• sextio­talist
    Äldre 14 Dec 11:07
    4154 visningar
    81 svar
    +1
    81
    4154

    Varför ha öppen instagram profil som privatperson?

    Anonym (.) skrev 2018-12-14 10:59:59 följande:

    Jag undrar varför man har Instagram överhuvudtaget? Till vilken nytta?


    Det är ett bra sätt att ha kontakt med släkt och vänner som bor långt bort. Min mamma följer sonen och syskonbarnen via Instagram (och jag också för den delen).
    Det är nog många far/morföräldrar som idag kan vara med i sina barnbarns liv idag än förr.
    När sonen var ute och reste i somras så fick vi följa via instagram.

    Däremot så är jag lika frågande som ts varför man har öppna profiler. Jag har, med stängd profil, fullt sjå att avvisa följarförfrågningar från "amerikanska militärer som nyligen blivit änklingar och har foton med sina välartade, men ack så olyckliga, barn" (dvs jag tror inte ens att de existerar)
  • sextio­talist
    Äldre 14 Dec 11:12
    #7
    Anonym (.) skrev 2018-12-14 11:08:00 följande:
    Passade på att ställa frågan då jag undrat det länge och det kom upp en tråd som handlar om Instagram. Varför räcker inte Facebook isåfall?
    En del väljer att instagram, andra väljer Facebook. För många äldre är nog Instagram lättare, eftersom bilderna dyker upp som enstaka bilder och ofta inte samma flöde som i t.ex Facebook.
    Det är ju jättebra att det finns olika sätt att ha kontakt.
  • sextio­talist
    Äldre 14 Dec 14:43
    #17
    Anonym (T) skrev 2018-12-14 14:14:47 följande:
    Antagligen för att man inte "vill" att okända ska veta "allt". Det är inte för dom man lägger upp saker, och man lägger inte upp saker som är privata. Det känns lite narcissistiskt att tro att så många okända skulle sitta och titta på mitt IG-konto och bry sig, så ja..jag utgår helt enkelt från att det är rätt få utomstående som bryr sig :) Förutom vissa specifika intressen, genom det kan det ju droppa in några utifrån som börjar följa/kommenterar, men det är ju bara kul att skapa nya kontakter. Speciellt om man inte känner så många som delar det intresset från början. 

    Jag får extremt sällan meddelanden från skumma personer, och om någon skulle vilja sitta där utan min vetskap och titta på bilder av min katt så får dom gärna göra det :)

    Misstaget är nog att tro att alla med öppna konton tänker mycket på dom där "alla okända" som skulle kunna se bilderna. Att det på något sätt är dom som är huvudmålgruppen när man lägger upp en bild. Eller att man bryr sig om likes. Det handlar helt enkelt inte om det.

    Jag håller dessutom med Ano. Jag skulle aldrig börja följa ett privat konto..förstå vad pinsamt om det visar sig att personen bara lägger upp en massa skit och man vill avfölja.. Nej, jag vill se vad jag får innan jag trycker på följ..
    De flesta av mina vänner och släkt har privata konton, jag vet bara en som har ett offentligt. Men det beror lite på hur man använder Instagram
Svar på tråden Varför ha öppen instagram profil som privatperson?