Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Mån 21 jan 2019 20:22 Läst 0 gånger Totalt 3317 svar
  Visar endast inlägg av Elcca - Visa alla inlägg
 • Mån 21 jan 2019 20:22 #590

  Hej!

  Jag hoppar in här i tråden!

  Är gravid i v.5 (4+2) via Ivf. Har min planerade bf den 27/9. Hade min testdag idag, men har redan testat sedan en vecka tillbaka. Har varit positivt sedan första testet och bara bara blivit starkare sedan dess. Är såååå nervös och rädd för att något ska gå fel när man kämpat sig blodig för denna graviditet! Tycker att varje toalettbesök är en ren pina, då jag är livrädd att jag sa blod i trosan eller på pappret.

  Men försöker också att tänka positivt och drömma mig bort, trots att det är läskigt!

 • Ons 30 jan 2019 19:21 #832

  Hej!

  Har nu på kvällen testat mig. Är i v.6 (5+3) via ivf. Så anledningen till att jag testar trots flertalet positiva tester är för att försöka intala mig själv att det är påriktigt!

  Dock så är jag nu väldigt orolig! Jag testade mig i lördags med morgonurin och fick då +3 på CB digital, tog nu samma test fast med utspätt kvällsurin och fick nu 2-3 veckor! Är nu arg på mig själv att jag testade och börjat stressa upp mig själv. Är det någon mer varit med om liknade och det har gått bra?


 • Tis 5 feb 2019 09:52 #998
  FruW85 skrev 2019-02-04 22:19:11 följande:

  Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat en hel dag på gynakuten.. Började blöda lite i morse och i kombination med ont i ryggen och väldigt svaga test (+ eventuellt t.o.m svagare idag) så kändes det värt att åka in..efter många om och men..

  Försökte först få tag på min mvc men kom till telefonsvarare som sa att dom skulle ringa upp vid 15-16.. en halvtimmes kötid till 1177, försökte ringa till gynakuten men dit kunde man tydligen inte ringa och dom ville inte att man kom dit utan remiss/ha pratat med sin vårdcentral, det privata stället vi var på sist hade inte tid och när vi till slut kom fram på 1177 så tyckte dom absolut vi skulle kolla upp det och hänvisade till NÄL..där sa en telefonsvarare att dom inte tog emot fler samtal för idag.. så vi åkte helt enkelt till gynakuten ändå. 

  Just det där med att mina test fortfarande är svaga och möjligtvis håller på att bli svagare är ju en stor varningsklocka. Dom kom iaf fram till att jag troligtvis är i v 6+0, samma som jag gissat på, och förvarnade att risken var stor att dom inte skulle se något på vul. Vilket dom inte heller gjorde. Inget över huvud taget... Hon sa dock att det inte såg så lovande ut eftersom man enligt henne borde sett NÅGOT mer.. det positiva är att hon inte såg någon vätska och att jag hade ont på den sidan som ägget troligtvis inte släppt på, så risken för utomkveds var iaf inte SÅ stor. Jag fick ta en himla massa prover, bla hcg som jag ska dit på torsdag och ta igen..så då får jag svar på om det är normalt i alla fall. Dom var i alla fall supergulliga på gynakuten så det var ju skönt iaf.

  Det troliga just nu är alltså att det gick åt helvete den här gången också =/ Känns så himla hopplöst, men det var iaf lite lättare när man inte såg en liten en där på skärmen..


  Jag beklagar detta så mycket!! Jag vet hur det känns att ständigt bli besviken (ivf:are). Det jag kan trösta med är att inte ge upp! Förr eller senare så blir det ett plus som vill stanna! Håll fast vid den tanken och hoppas! Även om det känns hopplöst just nu, så kommer det inte vara hopplöst nästa gång! Stor kram till dig. <3
 • Tis 5 feb 2019 12:42 #1017
  norrsken91 skrev 2019-02-05 12:32:30 följande:

  Behöver era råd. Testat med stickor jag haft kvar vid varje ny vecka som jag går in i. Vecka 8 nu och imorse var testet otroligt svagt. :( Har läst här att det kan ändras men med morgonurin bör det vara starkt. De tidigare har visat otroligt starkt nästan starkare än kontrollstrecket.

  Ska man ringa och rådfråga sin barnmorska? Samtidigt skämms jag över att berätta man fortsatt att testa känns så dumt. Ska göra KUB i början på mars. länge dit om det redan nu visar sig att det är påväg utför. Första graviditeten och inga tidigare erfarenheter. Har inte ont och ingen blödning.. Klandrar mig själv att jag testade för detta är det enda jag tänker på nu.


  Har du testat med samma typ av test varje gång?

  Jag testar också regelbundet, då jag har svårt att ta till mig att jag faktiskt är gravid. Så inget att skämmas för! Vi är nog många som gör så.

  Jag testade med clearblue digital veckoindikator för 2 veckor sedan, en vecka senare testade jag igen och fick då lägre veckor på det testet. Kände precis som du, varför testade jag!?

  Jag håller alla tummar o tår att det inte indikerar på något utan att det är ett dåligt test!
 • Tis 5 feb 2019 14:48 #1032
  FruW85 skrev 2019-02-05 14:35:15 följande:

  <3 Jag hoppas det.. så frustrerande bara när det verkar gå så bra för alla andra kring en.. =/ Blir lite stressad iom att jag fyller 34 i år och 2 av 2 graviditeter gått åt helvete nu =/Ja, det känns riktigt skönt. Har hört så mycket dåligt om gynakuten men fick verkligen jättebra hjälp, så det är jag väldigt tacksam för:) Det känns som att jag kommer kunna ta det här lite bättre än förra gången, men jag hoppas ju det blir tredje gången gillt sedan, annars vet jag inte vad jag gör =/ Då börjar jag ju fundera över om jag öht klarar av att behålla en graviditet..

  Kram<3

  Hoppas det går vägen för er :)


  Jag håller alla tummmar och tår för att din tur kommer snart! <3
 • Ons 6 feb 2019 08:44 #1075
  caramia skrev 2019-02-05 22:05:24 följande:

  Här började jag blöda ganska friskt och har mensvärk. Den stora klumpen har inte kommit ut, men det känns uppenbart att det är över nu. Sån tom känsla ? önskar er andra lycka till med mysiga små bebbar framåt hösten.


  Jag är så ledsen för din skull!! Kan inte ens föreställa mig känslan av detta. Jag hoppas du hittar styrkan att orka fortsätta kämpa på för ett plus som vill stanna! Stor kram <3
 • Lör 9 feb 2019 08:12 #1197
  Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

  Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


  Jag är så ledsen för din skull! Beklagar verkligen! <3

  Stor kram! Var ledsen, arg och besviken, men ge inte upp! En dag så är det din tur!
 • Mån 11 feb 2019 20:08 #1313

  Imorrn ska jag till infertilitetskliniken och göra ett tidigt VUL. Är i v.8 (7+3 imorgon).Tacksam att man får den möjligheten när man gått igenom ett helvete för att ens få ett plus! Men nu börjar tankarna komma..tänk om det inte är något levande där inne?


 • Mån 11 feb 2019 20:39 #1316
  Tösen01 skrev 2019-02-11 20:27:08 följande:

  Åh lycka till!! Förstår att du är nervös, jag var/är der också. Oftast, inte alltid, men oftast, så finns det ett hjärta. En "normal" kropp stöter ju annars bort "embryot" om det avstannat. Dvs missfall, det händer ju att det blir ett MA, men det är inte så vanligt som man kan tro, även om det verkar så på familjeliv. Jag håller alla tummar för dig/er och hoppas ni blir lika lättade som vi blev när man hörde hjärtat slå och såg ett hjärta ticka. Kram!


  Tack!! Och tack för lite lugnande ord. :)

  Här på familjeliv verkar ju allt vara vanligt, så man blir möjligtvis uppstressad i onödan.

  Kram!
 • Mån 11 feb 2019 21:24 #1320
  Anonym (chockad!) skrev 2019-02-11 20:56:39 följande:

  Haha min bm sa på inskrivningen att "är det nån sida på nätet du ska undvika så är det familjeliv för där får du bara läsa det värsta av det värsta som gör dig orolig i stället för lugn.." Finns nog en del sanning i det faktiskt. Många människor hänger här och kanske är det många som råkat ut för mkt "skit" som behöver lite stöttning och då blir ju procenten av vad som är "normalt" inte riktigt sanning.

  Folk har också en tendens till att berätta det värsta ;) 

  Jag hänger här för att det är en förströelse och det är skoj att höra hur andra i samma sits mår och tänker MEN jag tror det är viktigt att försöka vara lite klarsynt i vad som är "vanligt" och inte när man hänger här ;)


  Ja, du har så rätt så! :)

  Ska försöka ändra mitt tankesätt. Det är lätt att fortsätta vara lite negativt inställd till allt som händer i graviditeten då mycket i ivf-processen har varit negativt och att man har lärt sig att tänka negativt för att på något sätt skydda sig mot dåliga nyheter. Men det är slut med det from imorgon, om nu vi får se ett litet hjärta! Vilket vi kommer få! :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll