Inlägg från: Nakrjo |Visa alla inlägg
  • Nakrjo

    Bf September 2019

    Pussade i morse och är fortfarande i chock!

    Första graviditeten & vi slutade med p-piller i slutet på november 2018 så detta gick sjuuukt snabbt.

    Sambon & jag blir 28 i år och med tanke på att både min mamma & syster har blivit tvungna att ta till IVF var jag ganska säker på att även jag kanske skulle behöva det. Enligt senaste mensen är jag i vecka 4. Är livrädd att nåt ska hända & vill bara berätta för alla runt mig men det vågar jag såklart inte. Ska ringa bm på måndag för inskrivning ????

    Grattis till er alla!

  • Nakrjo
    Axeliinan skrev 2019-01-15 13:18:39 följande:

    Jag plussade i lördags, det var inte heller planerat (eller ja, på sätt och vis var det ju det men inte att det skulle hända direkt). Det är vårt första barn och det känns fortfarande helt overkligt. Jag har också alltid tänkt att jag aldrig kommer kunna bli gravid, så att se pluset var lite chockartat även om jag hade känt symptom i en dryg vecka innan dess. BF är enligt appen 18:e september.

    Idag är jag i vecka 5 (4+5), ringde till mvc idag för att boka tid för inskrivning och så vidare. Fick inte tid för inskrivning förrän den 4:e mars och första ultraljudet blir veckan efter den 11:e mars, vilket betyder att jag kommer vara i v.12 respektive v.13 då om jag räknat rätt. Det är ju evigheter tills dess! 

    I vilken vecka har ni fått tid för inskrivning och första ultraljud?


    Grattis!!

    Gick in i v5 idag och har inskrivning den 7/3 och Cub-test den 15/3 så om två månader. Jag är sjukt otålig av mig och vill bara att hela februari ska flyga förbi så jag kan berätta för alla nära! Känns som att det kommer bli mer verkligt efter UL också. Vill bara börja förbereda så mycket som möjligt och köpa alla grejer man behöver haha. Vi väntar också vårt första och jag slutade med minipiller den 25/11 och vi lyckades någon gång i mellandagarna. Helt sjuuuukt! Hade förväntat mig en jättelång process då både min mamma & syrra har jättesvårt för att bli gravida.
  • Nakrjo
    Ourlittlesecret skrev 2019-01-16 09:45:36 följande:

    Nån annan som känner sig jättesvullen om magen? Alla kläder i synnerhet byxor som trycker på magen gör mig illamående. Hur har ni andra? Är nu i vecka 5 (4+5) känns lite tidigt att börja med gravidbyxor men vet inte vart jag ska ta vägen snart. Tips?


    Ja, jag är också jättesvullen! Speciellt på kvällarna..Det och att mina bröst är hårda och hör skitont (främst på morgonen) gjorde att jag testade över huvudtaget. Ser liksom ut att vara i typ v15 men jag hoppas att det går ner snart för annars kommer jag inte kunna dölja det längre och vi planerar att berätta v13 efter cub, haha.
  • Nakrjo

    Blev lite nojig eftersom detta är min första graviditet så jag undrar om någon vet vad det kan vara eller om det kanske hänt någon annan med?

    Jag vaknade inatt av att livmodern krampade som fan vilket såklart gjorde riktigt ont. Efter att jag hade vaknat höll det i sig någon minut innan det slutade.

    Har inga blödningar, varken då eller nu och nu känns det bara söm det gjort hela tiden, dvs känns som mensvärk.

    Någon som har någon aning?

  • Nakrjo
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-01-20 12:38:49 följande:

    Halloj tjejer! Min minsta plutt föddes i sept o nu har jag plussat igen..hej o hå! ;) Plussade på exakt samma datum..exakt ett år efter första plusset! ;)

    Grattis till er Alla! Själv gjorde jag vul tidigt då jag va osäker om jag skulle fixa detta samt väntar operation..så inte bästa tajmingen..men hur kan jag ta bort något jag älskar från första stund?

    Vul visade v5+6 och bara hinnsäck o gulesäcken syntes vilket kan va normalt så tidigt. Nu beräknas jag vara i v7+4 och ska skriva in mig på mvc på tis! Längtar så mkt! :) Känns magiskt! :D Ska bli spännande se om det finns en liten med slående hjärta och om första dateringen av hinnsäcken stämde. Förra graviditeten stämde det på dagen för mig! Har ni erfarenhet av detta? Blivit flyttade hit o dit i tid eller har det stämt?

    Graviditets symptom har jag..illamående mer o mer..urk..kräktes redan för 2v sen.. Yrsel o enorm trötthet. Fett hår flytningar o växtvärk! Konstigt nog känner jag inget i brösten..gjorde jag inte förra gången heller.. ibland blir jag super hungrig jättefort..mer törstig än vanligt oxå.. Vad har ni för symptom o vilken v e ni I? :)


    Jag är bara i v 4+4 och fick symptom redan i v2 men avvaktade då jag aldrig riktigt fick någon markering på äl-stickan och trodde att min äl uteblivit eftersom jag precis slutat med minipiller. Men vi lyckades på första äl tydligen så nästa svaga streck på äl-stickan visade sig vara tre tydliga plus på gravstickorna istället. Är första barnet och jag har samma symptom sen jag började misstänka, dvs molvärk i mage & rygg, blir plötsligt jättetörstig för att många timmar senare bli akutkissenödig och sen springa och kissa flera gånger i timmen. Mina tuttar är stenhårda och jag måste ha bh eller topp dygnet runt för dom gör så jävla ont. (har en liten e-kupa i vanliga fall och nu är dom självklart ännu större och framförallt tyngre vilket gör ont utan stöd), dessutom är jag jättesvullen och alla byxor sitter tight... Har hitintills varit konstant småhungrig med ett sug i magen men vaknade idag av en sur uppstötning och illamående så antar att det börjar nu....

    Hallonkräm med havremjölk är för mig en lifesaver vid illamående! Tröttheten kommer och går men känner mig konstant matt och öm i hela kroppen. Och då grått jag åt allt haha
  • Nakrjo

    I v6 (5+5) med första barnet och nojjar som fan över att jag har fått lite bruna flytningar. Fick det i fredags första gången & nu idag, måndag, igen. Knappt märkbart men man blir ju livrädd...

    Har kvar mina symptom och har blivit helt utmattad & vill bara sova & äta. Ni som varit med förr och har mer erfarenhet, borde jag oroa mig?

  • Nakrjo

    I v6 (5+5) med första barnet och nojjar som fan över att jag har fått lite bruna flytningar. Fick det i fredags första gången & nu idag, måndag, igen. Knappt märkbart men man blir ju livrädd...

    Har kvar mina symptom och har blivit helt utmattad & vill bara sova & äta. Ni som varit med förr och har mer erfarenhet, borde jag oroa mig?

  • Nakrjo
    Lbem skrev 2019-01-28 16:44:35 följande:

    Man kan få som mensliknande blödning när man egentligen skulle haft mens.. när jag väntade min första fick jag en stor blödning i v 17, idag är hon 10 år :)

    Det behöver inte alltid gå illa.. Jag fick ma förra året i v 8+6. Var på ul i v12 men fostrets hjärta hade slutat slå 3v tidigare. När jag tänker efter avtog symptomen bara strax efter men kroppen skötte det inte själv så tror jag lurade mig själv..


    Tack för att du delade med dig och jag beklagar ditt ma! Jag kan ju bara vänta och se så länge
  • Nakrjo
    FruW85 skrev 2019-01-28 16:48:09 följande:

    Har inte så mycket egen erfarenhet att komma med men vad jag har lärt mig, och snappat upp, hittills är att man verkligen inte kan lita på kroppen... Man kan blöda och det är helt lugnt, eller så kan det vara ett missfall på g.. man kan ha endast lite symtom och det är lugnt, eller så är det något fel.. man kan ha mycket symtom och allt är som det ska, eller så är det trots det något som är fel.. =/ 

    Det är dock vanligt att blöda lite under graviditeten så det är ju allra troligast lugnt i ditt fall, men är du orolig så är det kanske smart att iallafall ringa och prata med bm?


    Jag känner min kropp väldigt bra då jag har haft stora problem med mensen och därmed gått på minipiller i 10 år. Jag fick väldigt tidiga gravsymptom och visste nästan direkt att det skulle bli ett plus på stickan. Däremot så här jag ju aldrig varit gravid så detta är helt nytt för min kropp och allt är ovant. Sen är jag hypokondriker också så det gör ju inte saken bättre haha. Ska på hälsosamtal till BM nästa vecka så om det inte blir värre innan dess tar jag det med henne då :)
  • Nakrjo
    FruW85 skrev 2019-01-28 19:04:24 följande:

    Det låter smart att försöka ta det lugnt och prata med henne då :) Det är ju väldigt svårt att veta vad kroppen håller på med när man aldrig varit i den situationen innan :) Förstår absolut, är inte hypokondriker själv, men litar inte på min kropp för 5 öre efter mitt ma (hade 0 förvarning - inga blödningar och hade fortfarande symtom) Man vet ju inte riktigt vad kroppen har för sig, och ibland vet den inte det själv. Det ända man kan göra är att luta sig tillbaka och bara hänga med haha... :)


    Ja, man kan ju inte göra nåt ändå... Har illamående från helvete nu och då känns det ju ändå "lite bättre" att kroppen verkar gå åt rätt håll. Tiden får utvisa vad som händer helt enkelt ????
  • Nakrjo
    Miichaella skrev 2019-02-04 12:28:13 följande:

    Blodblandade och absolut inte hela tiden.


    Jag har också bruna flytningar, väääldigt lite men ca varannan dag. Idag känns dom mer brunröda än tidigare men vi hade sex igår så jag hoppas att det beror på det.

    För övrigt har jag mest värk på vänster sida, något jag dock har konstant & därför gått en endo-utredning 2018 då man konstaterade att jag haft en cysta som spruckit men eftersom jag då åt Cerazette som är det man behandlas med vid endo valde dom att inte utföra en titthålsop för att konstatera nåt. Dessutom får jag med jämna mellanrum ont på vänster sida höft/rygg i perioder & skulle ha röntgas i förra veckan för att ta reda på varför, men fick såklart avboka då jag är gravid.

    Så om mina flytningar hänger ihop med mina oförklarliga och ensidiga smärtor & är ett X eller bara helt vanliga och ofarliga symptom får tiden utvisa. Ska på hälsosamtal hos BM på fredag så tar det med henne då.

    Vet att det är omöjligt men försök att slappna av och inte tänka på det. Sysselsättning dig med saker och håll tankarna på annat håll. Det är inte lönt att oroa sig förrän man har en anledning till att göra det????
  • Nakrjo
    Anonym (ak) skrev 2019-02-05 20:04:21 följande:

    Jag har mitt molnvärk mestadels på vänster sida, ibland kan det komma lite på höger sida med. Min mage är väldigt uppblåst nertill. Men det jag är märkt är att jag är hård på vänster sida, och inte alls på höger. Trycker jag på höger sida flyttas vänster sida upp väldigt mycket medans om jag trycker på vänster sida blir det ingen skillnad på höger sida. Kan det var embryot och allt vad det innebär(livmoder osv) som ligger på min vänstra sida? 


    Jag skrev här för någon dag sen om mina bruna flytningar & smärta på vänster sida och sa då att jag skulle vänta att kolla upp det förrän mitt hälsosamtal med bm på fredag. Ikväll fick jag akut smärta som blev värre & värre och kändes liknande den då en cysta spricker. Fick lämna prover & tog ett vul. Jag har liknande som dig med magen, min mage är mer svullen på vänster sida än höger, konstigt nog...

    Men man hittade en cysta på vänster äggstock och allt med graviditeten såg jättebra ut. Fick även se hjärtat slå!

    Om du är orolig så åk in! Dom sa till mig att ensidig smärta SKA kollas upp även om det oftast är helt normalt under en graviditet. Bättre att få svar än att oroa sig i onödan :)
  • Nakrjo
    Anonym (ak) skrev 2019-02-06 10:42:52 följande:

    Ringde mvc nu precis och förklarade som det var. Men hon sa att det lät helt ofarligt, att det bara var ligamenten som inte hängde med i svängarna. 

    Tur(!!!!) att inget hade hänt din bebis iallafall och att det ''bara'' var en cysta 


    Vad bra! Då kan vi båda slappna av nu ????
  • Nakrjo
    Februari16 skrev 2019-02-06 20:11:05 följande:

    Tack! Ja det är häftigt och otroligt omtumlande

    Är i vecka 7+2 idag och såå svullen om magen! Är det nån annan som också redan är rund??


    Är i v 7+1 idag och har bara en konstant hunger & lätt huvudvärk. Mina extremt ömma bröst har istället blivit väldigt knöliga & illamåendet har jag fått vara utan denna veckan. Är däremot jävligt svullen, speciellt på kvällarna och förstoppad... När jag var inne och kollade upp min ensidiga värk fick jag också veta att jag har ett lågt blodvärde. Värre än jag brukar trots att jag medicineras mot det. Känner mig knappt gravid just nu förutom hungern, förstoppningen, galen törst och en konstig smak i munnen. Saknar mitt kaffe som just nu smakar skit haha
  • Nakrjo
    Februari16 skrev 2019-02-06 20:11:05 följande:

    Tack! Ja det är häftigt och otroligt omtumlande

    Är i vecka 7+2 idag och såå svullen om magen! Är det nån annan som också redan är rund??


    Är i v 7+1 idag och har bara en konstant hunger & lätt huvudvärk. Mina extremt ömma bröst har istället blivit väldigt knöliga & illamåendet har jag fått vara utan denna veckan. Är däremot jävligt svullen, speciellt på kvällarna och förstoppad... När jag var inne och kollade upp min ensidiga värk fick jag också veta att jag har ett lågt blodvärde. Värre än jag brukar trots att jag medicineras mot det. Känner mig knappt gravid just nu förutom hungern, förstoppningen, galen törst och en konstig smak i munnen. Saknar mitt kaffe som just nu smakar skit haha
  • Nakrjo

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    V 9, (8+5). Gjorde ett vul v8 pga ensidig smärta & bruna flytningar som konstaterade att beräkningen verkade stämma.

    2. Barn sen tidigare?

    Nej

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Nej

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    Lyckades på första försöket vilket var en stor chock då jag tros ha endo.

    5. Hur berättade du för din partner?

    Testade en vecka innan jag borde haft bim (käkat minipiller i 10 år & därför ej haft mens under tiden & dålig koll på min cykel) för att jag bara vill bevisa för mig själv att jag INTE var gravid men två stickor gav svaga streck. När jag hade samlat mig lite väckte jag sambon och viftade med stickorna. Sen var vi mest i chock första dygnet. Tog ett digitalt morgonen därpå och då kändes det mer på riktigt.

    6. Vilka andra har du berättat för?

    Ingen! Väntar till inskrivningen då jag kommer vara i v12 & det klaffar med min födelsedag så vi planerar att ge våra föräldrar en present istället för att jag ska få en födelsedagspresent av dom.

    7. Cravings?

    Olika saker varje vecka men galen i mackor med jordgubbsmarmelad.

    8. Krämpor?

    Första symptomet var stenhårda & jätteömma bröst, kunde knappt lyfta på armarna. Höll på mellan v4 - v8. Pendlar mellan konstant hungrig & illamående, mest om kvällarna. Lätt värk i magen, rejäl smärta när jag nyser dock. Känner mig just nu knappt gravid förutom illamåendet & att mina nipples är jättestora & torra, haha.

    9. "Känning" om visst kön?

    Ingen aning! Bryr mig inte ett skit så länge bebisen mår bra.

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Oh ja, det gjorde vi direkt. Vi har många pojknamn men svårt för flicknamn.

  • Nakrjo
    Mamaamu skrev 2019-02-23 09:46:56 följande:

    Någon som fortfarande kan dricka kaffe? Har aldrig kunnat det från v 6 och under hela graviditeten i mina tidigare graviditer. Samma nu i v 6 . Tills idag i v 12. IMORSE blev jag jätte sugen och det är gott . Blir nästan lite orolig .


    Kunde inte dricka kaffe från v5 men har smakat en sipp ibland eftersom jag saknar det & energin är i botten. I förra veckan drack jag det utan att det var äckligt och igår var det tom gott igen. Går in i v 11 imorgon. Håller mig borta från det i största mån då jag har kvällsillamående och inte vill riskera att må ännu sämre pga kaffe. För min del svajar symptomen som fan & ibland känner jag mig inte ens gravid men så kommer nästa dag och jag har alla möjliga symptom igen.

    Det är min första graviditet så jag har inget att jämföra med & vi har fortfarande inte berättat för någon så det finns ingen att bolla med heller. Så jag väljer att inte noja utan försöker faktiskt tänka att det inte är på riktigt än. Kommer såklart bli annorlunda när vi väl berättar (vilket vi tänkt göra för våra föräldrar i nästa vecka) men jag tänker "låtsas som ingenting" tills jag åtminstone är inne på kub om 2v...
  • Nakrjo

    Hej alla mammor!

    Jag är bara i v14 och det är mitt första barn men känner nu efter ett superresultat på kub att jag ska börja köpa på mig lite saker framöver. Mamma vill dra med mig till Ullared om 2 mån och jag behöver lite hjälp med vad jag kan köpa där? Jag har noll koll på vad som behövs & jag tycker om att skriva listor i god tid. Mamma kan såklart hjälpa mig men det är trots allt 28 år sen hon behövde köpa bebissaker sist...

    Så, tips på vad jag kan shoppa till bebis i Ullared? ????

  • Nakrjo
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-20 20:53:04 följande:

    Vet inte just på Ullared men det jag inte hade klarat mig utan var; bärsjal eller bärsele, vagn (såklart ;) ), nappflaskor, bröstpump, säng (såklart ;) ),  babysitter. Det var de sakerna jag använde konstant i början.

     

    Det andra var eg inget jag använde så mkt!


    Bröstpump har jag tydligen glömt bort såg jag nu, så tack för tipset! Kan tänka mig att man gärna går loss på kläder och annat kul men glömmer såna viktiga saker haha.
  • Nakrjo
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-20 21:24:28 följande:

    Ja jag tror många tänker att man ska amma, thats it. 

    Det är inte säkert man KAN amma för det första (jag kunde inte)vilket jag inte alls hade i huvudet alls...tog det lite förgivet.

    Sedan kan man få mjölkstockning vilket jag fick några ggr och då kan det vara jäkligt skönt att pumpa ur lite så det lossnar lite snabbare. Eller att man får väldigt väldigt mkt mjölk så är det skönt att kunna pumpa ur och spara ifall pappan vill ge lite då och då :) 


    Men precis!

    Sen är jag inte heller säker att jag kommer kunna amma heller eftersom jag gjorde en bröstförminskning för 12 år sedan & då vet man aldrig hur det läker ihop efteråt. Så i värsta fall är bröstpumpen onödig och jag får ge bort den till någon annan haha!

    Men hellre redo än icke :)
Svar på tråden Bf September 2019