• Äldre 31 Jan 11:19
    30179 visningar
    3333 svar
    3333
    30179

    Bf September 2019

    Är i vecka 6 och pendlar mellan glädje och oro. Hade en rosa liten blödning för 2v sen, men sen inget.

    Symtomen kommer och går, vilket jag vet är vanligt, men det är jobbigt. Senaste dagarna har det känts mindre, och inatt vaknade jag av så kraftfull mensvärk att jag trodde det skulle störtblöda. Idag känns brösten lite mer och har känt lite illamående igen. Väntan på första ultraljudet är rätt plågsam tycker jag. Nån mer i samma situation?

  • Äldre 31 Jan 12:22
    FruW85 skrev 2019-01-31 12:03:03 följande:

    Jag är kanske också i v6 och sjukt nervös. Styrkan på symtomen pendlar men har ännu knappt känt av brösten alls så det gör mig skitnervös! Hade ett MA i dec där symtomen inte avtog innan så litar visserligen oavsett inte på dom.. Sjukt nervös iaf. Är otålig på att göra ul men har inte vågat boka än..När ska du göra första ultraljudet?


    Med min dotter kände jag aldrig av brösten så det är inte obligat iaf =) Tänker att det är värre om brösten HAR ömmar och så är de plötsligt helt slappa. Jag ska försöka tjata till mig ett av min bm, men säger hon nej bokar jag privat. Då blir det nog v 8, för det är så tidigt de tar emot! Tycker egentligen det är rätt konstigt att gravida ska gå ovetande till v 12-14 (för de som erbjuds KUB, annars är det ju först vid RUL man får se något), vi är nog inte de enda som det tär på psykiskt!
  • Äldre 31 Jan 12:23
    Lbem skrev 2019-01-31 11:56:33 följande:

    Ja! Vad jag vet är jag nu i V8 men ska på tidigt vul idag :) hos privat bokade jag


    Lycka till! Återkom hur det gick om du vill =)
  • Äldre 31 Jan 12:54
    FruW85 skrev 2019-01-31 12:31:58 följande:

    Skönt att höra! Jag har försökt googla och hittade bara info om att brösten ändras på olika sätt.. verkar vara ovanligt att sakna just det symtomet..

    Ok. Kommer nog också försöka boka däromkring, är orolig över att man inte ser så mycket innan ändå och så blir man mer orolig på grund av det. Är ju lite osäker på vilken vecka jag faktiskt är i också.. Har inte "vågat" skriva in mig än igen men vet att dom verkligen inte är generösa på ul här så kommer kolla privat direkt.(erbjuder bara rul, punkt slut. fick tex inget extra när jag var orolig för ma sist ) Bokade kub privat sist och fick ju reda på mitt MA då, ..hade jag inte gjort det så vet jag ju inte hur länge jag hade fått gå :O Skulle med andra ord aldrig klara av att vänta till rul...


    Helt sanslöst ju, att vänta halva graviditeten för att veta om det ens är nåt där. Ledsen att höra om ditt MA, det måste ha varit tungt. Tycker personligen att ett första ul vid inskrivning borde vara standard. Känns så konstigt att planera för en hel graviditet när det enda bevis man har är ett streck på en sticka.

    Idag känner jag iaf av illamående och aversion mot viss mat, så det är ju alltid nåt!
  • Äldre 31 Jan 13:17
    GulRödBlå skrev 2019-01-31 13:07:07 följande:

    Där jag bor (inte i Sverige) så erbjuds man ett tidigt vul i v 9 ca, därefter blir det KUB innan v 11+6, sen RUL mellan v 18-21 och till sist det sista vid v36 för att kolla bäcken, att allt är ok samt om man skulle ha öppnat sig.


    Låter extremt rimligt! Vilken tur du har =)
  • Äldre 31 Jan 13:34
    eae95 skrev 2019-01-31 13:23:47 följande:

    Hej! Jag tänkte att jag också tar och hoppar in i tråden :)

    Jag är snart 24 år gammal och plussade den 28/1 efter att min mens varit sen i 11 dagar. Detta var alltså oplanerat men glädjande ändå.

    Dom symtom jag upplever är molvärk, ont i ryggslutet, väldigt ömma bröst samt illamående till och från, speciellt när jag är hungrig (som jag också är lite väl ofta nu ????).

    Det är första gången jag är gravid och jag vet inte exakt vilken vecka + dag jag är i då olika appar skiljer någon dag. Min senaste mens första dag var den 18 December, jag tänkte om någon här har bättre koll?

    Kul att följas åt!


    Hej! Exakt dag beror ju på när du hade ägglossning, men du bör väl vara i övergången mellan vecka 6 och vecka 7. =)
  • Äldre 31 Jan 13:51
    GulRödBlå skrev 2019-01-31 13:30:31 följande:

    Det är jättehärligt! Väldigt tillmötesgående barnmorskor också. Med min son fick jag ett vul i v 6+1 för att jag tidigare haft missfall, sen ett till i v9, kub i v11, rul i v 16 (rul ändrades efter det till v 20) ett till ul i v21 för att kolla ordentligt på hjärtat och sen det sista i v36.

    Utöver det hade jag 2 till för att jag fick problem med njurarna under graviditeten. Vi vart verkligen bortskämd att få se han ofta :)


    Vilken service. Och här får man ett, max två. När missfall/MA/ofostrig grav är så vanliga, och man bygger upp framtidsplaner som kanske aldrig blir av.

    Med dottern fick jag ett daterings-ultraljud för att min mens hade hoppat en månad, men det kan jag inte skylla på nu haha. Tur att privata UL finns.
  • Äldre 31 Jan 19:20
    Anonym (ak) skrev 2019-01-31 18:56:03 följande:

    Hej alla! Har en till fråga som jag hoppas någon kan svara på 

    Jag är som sagt ganska ung och är ny med att ringa samtal osv. Jag hade tänk och ringa barnmorskemottagningen imorgon. Nu till frågan! Vad säger jag??? 

    ''Hej mitt namn är ____'' men sen då?


    "Jag har just fått veta att jag är gravid" kanske. =) De tar nog kommandot därifrån. Lycka till
  • Äldre 1 Feb 16:35
    FruW85 skrev 2019-02-01 09:19:10 följande:

    Ja..jag förstår ju att den inte var menad illa, men vad sjutton.. ? Ja, jag blev gravid på första försöket när jag väl började tempa (efter 7 månader totalt efter jag slutat med p-piller) och nu igen på första försöket efter mitt MA, så det känns ju som att jag i alla fall kan bli gravid.. Frågan är ju bara om min kropp vill behålla det =/ Min mamma har fyra barn utan missfall och min (lilla)syster 3 utan missfall så ser man det så så borde det ju gå.. =/ Ja, jag hoppas ju att man sitter där om x antal år och har sin familj och inser att allt blev perfekt till slut ändå :)


    Jag tänker som du. Jag mådde sjukt dåligt under de 8 månader som vi kämpade och hade osexigt ägglossningssex, och skulle det gå åt fanders nu skulle jag må lika dåligt igen. Men när man väl har sin bäbis tror jag allt det där glöms. =)
  • Äldre 1 Feb 16:36
    Anonym (Lisa) skrev 2019-02-01 15:56:07 följande:

    Idag var jag och min sambo äntligen på vårt efterlängtade vul (v.7+1). Det var en obeskrivlig känsla att få se det lilla embryot och höra hjärtat slå. Helt klart den häftigaste upplevelsen hittills i mitt snart tjugofyraåriga liv. Såklart finns fortfarande rädslan för missfall i baktanken, men barnmorskan fick mig att kämpa för att hålla tankarna positiva. Hon tyckte vi skulle fira med god mat och kärlek ikväll efter det fina beskedet. Vad som händer imorgon vet ingen av oss och därför måste vi njuta av det vi vet just nu.


    Grattis! Måste kännas underbart. Rätt inställning!
Svar på tråden Bf September 2019