Inlägg från: Anonym (Bebbe igen..) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebbe igen..)

    Bf September 2019

    Halloj tjejer! Min minsta plutt föddes i sept o nu har jag plussat igen..hej o hå! ;) Plussade på exakt samma datum..exakt ett år efter första plusset! ;)

    Grattis till er Alla! Själv gjorde jag vul tidigt då jag va osäker om jag skulle fixa detta samt väntar operation..så inte bästa tajmingen..men hur kan jag ta bort något jag älskar från första stund?

    Vul visade v5+6 och bara hinnsäck o gulesäcken syntes vilket kan va normalt så tidigt. Nu beräknas jag vara i v7+4 och ska skriva in mig på mvc på tis! Längtar så mkt! :) Känns magiskt! :D Ska bli spännande se om det finns en liten med slående hjärta och om första dateringen av hinnsäcken stämde. Förra graviditeten stämde det på dagen för mig! Har ni erfarenhet av detta? Blivit flyttade hit o dit i tid eller har det stämt?

    Graviditets symptom har jag..illamående mer o mer..urk..kräktes redan för 2v sen.. Yrsel o enorm trötthet. Fett hår flytningar o växtvärk! Konstigt nog känner jag inget i brösten..gjorde jag inte förra gången heller.. ibland blir jag super hungrig jättefort..mer törstig än vanligt oxå.. Vad har ni för symptom o vilken v e ni I? :)

  • Anonym (Bebbe igen..)

    Halloj Alla! Tycker d låter fint gosigt o naturligt o få en stark känsla av att bli ompysslad! :) Vi sköter ju barnet i magen så männen får mer än gärna ta hand om oss lite extra o därigenom kanske lättare få en känsla för det lilla livet i maggen! :)

    Jag ska på inskrivning idag o e nervös men tycker ändå d ska bli kul! Blodprov är inte direkt nån favorit milt uttryckt! ;) Jag har valt en ny mvc denna gång för dom stressade mig så jäkligt på Mama Mia gällande min övervikt. Att jag kunde få både blodproppar o diabetes o stor bebis. Att göra glucosbelastning vägrade jag för det hade aldrig gått att svälta sig o sen hälla i mig äcklig sockerlösning o sen sitta rakt upp o ner i timmar i ett väntrum o må dåligt. Allt gick iaf jättebra! Ingen diabetes eller blodpropp o ingen stor bebis heller! Stack mig hemma o kollade sockret istället.

    Sen gick jag bara upp 2.5kg under hela graviditeten o hade svårt o äta. Bra tyckte dom! Nä inte bra tyckte jag som ju gick ner typ 10kg under graviditeten i kroppsfett o hade behövt mer näring. Men det fattade inte dom! ;( Den här gången ska jag tala om redan från början hur det ligger till så jag slipper bli stressad på samma sätt!

    Sen ska jag be henne hjälpa mig o kolla hur bebisen kan påverkas när jag måste operera ut en njursten nu i februari..har inte fått tag i min urolog på 3veckor för att få svar på detta! :/ Nån av er som har erfarenhet av att sövas o va gravid?

  • Anonym (Bebbe igen..)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-28 22:56:30 följande:

    Så konstigt!

    Känns som de där första sparkarna! Såklart förstår jag att i min vecka är det omöjligt men har då två tankar.

    1. Är jag längre gången trots allt?

    2. Är det någon annan spm känt samma och vad kan det isf vara??

    Ni vet, känns som en ?bubbla? som åker runt. En liten ?gas? som bubblar till invändigt bara!

    Inte haft så nångång vad jag vet, utan att ha varit gravid!


    Hej! Det var en i min förra mannatrupp som var mkt längre gången än vad hon först trodde..så det är ju inte omöjligt! Jag har 4 barn o redan i v 11-12 började jag känna svaaaaga svaga rörelser sist..fast läkaren skrattade o trodde inte på mig. Rörelserna fortsatte i samma omfattning men blev starkare o starkare o kändes på samma sätt så jag vet jag hade rätt. Jag är ovanligt känslig o uppmärksam på min kropp. Tex så var det jag som guidade narkosläkaren sist på förlossningen att hitta rätt när han hade problem att sätta ryggbedövningen flera ggr..nej nu är du för långt åt vänster..aj..nej nu är du för långt åt höger..aj..tredje gången trodde han chockat på mig o frågade mig om det kändes rätt..ja nu är du rätt så jag o han sprutade in..o mkt riktigt va det mitt i prick! Bm o sköterskorna o läkaren va mkt förvånade o hade aldrig varit med om d tidigare! ;) Så jag litar på min känsla när jag Vet!

    Men jag har även varit med om att det kännts som hårda bebissparkar när jag inte varit gravid..även efter förlossningen.. Så om du kännt svagt o att det sen blir starkare..då tror jag det e bebisen som håller på..annars kan det vara gasbubblor!
  • Anonym (Bebbe igen..)
    Tösen01 skrev 2019-01-28 20:20:51 följande:

    Jag är snart 30 år, bor i både Stockholm och Norrköping. Det är jag och min mans första barn. Inskrivning om en vecka och då även vul. Nervös. Men jäklar vilket humör jag har? Någon annan som inte heller känner igen sig själv? Haha.


    Hejhej! Grattis! Vad spännande med första barnet! :)

    Jag har märkt denna gång och även sista..till mina barns förvånade förtjusning..hehe..att jag svär rätt mkt som gravid! ;) Kan liksom inte kontrollera grodorna! ;) Är nog rätt lättirriterad faktiskt..men har inga utbrott direkt eller så..försöker bita ihop o va trevlig o förklara hur jag känner o mår o att d e pga graviditeten! Det är ju hormoner o tröttheten o illamåendet o allt som påfrestar..viktigt vila om man behöver o få förståelse o stöd! Det känns underligt när allt blir o känns annorlunda..men kom ihåg att det är naturligt o nog bra att förklara för mannen o omgivningen va det beror på o att det är naturligt! Oftast brukar det lägga sig när 2a semestern börjar..för att bli värre igen i 3e..! ;)
  • Anonym (Bebbe igen..)
    tildis1 skrev 2018-12-26 18:44:57 följande:

    Hej! Plussade julafton på 3+5. Misstänkte något när teet inte smakade som vanligt på morgonen och jag hade haft vansinnig molvärk i magen kvällen innan. Bf 3 september. Har ett barn sedan innan och har dessutom förlorat ett barn i vecka 20 så kommer ta lång tid innan jag vågar känna mig riktigt glad.


    Hej o Grattis till den lilla lilla i maggen!

    Har själv bf 1 el 2sept! :)

    Beklagar så jättemkt förlusten av barnet i v20! :( Kan inte ens föreställa mig..

    Själv har jag aldrig varit med om något liknande men haft 10st tidiga mf redan i v 5-6..alltså plussat o sen fått mf knappt nån v efter max.. Men något jag bestämde mig för hjälpte mig sist o även i denna graviditet..och det var att just nu lever min lilla bebi och om det här blir den enda tiden jag får ha med hen så ska jag banne mig försöka njuta av hon el han finns där inne just Nu! Slutar det med sorg så har det lilla livet o jag iaf fått en kort tid av glädje o mys tillsammans..låter kanske knäppt..eller omöjligt..men jag lyckats ganska bra med det även om lite oro kommit o gått..

    Håller tummarna för er! Vet du vf det gick fel senast?
  • Anonym (Bebbe igen..)

    Alltså vad pysslar modernatur med? Vad är tanken med att en gravid kvinna ska må så här jävla dåligt! ;( Blir arg på min egen kropp!!! Bebisen e pytteliten nu i v 11 och helt plötsligt ska jag må jätteilla dygnet runt o va sjukt trött att jag nästan inte orkar någonting alls!! Hur praktiskt det när det kommer överlevnad tex i naturen??

    Jag har nu gått ner 1.5kg sen innan graviditeten! Man ska gå UPP inte ner! ;(

    På hela min förra graviditet ökade jag bara 2.5kg! Visserligen är jag överviktig och SKA inte öka jättemycket men vore ju bra om man fixar få i sig den näring man själv o bebisen behöver och att inte minska i fett som ju gör att gifter o skit släpps fria i kroppen vilket nog inte e bra för bebben!

    Bara bra säger barnmorskorna om min viktnedgång och knäppa ökning! Blir arg!

  • Anonym (Bebbe igen..)
    GulRödBlå skrev 2019-02-04 10:43:06 följande:

    Jag tänker logga ut härifrån ett tag. Var idag på ett vul i vad som skulle vara v6+4. I livmodern fanns ingenting förutom en tom hinnsäck. Inget flöde eller någonting. Ska tillbaka på torsdag för att få ett "second statement" då gynekologen ville ha det bekräftat av en till.

    Jag känner mig helt förtvivlad och så ledsen över att kroppen ger en alla symptom, men inget foster.


    Nejnejnej stoopp!!!

    Att inte se nåt i v 6+4 är helt NORMALT!!! Va var det för en okunnig dum en som gjorde ditt ultraljud o så Så!!!??? ;(

    Ta det lugnt och tänk att allt är bra!!

    Såg dom gulesäcken förresten?

    Googla får du se! Det är många på familjeliv som varit med om detta och det är normalt att inte se ett foster ännu!

    Jag har varit med om det två gånger dvs i 2 graviditeter! Första gången var jag i v 6+ någonting och den här gången vecka 6+5 enligt mått på hinnsäckens. Båda gångerna har dom sett en gulesäck dock och båda gångerna har det gått BRA!!
  • Anonym (Bebbe igen..)
    GulRödBlå skrev 2019-02-04 10:43:06 följande:

    Jag tänker logga ut härifrån ett tag. Var idag på ett vul i vad som skulle vara v6+4. I livmodern fanns ingenting förutom en tom hinnsäck. Inget flöde eller någonting. Ska tillbaka på torsdag för att få ett "second statement" då gynekologen ville ha det bekräftat av en till.

    Jag känner mig helt förtvivlad och så ledsen över att kroppen ger en alla symptom, men inget foster.


    Alltså va fn!!! ;(

    Läste nu en gång till! Vadå ett andra utlåtande på torsdag!!??? Det är för tidigt! För allt i världen ta inget abortpiller utan att ha väntat minst i 2veckor och kollat igen!!! Jag har googlat o läst sååå mkt om sånt här! Enligt dom riktlinjer som finns för läkare så ska man vänta minst 10dgr eller 14dgr innan ett nytt ultraljud görs för att vara säker!! ;(

    I min förra graviditet gjordes ett nytt ultraljud förvisso efter bara 3dgr ca som jag själv fixade på ett proffsigare ställe med bättre utrustning och bättre läkare! Då syntes ett ca 1cm stort embryo med slående hjärta!

    Om dom ser något beror ofta på erfarenheten hos den som utför det samt utrustningen!
  • Anonym (Bebbe igen..)
    GulRödBlå skrev 2019-02-04 19:54:01 följande:

    Tack snälla för ditt svar! Jag kommer inte att ta något piller efter torsdagens undersökning, främst för att jag efter ha läst här förstått att det är vanligt att inte kunna se något. Med sonen såg man hjärtat i v6+1 så därför kändes allt så himla hopplöst.

    Kommer ringa bm efter den undersökningen och begära ett nytt ul! Jag ger inte upp hoppet men försöker samtidigt ha förväntningarna nere.


    Va skönt du svarat och läst att det är vanligt..jag va så orolig dom skulle hinna lura dig till ett misstag..phu!!

    Tyvärr har jag läst några stycken som inte visste bättre och fick abortpiller då dom inte skulle haft det..blir så arg o ledsen sånt här förekommer! Kan inte förståååå!!

    Håller tummarna för dig! Får jag gissa..så är allt bra! :)
  • Anonym (Bebbe igen..)
    FruW85 skrev 2019-02-04 22:19:11 följande:

    Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat en hel dag på gynakuten.. Började blöda lite i morse och i kombination med ont i ryggen och väldigt svaga test (+ eventuellt t.o.m svagare idag) så kändes det värt att åka in..efter många om och men..

    Försökte först få tag på min mvc men kom till telefonsvarare som sa att dom skulle ringa upp vid 15-16.. en halvtimmes kötid till 1177, försökte ringa till gynakuten men dit kunde man tydligen inte ringa och dom ville inte att man kom dit utan remiss/ha pratat med sin vårdcentral, det privata stället vi var på sist hade inte tid och när vi till slut kom fram på 1177 så tyckte dom absolut vi skulle kolla upp det och hänvisade till NÄL..där sa en telefonsvarare att dom inte tog emot fler samtal för idag.. så vi åkte helt enkelt till gynakuten ändå. 

    Just det där med att mina test fortfarande är svaga och möjligtvis håller på att bli svagare är ju en stor varningsklocka. Dom kom iaf fram till att jag troligtvis är i v 6+0, samma som jag gissat på, och förvarnade att risken var stor att dom inte skulle se något på vul. Vilket dom inte heller gjorde. Inget över huvud taget... Hon sa dock att det inte såg så lovande ut eftersom man enligt henne borde sett NÅGOT mer.. det positiva är att hon inte såg någon vätska och att jag hade ont på den sidan som ägget troligtvis inte släppt på, så risken för utomkveds var iaf inte SÅ stor. Jag fick ta en himla massa prover, bla hcg som jag ska dit på torsdag och ta igen..så då får jag svar på om det är normalt i alla fall. Dom var i alla fall supergulliga på gynakuten så det var ju skönt iaf.

    Det troliga just nu är alltså att det gick åt helvete den här gången också =/ Känns så himla hopplöst, men det var iaf lite lättare när man inte såg en liten en där på skärmen..


    Hej! Såg dom hinnsäcken?

    Hur kom dom fram till 6+0.

    Räknade dom efter sista mens eller mätte dom hinnsäck?
Svar på tråden Bf September 2019