Inlägg från: Ida1991 |Visa alla inlägg
  • Ida1991

    Bf September 2019

    Hej alla! Jag är snart 28 år och bor med min sambo i vänersborg.
    jag plussade i måndags efter att ha vaknat med fruktansvärt ont i sidan av magen. enligt senaste mens ska jag vara i v. 4+5 men tror jag kanske kan vara några dagar kortare än så. Fick i januari förra året ett missfall efter nästan 2 års försök. efter det blev jag diagnostiserad med pco och har genomgått 8 behandlingar med letrozole. Hann tillochmed få en remiss för ivf innan det tog sig.
    Just nu har jag en sinnessjuk ångest och klarar inte av att jobba med denna ovissheten.
    I måndags när jag tog testet för säkerhetsskull så ringde jag sedan gyn och fick en tid i tisdags. Kommer dit och lämnar ett urinprov och efter några minuter kommer undersköterskan ut i väntrummet med testet och säger "det var negativt så du inte får en chock där inne och dessa är superkänsliga" då hade jag testat med både sticka och digital hemma innan. Men det hjälpte inte direkt mitt nervösa jag. Vid själva ultraljudet sedan ser man i.n.g.e.n.t.i.n.g förutom den förtjockade slemhinnan och inte heller fick jag något svar varför jag hade så ont. Läkaren valde att jag skulle lämna ett hcg prov eftersom jag tagit positiva tester. 1,5 timmes väntan med en fruktansvärd ångest. Kommer tillbaka för provsvaren och den mycket försiktiga ST-läkaren säger att det är "lite förhöjt" och med mycket tjat fick jag reda på att hcg´t låg på 115 och att det är så tidigt att hon inte ens ville säga att jag är gravid.. Sånt funkar inte för mig utan jag behöver ha raka bud och ingen som pratar runt. Hellre att man säger att "det är en sån tidig graviditet att det hade kunnat misstas för en vanlig mens" än att prata runt.
    Nu har jag tid på tisdag nästa vecka för nya hcg prover och ett nytt VUL. Håller tummar och tår att man kan se något.. Är så orolig för att man inte ens såg hinnsäcken.

  • Ida1991
    Jojjans skrev 2019-01-24 10:57:07 följande:
    Sådär tidigt ärm det inga konstigheter att inget syns. Jag hade gyn-tid av andra orsaker i vecka 5, men hon såg också bara en förtjockad slemhinna. Det är först i vecka 7-8 man brukar kunna se mer. Hoppas FU får tydligare svar näta gång!
    Jag hoppas innerligt det också! men blir så stressande när hon är för rädd att säga rakt ut.. som tur är, har jag blivit sjukskriven tillochmed tisdag så jag slipper gå runt med detta på jobbet Glad vilken vecka är du i nu?
  • Ida1991
    Jojjans skrev 2019-01-24 13:05:19 följande:
    Jag har två missfall bakom mig 2018, men just nu är jag i 5+1.

    Vad är det som för dig att tro att du skulle få missfall, är det utomkveds som oroar dig pga smärtan? Eller har du blödit?
    jag har ett missfall men snart 3 års försök bakom mig.. ja det var utomkveds jag oroade mig för. Sen är det nog mest rädslan överlag, att vara så maktlös.. Det är ju detta jag vill mest av allt och jag är rädd efter förra gången, vågar inte riktigt vara glad ännu :(
  • Ida1991
    Jojjans skrev 2019-01-24 13:45:11 följande:
    Jag förstår att det känns som att allt står på spel ifall du försökt så länge. Jag oroade mig för utomkveds förra graviditeten och läste mycket, och som jag förstod det är det nästan omöjligt att det orsakar smärta såhär tidigt eftersom att fostret fortfarandenär så otroligt litet. Det är först runt vecka 8-11 som det brukar visa sig. Så förhoppningsvis är det något annat du känt!

    Men för att kunna se själva fostret med hjärtslag så är det vecka 7 typ som är säkrast. Många ställen vill vänta till vecka 8.
    jo jag vet allt detdär, jag har en tendens att läsa precis allt jag kan ;D återbesöket är mer för att se så att hcg't går uppåt och att progesteronet är som det ska. Jag ser tisdag som min första milstolpe, då vet jag mer oavsett om det har gått upp eller inte. Just nu är det ovissheten som är värst 
  • Ida1991
    Jojjans skrev 2019-01-24 14:30:01 följande:

    Vad skönt att du ändå får hjälp med att hålla koll på det, en liten garanti att det ändå går åt rätt håll. Jag sätter också upp små milstolpar för mig själv, nästa är på lördag som är dagen då jag fick missfall i december. Har också tagit gravtest var 3e dag för att själv hålla koll på mitt hcg - kanske inte så vetenskapligt men lugnar iallafall oron lite...


    Jag gör precis samma sak med testerna ????
  • Ida1991
    norrsken91 skrev 2019-01-24 18:28:21 följande:

    Har en fundering, är tisdag samma dag för alla som man går in i en ny vecka? Tänker då främst på Preglife appen. Trodde de va uträknat efter ens egna datum men har läst flera som nämnt tisdag därmed nyfiken. Första graviditeten så har inte full koll på allt. :)


    Byter måndagar enligt appen jag med :)
  • Ida1991
    caramia skrev 2019-01-24 20:49:57 följande:

    Ringde MVC idag (4+6) och fick tid för inskrivning precis när jag går in i vecka 11. Det känns såå långt dit!


    Ringde också idag! (4+3) och de sa till mig att komma på onsdag på den öppna mottagningen ifall att såg ut som det skulle på tisdag när jag har mitt vul + blodprov på gyn.
  • Ida1991
    caramia skrev 2019-01-24 22:02:18 följande:

    Gud vad skönt att få ett vul så tidigt och liksom se att allt är ok så här långt! Kan man se hjärtat slå så tidigt?


    Nää det kan jag garantera att man inte kan... det som är min största oro just nu är hcg, det är det jag får gå efter tills det utvecklats färdigt för att kunna se någon tickande :)
  • Ida1991
    FiaW skrev 2019-01-26 13:10:58 följande:

    Hej, hoppar också in.

    Gravid med andra barnet, BF 29/9. Spännande, lite läskigt och underbart!

    Håller alla tummar att det går vägen för oss alla!


    Hej! Är också beräknad den 29/9 enligt appen :)
  • Ida1991
    Jojjans skrev 2019-01-26 17:46:01 följande:

    Jo kag läste det, men ditt egentliga BF är ju i oktober det var så jag menade. När folks bebisar sen föds kan man ju inte alltid veta med vanliga förlossningar heller. Jag tror jag tex mest troligt kommer föda i okt om jag går över en vecka :) hopas du får ditt planerade snitt! Lyssnade på senaste avsnittet av förlossningspodden idag där det diskuterades.

    Märkligt det där hur olika man kan reagera på hormon. Jag har i perioder haft sjuklig pmds och behövt ta ssri flr det, och i andra perioder inget alls. Men under graviditet alltid mått toppen.


    Jag har också haft sjuklig pms och det är INTE bättre nu vill jag lova.. igår informerade jag min sambo om att det inte är jag som är extra känslig, utan han som är extra dum i huvudet.. jag är så sinnesjukt känslig för hormonet :(
  • Ida1991
    FiaW skrev 2019-01-26 21:48:59 följande:

    Kul! Är det ditt första eller har du barn sen tidigare? Jag har en son sen innan och han kom en dag tidigt, så jag hoppas att jag inte går över tiden denna gången heller :)

    Nu är jag mest orolig för missfall eller att bebisen inte ska vara frisk, men det är bara att försöka koppla av och hänga med. Det blir som det blir :)


    Nej det är min första! Fick missfall i januari förra året och har försökt i snart tre år.. tog 8 letrozole behandlingar innan det tog sig! Jag har ?stängt av? Jag är så rädd för att vara glad och sedan bli ledsen. Så sjukt det här!
  • Ida1991

    Hej! är det någon här som skapat en grupp på fb?? kan jag isf få en inbjudan? FL är så förbannat svårt via mobilen :(

  • Ida1991
    Eme1ie88 skrev 2019-01-28 10:18:13 följande:

    Hej har precis gått in i vecka 6. Ska gå ta blodprover idag igen då jag haft problem med missfall så följer vi min hcg denna gång. Har någon av er tagit hcg prover?


    jag lämnade för en vecka sedan och ska tillbaka imorgon för prov och VUL :)
  • Ida1991
    Eme1ie88 skrev 2019-01-28 10:18:13 följande:

    Hej har precis gått in i vecka 6. Ska gå ta blodprover idag igen då jag haft problem med missfall så följer vi min hcg denna gång. Har någon av er tagit hcg prover?


    jag lämnade för en vecka sedan och ska tillbaka imorgon för prov och VUL :)
Svar på tråden Bf September 2019