• Äldre 2 Jan 09:21
    30558 visningar
    3333 svar
    3333
    30558

    Bf September 2019

    Hej allihopa!

    Hoppar in här, plussade strax efter tolvslaget på nyårsafton (och tre gånger till efter det :P). Om allt går som det ska så blir det vårat första barn :). Det känns ju helt omöjligt att hålla detta hemligt så hoppas på att kunna ventilera här! Har ni ringt MVC än? Jag försökte förut men telefonkön var full för dagen...

  • Äldre 2 Jan 21:37
    Solgul skrev 2019-01-02 21:16:05 följande:

    Försökte också ringa MVC idag men inte heller jag kom fram... Tycker det är ett lite dåligt tecken och överväger faktiskt att ringa en annan MVC imorgon istället. Vill ju lätt kunna komma i kontakt med dem!


    Lyxigt att ha alternativ! Finns inte inom rimligt avstånd här tyvärr. Får masa mig upp och ringa prick 6:30 imorgon!
  • Äldre 3 Jan 12:35

    Nu har jag fått tag på mvc och fått en bm! Fick dock veta att jag är en riskgraviditet pga tidigare blodproppar. Är nu inskriven på gynmottagning - ångest!! Försöker se det positiva att jag får ett ul redan v6. Ändå känns det som det dök upp ungefär en miljon nya saker att oroa sig för..

  • Äldre 5 Jan 12:48
    Karma91 skrev 2019-01-05 11:11:39 följande:

    Någon mer som tränar regelbundet och får blodtrycksfall? Har varit på body pump några ggr sedan jag plussade och får så sjuka blodtrycksfall vid tex utfallssteg. Det susar i hela huvudet och jag får sätta mig ner. Någon som upplevt likande och har något tips på hur man hanterar det?


    Jag har häst och får blodtrycksfall hela tiden i stallet. Av att ex böja mig ner. Känns superjobbigt att det kommer så här tidigt? Har tyvärr inga tips men du är inte ensam iaf!
  • Äldre 6 Jan 17:38

    Någon som har några tips på avledningsmanöver man kan använda på jobbet imorgon? Har läkartid på tisdag och VET att de kommer fråga varför osv ????????

  • Äldre 6 Jan 20:56
    +1
    Hakunamatataa skrev 2019-01-06 17:47:05 följande:

    Säg att du ska till tandläkaren eller ta cellprov kanske?


    Cellprov var en bra idé! Tack :):)
  • Äldre 11 Jan 20:59
    Frkhallon skrev 2019-01-11 13:15:35 följande:

    Läs inte detta svaret om du äter eller är känslig..

    Nej då de tror jag inte jag bajsar allt 1-2 gånger per dag. Men alltid typ när jag har mens så har jag den där bajskänslan typ första dagen och då har jag ont typ och vill bajsa hela tiden men det kommer ingen bajs fast de känns som man vill. Jätte märkligt jag vet. Även då bajsar jag ju :p men just känslan av att "det finns mer"

    Men men. Förlåt för bajstalk. Haha!


    Vilken lättnad att läsa detta efter att ha gått ?bajsnödig? hela dagen!!!! Nojjig som man är (första barnet) med alla symtom, för mkt eller för lite symtom eller bara fel symtom. Ingen har någonsin berättat detta för mig :P
  • Äldre 12 Jan 10:47
    Mamaamu skrev 2019-01-12 10:40:11 följande:

    Är jag den enda som inte mår illa?

    Börjar bli orolig . Hör att alla mår illa och till och med kräks. Igår och idag har jag inga symtom alls . Magen har till och med svullnat ner . Ska jag bli orolig?


    Jag mår inte heller illa. Har hört om alla som inte kan dricka kaffe pga mår illa av det och blir fundersam, är lika kaffesugen som vanligt... önskar att man bara kunde veta att allt står rätt till där inne!
  • Äldre 12 Jan 16:08
    Mamaamu skrev 2019-01-12 11:25:20 följande:

    Samma här. Kaffe smakar lika bra.

    Är dock trött och jätte annfåd. Humöret får upp och ned och jag är lätt irriterad. Äter som en gris ;)


    Jaaa jag drar till med ofrivilliga krokodiltårar i tid och otid. Sjukt pinsamt. Annars känner jag mig mer harmonisk än vanligt förutom med vissa personer ;). Känner mig lite svagare än vanligt.

    Så tufft att behöva vara hemlig hela tiden, i veckan berättade en kollega att hon är gravid och man vill ju bara skrika JAG MEEEED. Skönt att iaf kunna ventilera här :).
  • Äldre 13 Jan 19:32
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-13 19:01:38 följande:

    Hur tänker ni kring träning eller annat ansträngande? Lever ni som vanligt eller är ni försiktiga??


    Jag är hästtjej och kör än så länge som vanligt, Går in i v. 7 imorgon. Tänker hålla i så länge det känns ok (och hoppas det gör det länge:) ). Tror kroppen mår bra av att röra sig som vanligt?
  • Äldre 19 Jan 09:38
    Karma91 skrev 2019-01-18 15:25:33 följande:

    Idag har jag en orosdag! Är i 6+6 idag och har känt mig piggare de senaste dagarna, sover bättre på natten och är inte lika illamående. Har lite växtvärk från och till men inte alls farligt, brösten ömmar men kanske inte lika mkt som tidigare.

    Får tankar på att jag inbillar mig att jag är trött och lite illamående men att det egentligen avstannat och är ett MA...är verkligen inte alls lika trött som jag varit fram tills för några dagar sedan. Kanske är jag inte tröttare än jag normalt är efter en veckas jobb?

    Är egentligen mest orolig för att det faktiskt dött och att jag sedan ska gå och tro att jag är gravid i 7 veckor till innan det konstateras på kub...

    Är det normalt att det kommer och går och hur lång "uppehåll" av symptom är normalt?? Det är så jobbigt att vänta och räkna dagarna till nästa besök hos BM


    Jag känner likadant, är också i 6+6 enligt sista mensen. Har bara ont i brösten. Hade växtvärk konstant fram till några dagar sen, nu kommer det då och då och jag går bara o väntar på att känna något för att få bekräftelse på att det händer något där inne. Tre veckor kvar till ul, inser att jag kommer oroa mig till dess.
  • Äldre 19 Jan 14:54
    Karma91 skrev 2019-01-19 10:48:30 följande:

    Ja man går ju bara och väntar på tecken!

    Skönt att du har ett ul planerat så pass tidigt! Vi lär få komma tidigast i 12+0, troligen lite senare...


    Så seg väntan! När man inte vet om man vågar vara glad under tiden.. Har historik med blodproppar, därför jag får ett tidigare!
  • Äldre 19 Jan 15:14
    September89 skrev 2019-01-19 11:33:51 följande:

    Några på mitt jobb har börjat spekulera i om jag är gravid och jag tycker det är SÅ jobbigt! Jag är i vecka 8-9 och har absolut ingen lust att dela detta med mina kollegor än, speciellt inte kollegor som inte ens är på samma avdelning som jag. De har alltså först diskuterat detta med varandra för att jag var hemma med magont en dag (hade ätit mat som min mage inte klarade av, så inte ens gravidrelaterat) och sedan frågat mig rakt ut och sagt att de inte tror på mig när jag säger nej. Blir så frustrerad och vet inte hur jag ska bemöta detta! Och vet att jag kommer bli arg när dessa kollegor sedan säger ?jag visste det? när det är dags att berätta. Liksom, de visste inte alls, de baserar hela teorin på att jag hade ont i magen EN gång.

    Okej om man misstänker att något är på gång men tycker nästan det är respektlöst att fråga, vill man att någon ska veta så berättar man ju det liksom.

    Puh, skönt att skriva av sig om det, har gått och varit så irriterad på hela grejen haha!


    Jösses så otrevligt! Jag hade blivit fly förbannad. Ok att misstänka, det erkänner jag att jag och mina avdelningskollegor gör ofta, men att säga något till personen det gäller? förväntas man svara ja fast man plussat veckan innan och egentligen inte vet? Man väntar ju tills personen väljer att berätta!! #hormonigocharg
  • Äldre 23 Jan 20:49
    Jojjans skrev 2019-01-23 18:36:07 följande:

    I vilken del av landet?


    Östergötland också!
  • Äldre 27 Jan 15:28

    Alltså denna nästäppa?! Är i 8+0 och tror jag blir galen. När som kan det bara säga tjoff och vara totalstopp. Bara väntar på att någon ska fråga om det är gravid-täppa (varit ?förkyld? i två v. nu).

    Det var dagens gnäll!

  • Äldre 2 Feb 21:34

    För mig har illamåendet kickat in nu i veckan, går in i v.10 imorgon. Trodde ju jag skulle klara mig... bara ostmackor duger!! Så konstigt, brukar ha svårt för smörgåsar.

  • Äldre 3 Feb 20:22
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-02-03 13:01:44 följande:

    Behöver bara skriva av mig lite. Jag är i vecka 10 och känner mig just nu så otroligt nedstämd och orolig. Känner mig så värdelös då jag varit (och fortfarande är) så väldigt trött nästan hela graviditeten, orkar liksom inte lyfta ett finger här hemma. Mina dagar går verkligen ut på att jobba, gå hem och äta för att sedan sova. Helgerna sover jag i princip mig igenom förutom några undantag då jag orkar titta på tv i soffan. Orkar inte laga mat och känner mig dessutom illamående bara av tanken att ta i ingredienser och stå i matos. I vanliga fall älskar jag att laga mat. Detta har hur som helst lett till mycket onyttig hämtmat och jag som i vanliga fall inte äter kött har gjort fler och fler undantag då kött och brie är typ det enda jag är sugen på.

    Jag går också ganska rejält ont i magen då och då, det kommer och går och är som starkast på kvällarna. Min bm säger att det förmodligen är växtvärk men jag blir ändå så orolig. Så fort jag går ont i magen är jag säker på att det blir missfall och stunderna emellan är jag rädd att den lille redan dött för flera veckor sedan. Har inte varit på vul och känner att jag säkert bara lurar mig själv.

    Nu blev det en lång och väldigt klagande text men behöver som sagt bara skriva av mig lite. Kanske känner någon igen sig lite?


    Känner lite likadant, är också i v 10, skulle orka med så mkt men allt känns som en pina. Jag har världens bästa sambo som roddar allt men det tär på mitt samvete. Jag försöker kämpa på och hoppas det vänder snart. Är vegetarian men osäker på om det är bra för barnet, eller har barnet dött så det spelar ingen roll? Så många frågor. En del kanske får svar på inskrivningen i veckan :). Kram på dig!
  • Äldre 6 Feb 17:45

    Vad händer??

    Rosa flytningar när jag torkade mig nyss? Ont i ryggslutet på ett sätt jag inte haft innan, som mensvärk. Inskrivning imorgon. Känns som jag ska gå under just nu!! Samtidigt har både näsa och tandkött blodat idag, försöker intala mig att det är slemhinnorna som är sköra. Kan gynakuten ens göra något? Inskrivning imorgon...

  • Äldre 8 Feb 16:20

    Mina blödningar har fortsatt och blivit värre idag, åker därför till gynakuten om en stund. Sambon är fast på jobbet och jag har inte berättat för familjen än (v 10). Ska jag chocka mamma och eventuellt göra henne superledsen eller kan man åka in själv?

  • Äldre 8 Feb 22:43
    Jojjans skrev 2019-02-08 21:20:47 följande:

    Hoppas att du fått hjälp och något slags besked så du slipper ovissheten, och självklart att det helst var ett positivt sådant. Håller tummarna för dig <3


    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.
Svar på tråden Bf September 2019