• Äldre 5 Jan 16:11
    19933 visningar
    105 svar
    105
    19933

    PGS utomlands

    Jag är också intresserad av att veta mer om detta med PGS! Vilken klinik funderar ni på? 

  • Thu 23 May 2019 19:13
    #5
    AsDfg78 skrev 2019-02-11 20:37:24 följande:

    Vi är i kontakt med en klinik i Helsingfors. Hur tänker ni andra kring val?


    Hur går det för er? Är det Ovumia ni funderar på? Vi har valt att gå via dem och är hittills nöjda. 
  • Mon 7 Oct 2019 21:41
    #10
    AsDfg78 skrev 2019-09-18 21:26:07 följande:
    Ja vi har börjat behandling på Ovumia nu. Också nöjda hittills Vi har gjort ägguttag och biopsi. Fick 16 ägg, 8 blev befruktade, 5 delade sig normalt och 2 st var normala enl biopsi. 2 av 16 är väl inget kanonresultat men det kunde ju varit noll...

    Hur går det för er?
    Vad spännande! Vet ju inte hur gammal du är men 2 friska embryon låter ju toppen! Har ni gjort återföring än? Gör ni ERA-test också? 
    Vi återförde vårt enda friska embryo den 23/9 och igår plussade jag! Känns helt overkligt. Hoppas verkligen det går vägen nu. Läkaren på Ovumia sa att det bara är 5% risk för missfall. Låter ju otroligt bra, typ för bra? Är ju så nojig efter alla år och alla misslyckade försök. 
  • Mon 7 Oct 2019 21:43
    #11
    UndrandeSökare skrev 2019-09-18 22:25:58 följande:
    Gjorde ni PGS på embryona i Finland?

    Flera av våra embryon vi gjort PGS på i Riga dog vid upptiningen och läkaren erkände att det var pgr av att vi gjort PGS på dem, eftersom man skadar embryona vid PGS. Även en annat par som gjort PGS råkade ut för samma sak, alla deras embryon dog vid upptiningen efter de klarat PGS och var normala. Så de fick resa hem utan att ha gjort någon insättning. Så det är riskabelt att göra PGS, men vi blev inte informerade om riskerna i förväg.
    Det låter ju verkligen som en mardröm att de friska embryona dog pga PGS! Att veta att det finns fina embryon utan fel och sen få höra att de inte klarat upptiningen... Är nu ännu mer tacksam att vårt enda friska klarade sig. Var ett embryo som skadades i processen. Antar pga PGS-testet. :( 
  • Thu 14 Nov 2019 22:15
    #18
    pixie78 skrev 2019-11-07 16:39:22 följande:

    Grattis till plusset! Så underbart att det funkade. Var det på ert första försök där då?


    Vår svenska klinik har nu efter flertalet misslyckade försök och konstaterad kromosomavvikelse på mig sagt att det är PGS utomlands som gäller för oss.  Vi är dessutom 41 och 45. Vi har så många frågor och allting känns så komplicerat och jobbigt när man måste utomlands. 


    Om du orkar och hinner så får du gärna dela med dig av era erfarenheter.


    Hur har processen varit vid ovumia? Var ni i Helsingfors?
    Hur många besök krävdes?
    Hur långt från första mötet till insättning?
    Samarbetar de med någon klinik i Stockholm för provtagning och ultraljud?

     


     


    Tack! Kan fortfarande knappt fatta att det lyckats. Eller ja, det är ju fortfarande tidigt än (v 11) så är ju långt ifrån i hamn. Men är ändå väldigt tacksam och glad. 

    Vi var på Ovumia i Helsingfors. Vi hade tur och de hade precis börjat med PGS där, tidigare var man tvungen att åka till Tammerfors. Sammanlagt var vi där tre gånger, först ett slags uppstarsmöte där jag undersöktes och vi pratade igenom allt, sen var jag där på äggplocket och slutligen ett besök vid återföring. Där emellan gck jag till vanlig gynekolog hemma i Stockholm och rapporterade tillbaka till Ovumia. Tror inte de har samarbete med någon gynekolog, men bra om du går till någon som har lite koll på ivf i utlandet. Min gyn har haft en del kontakt med Olga i Ryssland tidigare så han fattade grejen. Blev väl något skype-samtal och sen mycket mail mellan besöken i Helsingfors. 
    Processen gick snabbt - från att jag först tog kontakt med dem tills att vi satte igång tog bara några veckor tror jag. Men sen drog allt ut på tiden lite mellan plock och återföring eftersom embryona skulle testas, jag skulle hinna göra ERA-test och två gånger fick vi avbryta stimuleringen inför återföring eftresom min slemhinna inte såg perfekt ut. Frustrerande då, men väldigt tacksam nu att de var så petiga. 

    Har du haft kontakt med Ovumia? MIn läkare hette Mari och hon kändes väldigt lugn och erfaren. 
  • Thu 14 Nov 2019 22:18
    #19
    AsDfg78 skrev 2019-11-14 14:39:19 följande:

    Hej!

    Vår läkare heter Katarina Johansson om jag minns rätt.

    Får du inte göra PGS i Sverige om du har konstaterad kromosomavvikelse?

    Har tyvärr testat negativt idag


    Åh vad tråkigt att det inte gick vägen. Vad är er plan framåt nu?

    Tror du frågade om ERA tidigare. Det är ett test av slemhinnan i livmodern för att se när den är som mest mottaglig för återföring. 
  • Fri 15 Nov 2019 22:30
    #23
    pixie78 skrev 2019-11-15 12:26:41 följande:


    Ja jag förstår att det är nervöst.. herregud.. undrar om den känslan släpper nån gång om man blir gravid på det här sättet. Jag håller tummarna!! 


    Vi ska mejla Ovumia i helgen och skicka in underlaget man skulle fylla i. I svaret jag fick stod att vi kunde mejla Peter B direkt. Jag hoppas kunna börja i januari. 


    Om du vill får du gärna dela med dig av namnet på gynekologen du går hos här hemma. Bra att ha lite koll på alternativen för det också.


    Ska upp till CVL i Uppsala nu om en stund och sätta in vårt sista embryo. OM det klarar upptiningen. Fy va jobbigt det är att inte veta det. Kommer få samtalet isf i bilen! Usch!


    Men oavsett så är ju chansen minimal så hyser inga förhoppningar utan förbereder för Finland nu istället. Alltid skönt att ha en plan tycker jag!


    Hoppas embryot klarade upptiningen och allt gick bra! Nu håller vi tummarna för den lille eskimån!

    Men håller med om att det är skönt att ha en backup-plan oavsett. Det hade jag alltid också, kändes mindre stressigt att ha en uttänkt plan klar om det sket sig. 

    Jag var hos doktor Obeid på Hornstulls gynmottagning. Tycker han var väldigt bra och enkelt att få tid. 
  • Fri 15 Nov 2019 22:31
    #24
    AsDfg78 skrev 2019-11-15 21:28:32 följande:

    Tack för era svar Alltid skönt att kunna "prata" med någon i samma sits!

    Vi har ju ett embryo i frysen så det blir insättning av det som nästa steg. Vet dock inte om vi ska göra det nu direkt eller efter jul. På ett sätt vill man ju göra så snart som möjligt men kan också vara skönt att slippa nojja alltför mycket över jul känner jag...

    Ska kolla upp det där med ERA, nu har vi ju bara ett försök kvar den här omgången

    Håller tummarna för er båda!


    Rekommenderar verkligen att kolla upp ERA! Rätt dyrt men känns ju verkligen som att man vill optimera allt som går. 

    Lycka till nu! 
  • Sat 16 Nov 2019 18:00
    #27
    AsDfg78 skrev 2019-11-15 23:53:59 följande:
    Nu har jag läst på lite om ERA och har några funderingar om du har tid att svara

    Fattar jag rätt att man gör ERA i en "separat" cykel (dvs inte den cykel som man sätter in embryot)?

    Gjorde du ERA i samråd med Ovumia eller sköttes det helt av gyn i Sverige?

    Minns du ungefär vad det kostade?

    Tusen tack på förhand om du vill dela med dig
    Precis, du gör ERA i en separat cykel. Om jag vore du skulle jag göra det så snart som möjligt. Jag hann  inte göra det innan mitt äggplock så gjorde det efter. Sen tog det någon vecka tills svaret kom. 
    Jag tror jag hade kunnat göra ERA hos Ovumia men tyckte det var lite meckigt eftersom de ligger i Helsingfors. Så hittade en klinik i Göteborg som hade öppet under sommaren och åkte dit. Men pratade med Ovumia om det innan och skickade svaret från testet till dem sen. Utifrån det kunde vi besluta om hur stimuleringen skulle se ut och vilken dag vi skulle återföra. Gick och kollade slemhinnan hos min gynekolog under tiden för att se att stimuleringen funkade som den skulle. Kostade 10 000 kr tror jag. Det är väl för att de måste skicka testet utomlands för analys. 
  • Tue 19 Nov 2019 09:56
    #29
    AsDfg78 skrev 2019-11-18 12:11:07 följande:
    Tusen tack för svaret

    Just nu lutar det åt att göra ett försök direkt med vårt andra embryo och om inte det går vägen kanske det får bli ERA sen...

    Hittade du ingen klinik för ERA i sthlm (misstänker att du bor här eftersom du gick på gyn vid Hornstull ), eller varför blev det i Gbg?
    Vad spännande! Insättning snart då?

    Nej, jag hittade ingen klinik i Stockholm som fortfarande utförde ERA. De gör det i Uppsala men tror det var semesterstängt när jag ville göra det så fick bli Göteborg istället. 
Svar på tråden PGS utomlands