Forum Sömn/Dygnsrytm - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Behöver stöd-sluta nattamma?hur?

  Tis 25 dec 2018 14:35 Läst 0 gånger Totalt 8 svar
  Visar endast inlägg av Snuttis2 - Visa alla inlägg
 • Tis 25 dec 2018 14:35 #3

  Hej

  Jag svarade detta i en liknande tråd för några dagar sedan! Till skillnad från tidigare svar har jag inte/ slutat Samsova jag anser att det skulle vara en alldeles för stor närhets förändring tillsammans med förändringen kring amning! Men det är enbart lin åsikt o reflektion mvh Linn

  Jag har en son på 15 mån som alltid varit riktigt mammig. Velat amma mkt o ofta både för mat som liten o trygghet som större. Har inte accepterat att somna utan bröstet o jag har fått ta alla nattningar o hel nätter sen han kom. Slutat dag amma för ganska många månader sedan då han nu börjar bli stor o äter vanlig mat utan problem. Men nattammingen har varit så viktig för honom . Han äter inte så mkt nattetid utan mkt trygghet snuttande för att somna om. Har sista halvåret tänkt sluta men hela tiden har en ny utvecklingsfas kommit, nya tänder dykt upp eller andra förändring skett som känts lite påfrestande o som gjort att det skjutits på framtiden .

  Men nu för två veckor sedan bestämde jag mig.

  Jag kom hem sent två kvällar ( pga jobb) vilket blev en bra ingång på det hela.

  Så min man fick söva de kvällarna o sen tog jag nätterna som vanligt. På dagen pratade jag med sonen om att mamma, pappa , sonen o tuttisarna nu behövde sova bra på nätterna o inte vara vakna . Förklarade hur kvällens rutin skulle se ut, ex välling, pyjamas, bok, tutte mys i soffan o sen sova i sängen . Till kvällen berättade jag det igen o förklarade att på natten behövde alla nu få sova även tuttisen.

  Första kvällen vart han hysterisk o grät en timma men vaknade sen bara två gånger o grymtade lite.

  Jag sov brevid o upprepade hela tiden att mamma såg att han var ledsen o att jag fanns där.

  Nästa kväll gnällde han en kvart o nu två veckor senare är det inga protester . Han gått från att vakna varje till varanna timma mot att nu vakna ca 2 g per natt. Sommar kl 20:30 sover till runt kl 07!

  Jag tror att han liksom Jag var redo för förändringen. Då han fortfarande får amma som kvällsmys rutin så har jag samtidigt inte försvunnit för honom o närheten finns där. VVilket känts så viktigt även för mig!! Vet att många låter pappan ta över men för mig var det nödvändigt att visa att mamma finns kvar o inte försvinner helt plötsligt o att jag hade bestämt detta/stod stadig i mitt beslut.

  Så förändringen som jag bävat för har vi klarat galant , han har blivit självständigare o mamma piggare o gladare!!

  Oj det blev en bok hoppas du orkar läsa!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll