat att det inte gynnar någon kvinna att få blödning en gång i månaden, snarare tvärt om.

    Blödningen man får när man har en veckas uppehåll från p-piller har inget med mens eller fertilitet att göra. Det är bara slemhinnan som släpper till följd av att man inte tar ppillerna.
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mia) skrev 2018-12-08 17:58:24 följande:

    Aha läste någonstans att man skulle vänta att äta ihop ialf 3 månader för att kroppen skulle vänja sig med hormonerna men slipper man så är ju det toppen ????


    Hoppar in och svarar här. Det är precis som du säger! :) vänta någon månad och är sedan ihop!
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
Svar på tråden Mens efter förlossning