Inlägg från: Februari16 |Visa alla inlägg
  • Februari16

    Bf September 2019

    Hej allihopa, nu vågar jag mig på att hoppa in här efter att ha smygläst ett tag

    Vi har en 3-åring och fick veta idag att vi väntar tvillingar, bf 22/9. Vår 3-åring tog 10 år att få till och tvillingarna blev till spontant på andra försöket

    Än så länge mår jag skapligt, lite småilla ibland och riktigt trött med en del molvärk.

  • Februari16
    Jojjans skrev 2019-02-05 11:31:33 följande:

    Men oj, vilken otrolig resa!! Antar att det har varit ivf och allt möjligt om ni hållt på så länge? Grattis hur som helst att det gick så smidigt denna gång!


    Tack! Ja, vi provade det mesta för att få till vår mirakelunge och tillslut kom han det gör att det här -bokstavligen - känns som ett dubbelt mirakel! Först så går det spontant och sen är det två.. Det kommer att ta ett tag att smälta det!
  • Februari16
    Hallonen80 skrev 2019-02-05 13:19:58 följande:

    Hej.

    Här har nog missfallet kommit igång med riktiga blödningar efter 2-3 dagar med bruna små flytningar. Jag har inte ont och det är okej. Vi får göra ett nytt försök när kroppen är redo. Jag hoppas och tror att kroppen kan lösa missfallet på egen hand förhoppningsvis..

    Lycka till ALLA med era septemberbarn <3


    Stor kram och var rädda om varandra nu!
  • Februari16
    September89 skrev 2019-02-05 17:27:10 följande:

    Beklagar till er som fått tråkiga besked <3

    Själv går jag in i vecka 11 idag om jag räknar utifrån min längsta cykel. Dock ingen aning om ifall det stämmer. Imorgon ska jag till barnmorskan för första gången, ska bli spännande.

    Har för övrigt legat nedbäddad ett par dagar nu. Har känt mig typ febrig hela graviditeten men nu har det eskalerat och jag känner mig riktigt sjuk. Termometern visar dock ingen feber men jag har typ aldrig feber så är egentligen inte så förvånad. Jag jobbar på förskola och förra veckan låg halva avdelningen hemma sjuka så har garanterat dragit på mig något där ifrån. Är det fler som känner att ni lättare blir sjuka som gravida? Har för mig att jag varit ovanligt frisk mina tidigare graviditeter men inte nu! Känner lite oro över om/hur fostret påverkas av att jag blir sjuk såhär tidigt i graviditeten.


    Här är en till som har legat nerbäddad och varit hängig! Jag som inte har haft feber sen i lågstadiet hade mellan 39-40 graders feber i helgen. Nu är jag mest hängig och har jobbig rethosta, har hostat så jag är helt trött i kroppen. Enligt min läkare så är en infektion mest ett bekymmer kring vecka 5-6 när hjärtat utvecklas men det måste ju inte bli nåt med barnet ändå förstås men risken är förhöjd därikring!
  • Februari16

    Stor kram till alla er som har det tufft just nu!

    Här är en till som har jobbig "växtvärk".. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är två där inne men mentalt är det ju jobbigt eftersom det gör ont. Annars går jag mest och längtar tills nästa vecka då vi får se våra små igen!

  • Februari16
    Tigerkvinna skrev 2019-02-06 14:56:33 följande:

    HUr känns din växtvärk? Min känns verkligen som en jätte hård kramp långt inne i magen. Får nästan smått panik när den kommer för det är en så obehaglig känsla..Och lite roro kommer också för det känns verkligen som shit nu är det kört när dom kommer..


    Ja så känns det för mig också. Antingen som en djup kramp eller en molande värk. Jag får också panik och tänker att det är kört.. varje toabesök är lite ångestladdat. Ska bli så skönt om några veckor när den här sköra tiden är förbi!
  • Februari16
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 19:27:03 följande:

    Hej o Grattis! Så himla häftigt med tvillingar! Så otroligt faktiskt o hur mkt glädje det blir för dom att ha varandra! :) Inte konstigt med växtvärk då kanske..oj va d måste stretcha o växa mkt snabbare än när man bara väntar en..


    Tack! Ja det är häftigt och otroligt omtumlande

    Är i vecka 7+2 idag och såå svullen om magen! Är det nån annan som också redan är rund??
  • Februari16
    norrsken91 skrev 2019-02-07 17:33:08 följande:

    Hur ställer ni er till värktabletter under graviditet? Googlat en del och man ska ju verkligen vara superkass för att ta en. Har fått hemsk huvudvärk under eftermiddagen, varje gång jag anstränger mig känns det som att huvudet ska sprängas. Vill försöka kämpa emot att inte ta tablett, glömde rådfråga BM om detta. Men det finns ju många med barn sedan tidigare här inne. Vad säger ni?


    Jag har haft 39-40 graders feber i flera dagar nu och skulle inte klarat mig utan Alvedon! Pratat med två obstetriker som sagt samma sak - Alvedon är helt okej och har inte visat sig ge nån påverkan på barnet/barnen.
  • Februari16
    Miichaella skrev 2019-02-07 19:40:43 följande:

    Var på ett privat ul idag hos ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen som jag var till förra året också. Skrev tidigare här om att jag haft en del bruna flytningar. Det gjorde mig så orolig att jag bokade tiden. Allt såg iaf bra ut och hjärtat slog! Var helt säker på ett negativt besked då jag fick det sist men guuuud så mysigt det var att se, för sambon också :) Fick med en liten bild där man ser en liten böna! Hon mätte och fick mig till 6+6 och enligt min sista mens är jag 7+0 så hon sa att det stämmer väldigt bra. Kan bifoga bilden om någon tycker det är kul att se. Nu får jag vara glad ett tag och bli orolig igen inför mitt nästa ul som jag har i vecka 11!


    Fantastiskt! Grattis!
  • Februari16
    Anonym (Fizzgig19) skrev 2019-02-08 15:45:42 följande:

    Här har ni en till! Plussade några timmar innan tolvslaget på nyårsafton, så jag och sambon hade extra mycket att fira. Första barnet ihop, men jag har en dotter sedan innan. Vi har varit tillsammans i snart 7 år. ?Det blir när det blir?, sa vi i september. Vi trodde det skulle ta längre tid.

    Jag har kräkts några gånger, är ständigt trött och vill sova typ halv sju varje kväll ;) På inskrivningssamtalet i slutet på januari så fick vi bf 5 september. Har UL 4/3 för att se att allt står rätt till. Har inte vågat säga till folk ännu, för jag är så rädd att något ska hända. Idag är jag i v10+1


    Välkommen och grattis!
  • Februari16
    Lita89 skrev 2019-02-08 16:20:56 följande:

    Mina blödningar har fortsatt och blivit värre idag, åker därför till gynakuten om en stund. Sambon är fast på jobbet och jag har inte berättat för familjen än (v 10). Ska jag chocka mamma och eventuellt göra henne superledsen eller kan man åka in själv?


    Håller tummarna för att allt ser bra ut! Ta med dig din mamma du, hon vill nog vara ett stöd för dig om hon kan!
  • Februari16
    Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


    Åh vad tråkigt, jag beklagar verkligen!
  • Februari16
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-09 16:40:05 följande:

    Precis hemkommen från gynakuten.

    Enligt barnmorskan och läkaren är jag i vecka 7+0 (apparna där jag ställer in antal dagar mellan menstruationerna säger 6+5).

    Vi fick se vår lilla skatt som var 9,7 mm och hjärtat slog jättefint :)

    Vi fick utlåtandet: Bättre än så här kan det inte se ut. Åk hem och njut nu.

    Så nu pustar vi ut och håller tummarna att det fortsätter så här <3


    Underbart!
  • Februari16

    Hej och välkommen till de nya som hittat hit!

    Angående molvärk så har jag också massor, det både drar och hugger och spänner och molar om vartannat.

    Gällande träning så ska det inte vara nån fara om man inte har en högriskgraviditet eller liknande. Jag får inte bära tungt eller hårdträna pga tidigare prematur förlossning plus att jag nu bär tvillingar. Men jag tänkte kika fram i vår efter gravidvattenjympa, det verkar så härligt!

  • Februari16
    Tigerkvinna skrev 2019-02-10 12:37:07 följande:

    HUr illa är det för dig med molvärken? Får du verkligen ont? För det får jag. Läser om vartannat att det kan kännas obehagligt och som lätt mensvärk men ska inte göra ont. Alltså det är ju sjukt obehagligt och om det inte ska göra ont så vet jag inte hur det ska kännas :P


    Ja jag kan få jätteont! Alltså så ont att jag får försöka behärska mig för att inte få panik och tänka missfall... Fick höra att det inte är ovanligt att man måste ta Alvedon ibland.
  • Februari16

    Här är en till som är nervös för vul...!

    8+0 idag och imorgon ska vi få se våra små igen. Önskar så att båda mår bra och växer som dom ska där inne...!

  • Februari16
    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-12 07:59:35 följande:

    Alltså nu har jag varit på VUL. 7+2 stämde bra. Allt såg fint ut - bara att det var visst TVÅ SMÅ HJÄRTAN som slog fint!! ????????????

    Det är ju helt sjukt.. först betalar man många tusen och många schemaligg och kan inte ens få en. Så vips så blir det TVÅ!! Hjälp?!


    Åh vad kul med en till som ska ha två! Grattis! Vi ska titta till våra små i eftermiddag
  • Februari16

    Jaha.. då blir vi ytterligare några som tillhör statistiken..

    Åkte in för vul för att få se våra skatter men där fanns inget.. 8+1 idag.. Vi är helt knäckta och bara gråter.. På måndag blir det nytt vul men om status quo så ska jag skrapas nästa vecka.. Livet, hör ni. Var rädda om er..

  • Februari16

    Tack för alla värmande tankar och ord.

    För att svara på frågan.. Nej, jag har inte känt av något konstigt alls. Förra veckan såg vi båda tvillingarna och igår fanns ingen hjärtaktivitet. Jag har inte mått mer eller mindre illa, haft mer eller mindre ont i brösten, mer eller mindre molvärk.. allt har varit så att det kändes som det har gjort de senaste veckorna. Det är bland det värsta med det här.. att jag känner mig så lurad av min egen kropp..

    Jag drar mig ur tråden nu och önskar er alla all lycka, försök att njuta av den här tiden för jag önskar så att jag fick dela den med er..

Svar på tråden Bf September 2019