• Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 11:03
    4027 visningar
    81 svar
    81
    4027

    Varför ha öppen instagram profil som privatperson?

    Varför inte? Jag har öppet konto, men det handlar inte om bekräftelsebehov. Jag lägger inte upp något som är särskilt privat så jag ser inte anledningen att censurera. Ingen som går in på mitt konto vet heller allt om mig, herregud, långt ifrån! (Jag tror det är ett misstag många gör - att anta att man lägger upp precis varenda del av sitt liv för att man lägger upp något)
    För min del handlar det alltså mer om att jag inte bryr mig.

    Tack vare att jag har öppen profil så har jag dessutom faktiskt fått några nya vänner. Personer som snubblat in på mitt konto för att vi har gemensamma intressen och liknande och som jag börjat prata med och sedan träffat.

  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 12:56
    #10
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 12:47:55 följande:
    Jag skrev att jag vet "allt" inom citationstecken...

    Oavsett vad så vet jag för mkt. T ex vad hen jobbar nånstans, var hen bor, hens inredning, hens sambo, hens åsikter, hens djur, hens barn och mer.

    Varför vill man att andra ska ha denna vetskap?

    Ni som har öppna profiler, hur tänker ni? Jag syftar inte på er som heter saker som 1234karamellask utan ni som har era för- och efternamn.
    Jag har inga bilder på min man och har inga barn men vad är det som gör att det är för mycket att tex känna till en persons husdjur?
    Att hitta var någon bor går snabbt om personen inte har hemlig adress, oavsett om man lägger upp bilder eller inte.

    Mina åsikter står jag för, men pratar sällan politik eller liknande. Jag vet faktiskt inte vad som är så hemskt med att andra känner till saker om en? Då undrar jag istället vad det är som gör att man är så privat att man t.o.m tycker det är för utelämnande med informationen att man har ett husdjur?


  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 14:14
    #15
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 14:02:12 följande:
    Husdjur var ett exempel, menar att jag får veta alldeles för mkt.

    Det är inte "hemskt" att andra får veta något om en, men varför VILL man att andra okända ska se allting? Vad får man ut av det?
    Antagligen för att man inte "vill" att okända ska veta "allt". Det är inte för dom man lägger upp saker, och man lägger inte upp saker som är privata. Det känns lite narcissistiskt att tro att så många okända skulle sitta och titta på mitt IG-konto och bry sig, så ja..jag utgår helt enkelt från att det är rätt få utomstående som bryr sig :) Förutom vissa specifika intressen, genom det kan det ju droppa in några utifrån som börjar följa/kommenterar, men det är ju bara kul att skapa nya kontakter. Speciellt om man inte känner så många som delar det intresset från början. 

    Jag får extremt sällan meddelanden från skumma personer, och om någon skulle vilja sitta där utan min vetskap och titta på bilder av min katt så får dom gärna göra det :)

    Misstaget är nog att tro att alla med öppna konton tänker mycket på dom där "alla okända" som skulle kunna se bilderna. Att det på något sätt är dom som är huvudmålgruppen när man lägger upp en bild. Eller att man bryr sig om likes. Det handlar helt enkelt inte om det.

    Jag håller dessutom med Ano. Jag skulle aldrig börja följa ett privat konto..förstå vad pinsamt om det visar sig att personen bara lägger upp en massa skit och man vill avfölja.. Nej, jag vill se vad jag får innan jag trycker på följ..
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 15:12
    #19
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 14:44:54 följande:
    Lustigt, personen jag började skriva om är precis just sån som lider av mundiarré

    Jag tror oavsett vad alla öppna trevliga människor här inne tycker så är öppna personliga konton för personer med bekräftelsebehov och utan integritet!
    Varför starta en tråd om det när du uppenbarligen har bestämt dig för hur det är?

    Tycker din inställning är väldigt tråkig, samtidigt spelar det ju ingen roll egentligen. Alla har ju rätt att bilda sin egen åsikt om folk, hur fel dom än har. Trist bara när människor är så fasta i sina åsikter att dom inte klarar av att ta in ny information och ändra sig.

    Jag själv lider varken av mundiarré, är bekräftelsekåt eller saknar integritet. Det är faktiskt väldigt långt ifrån hur jag är, trots att jag har ett öppet instagramkonto. Jag är rätt tillbakadragen som person och säger inget "i onödan"...typisk "tyst norrlänning". Det spelar alltså ingen roll om jag pratar, skriver eller lägger upp bilder, det är sällan spontana infall. Det finns så otroligt många områden i mitt liv som jag inte delar med mig av, som min partner, vänner, privata tankar och funderingar, missfall, det mesta jag gör på dagarna, sjukdomar, framtidsplaner osv osv. Men om folk vill tro att jag enbart pillar lite i trädgården, myser med katten, yogar, renoverar och bryr mig om miljön så är det helt okej för mig.

    Kom ihåg att du aldrig ser hela bilden på sociala medier. Antagligen har personen mycket mer integritet än du tror, eftersom du faktiskt inte känner till det personen utelämnat;)
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 15:41
    #21
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 15:30:44 följande:
    Det låter som du känner dig träffad och vill försvara dig. Det är rätt ointressant att fundera på hur jag är som person, tråden handlar om varför man har öppen profil.

    Om du anser att du har integritet och är tystlåten trots en öppen profil, varsågod, fortsätt med det men det är nog viktigt att man i såna fall också kan ta kritik.
    Nja, jag tar inte åt mig på så sätt eftersom jag vet hur jag är som person och det spelar faktiskt ingen roll vad en anonym person på internet tror. Jag tycker bara det generellt är så trist med trångsynta personer. Jag ville alltså förklara hur det kan vara och varför jag anser att du har fel.

    Jag "anser" inte att jag har integritet, jag vet att jag har det. Sedan förstår jag inte riktigt vad du menar med att jag ska kunna ta kritik? Jag vet hur jag är och om folk felaktigt tror att jag slänger ur mig allt privat så är det upp till dom. Om du kritiserar folk som slänger ut precis varenda del av sitt liv så tar jag faktiskt inte åt mig, eftersom jag inte gör det? Jag har aldrig blivit anklagad för att inte ha integritet av någon som känner mig eller besökt mitt konto och jag pratar egentligen snarare om fenomenet än om mig här eftersom jag faktiskt är privat. 

    Du får tro vad du vill, men jag tycker du har en lite tråkig attityd och att du kanske borde bli lite mer öppen för att folk tänker annorlunda än vad du gör och att saker kanske inte alltid är på det sättet du tror.
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 17:25
    #27
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 16:51:54 följande:
    Det här förstår jag och finner inget konstigt i. Dom som däremot visar upp den privata sidan förstår jag däremot inte
    Men om den stora skillnaden är att man inte visar familj och barn, vad blir då skillnaden för mig som inte har familj och inte visar relationer? Bara nyfiken.
    Vad räknas som "den privata sidan"?
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 17:27
    #28
    mommadearest skrev 2018-12-14 17:21:47 följande:
    Det är perfekt för inbrottstjuvar att se om det är fritt fram, för många är så öppna nu för tiden på social medier så de vet precis vilka som är hemma eller inte och vad för ägodelar de har. 

    Vet att de pratat om det på nyheterna och skrivit om det ett antal gånger att man ska tänka sig för vad man skriver och lägger ut på social medier just pga hur mycket lättare det är för tjuvar eller tillochmed kidnappare att se in i ens privatliv och planera lättare hur de ska utföra sitt brott.. 
    Fast bara för att man har ett öppet konto så behöver man ju inte avslöja när man är hemma eller inte. Jag var bortrest två veckor för ett tag sedan och det framgick inte på min IG. Man behöver ju inte vara dum :)
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 18:20
    #32
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 18:12:18 följande:
    Jag räknar privata sidan till bilder som skulle kunna platsa i ett vanligt fotoalbum. T ex att du sitter på din balkong eller altan, du visar stolt upp er köksrenovering, din hund figurerar på en mängd bilder där man också ofta ser previs vart ni är, du och nån vän står utanför ditt hus, dina vänner kommenterar under dina bilder vilket gör att man kan snoka vidare vilka dom är också. Snart vet snokaren vart dom bor och med dessa ledtrådar vet den snart vilka som är hemma och inte.

    Man bör inte vara så naiv att man inte tror sånt pågår, alla är inte ute efter att göra inbrott men likväl snoka i andras privatliv. Frågan återkommer, varför vill man att andra ska kunna se sånt? Jag vill verkligen veta av enorm nyfikenhet VAD man vill med den öppenheten.
    Okej, men då skulle jag klassa mitt öppna konto som inte privat, om det är dom kriterierna man går efter.

    Självklart används sociala medier till att luska fram inbrottsoffer, om man inte tror det är så är man väldigt naiv och självklart måste man ha det i åtanke när man lägger upp bilder.
  • Anonym (T)
    Äldre 14 Dec 19:15
    #34
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 18:30:35 följande:
    Men vill du berätta varför du vill ha ditt konto öppet? Det var därför jag skrev tråden för att jag undrar varför.
    För att jag inte bryr mig om någon tittar på bilderna, för att många inte vill gå in och följa om dom inte ser bilderna innan, för att min farmor som inte har IG ska kunna se, för att slippa godkänna förfrågningar, ja, för att det helt enkelt är enklare. Jag har inget privat att dela. Eller snarare - jag skulle aldrig dela något privat på låsta IG-konton och inte heller privat på FB eftersom man aldrig vet om någon hackar. Det jag lägger ut ska alltså kunna ses av vem som helst och då känner jag inte behovet att dölja det från början.
  • Anonym (T)
    Äldre 18 Dec 19:45
    #73

    Integritet handlar om att välja vad man lägger ut, inte ATT man lägger ut.

Svar på tråden Varför ha öppen instagram profil som privatperson?