Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Tigerkvinna skrev 2019-02-09 14:48:47 följande:

    Man får tänka positivt. Även om det finns luringar där ute så räknas ju faktiskt MA och ofostrig graviditet in i missfalls statistiken så dom tillhör ju dom där 20-25% missfall. Utomkveds är ju ännu ovanligare ca 1-2% utav alla gravida drabbas. Druvbörd är ännu ovanligare där mindre än en 0.5% av alla graviditeter slutar med det. Så kontentan är ju att ca 75%-80% utav alla kända graviditeter går bra och slutar med en liten bebis. 

    Jag tror att man ska tänka positivt och tänka att det är mycket lättare att tillhöra 75-80% gruppen än den där lilla tråkiga gruppen. Sen är det ju så att har man tillhört den där lilla gruppen en gång så kan det ju vara svårt att släppa tankarna. Men när man säger att missfall är vanligt då pratar man trots allt om 20-25%. Vilket jämfört med exemeplvis utomkveds är vanligt. Men i det stora hela så blir missfall ändå inte så vanligt. 

    Och ännu positivare statistik blir det ju om man också kollar på misfallsstatistiken där av missfallen så sker 80% innan v.12 och 97% utav dom sker föratt hjärtat inte kom igång. Så efter att man sett ett hjärta slå så är det bara 3% i den här 80% gruppen som får ett missfall. 


    Jag såg ju hjärtat i v 8+1 men jag har ändå svårt att acceptera att allt kommer gå bra. Haft så mkt otur med allt i mitt liv så är nog mest det..
  • Anonym (chockad!)
    Tigerkvinna skrev 2019-02-09 15:29:33 följande:

    Det tar ju tid att smälta. Men man ska nog vara försiktig med att älta negativa tankar. Jag själv har också haft mycket otur i livet. Det känns som att nästan ingenting går min väg och alla andra har det så lätt medan jag själv får kämpa för minsta lilla. Men det jag har lärt mig är att man kommer dit förr eller senare ändå. Och ens liv blir ändå väldigt rikt på erfarenheter föratt man fått kämpa. Man lär sig även tacksamhet tycker jag på ett annat sätt. 


    Vad gäller graviditet så har ju vi fått kämpa med behandling och så. Men samtidigt så har jag en så stor tacksamhet föratt min kropp är där den är just nu. Och jag njuter av stunden att den iallafall kommit hit. Sen är varje litet steg frammåt en typ av tacksamhet föratt den fortsätter leverera. Men visst har jag en oro i grunden, men jag försöker verkligen trycka undan den. Och tänka att det är ingen ide att oroa sig för det finns ändå inget jag kan göra, det får gå som det går. Men trots det så är jag ju ändå spänd inför VUL men jag försöker se det som en milstolpe och liksom lova mig själv att ser vi hjärtslag då ska jag sluta oroa mig. Liksom ha en typ av kontrakt med sig själv föratt släppa oron. Och då känns det mer överkomligt att hit men inte längre. 


    helt riktigt!


    Jag är i grunden väldigt posiitv, kanske tack vare allt jag varit med om. Jag tänker som du, att på nåt sätt så klarar man sig igenom allt och kommer ut ÄN starkare efteråt.


    Jag tror bara att det just nu är väldigt kamp på många plan så jag har kommit in i ett negativt tänk några dagar. Jag vet att det kommer vända snart men det är tråkigt och jobbigt när man känner sådär, även om jag vet att det kommer bli bättre snart igen.

  • Anonym (chockad!)

    Någon här som tränar under graviditeten?

    Någon som tränat mycket innan och ändrat det nu?

    Hur tänker ni kring träning?

  • Anonym (chockad!)
    Solgul skrev 2019-02-10 10:21:09 följande:

    Jag tränar i princip som vanligt. 3 ggr/v mixat gym och pass. Var först lite nojig över att jag läst att man bara skall upp i 70% av maxpulsen (dvs strax under 140 för mig) och när jag tränar ligger jag ofta med en puls över 170 slag/min. Pratade med gynekologen i samband med vul och kom fram till att jag kan fortsätta med den träning som känns ok. Inte springa tills man spyr eller jobba upp världens mjölksyra.

    Så tänker jag :)


    Jag har ju alltid tränat mycket. Främst är jag ju löpare. Maratonträning. Men inte kunnat träna alls senaste månaden pga sjukt illamående men tänker att jag ska börja igen nu för det kan fan ändå inte bli sämre! Mrn orolig över typ MF!! ????
  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-02-10 11:02:47 följande:

    Träning ska absolut inte kunna orsaka missfall, bara ta det lugnt i början och lyssna på kroppen - den kommer säga ifrån. Jag tänker alltid att om folk fick barn för 300 år sen med allt hårt slit och arbete och okunskap som var då, så kan inte normal fysisk aktivitet skada. Det som var ok då är ok idag...


    Jo precis. Innerst inne vet man ju det.
  • Anonym (chockad!)

    Nu skickat anmälan om kub. Men kommer ju ta 4 v tills dess eftersom jag bara är i v 9+1 idag!

    Känns som en hel evighet till nästa ul!! Tror inte på att graviditeten fortlöper som den ska :/ fattar inte hur orolig man kan vara!

  • Anonym (chockad!)
    Elcca skrev 2019-02-11 20:39:10 följande:
    Tack!! Och tack för lite lugnande ord. :)

    Här på familjeliv verkar ju allt vara vanligt, så man blir möjligtvis uppstressad i onödan.

    Kram!

    Haha min bm sa på inskrivningen att "är det nån sida på nätet du ska undvika så är det familjeliv för där får du bara läsa det värsta av det värsta som gör dig orolig i stället för lugn.." Finns nog en del sanning i det faktiskt. Många människor hänger här och kanske är det många som råkat ut för mkt "skit" som behöver lite stöttning och då blir ju procenten av vad som är "normalt" inte riktigt sanning.


    Folk har också en tendens till att berätta det värsta ;) 


    Jag hänger här för att det är en förströelse och det är skoj att höra hur andra i samma sits mår och tänker MEN jag tror det är viktigt att försöka vara lite klarsynt i vad som är "vanligt" och inte när man hänger här ;)

  • Anonym (chockad!)
    Elcca skrev 2019-02-11 21:24:51 följande:
    Ja, du har så rätt så! :)

    Ska försöka ändra mitt tankesätt. Det är lätt att fortsätta vara lite negativt inställd till allt som händer i graviditeten då mycket i ivf-processen har varit negativt och att man har lärt sig att tänka negativt för att på något sätt skydda sig mot dåliga nyheter. Men det är slut med det from imorgon, om nu vi får se ett litet hjärta! Vilket vi kommer få! :)
    jag vet exakt hur det är! Jag har funkat likadant. Typ som om man skulle säga om det gick dåligt att "vad var det jag sa..." och sedan inte bli ledsen. Som många skrivit här så blir man ju ledsen oavsett och då har man gått X antal veckor och varit orolig, ledsen och negativ i onödan. Oavsett hur det går så kan man i alla fall få vara glad de veckor man nu är glad ;)
  • Anonym (chockad!)
    Februari16 skrev 2019-02-12 15:35:36 följande:

    Jaha.. då blir vi ytterligare några som tillhör statistiken..

    Åkte in för vul för att få se våra skatter men där fanns inget.. 8+1 idag.. Vi är helt knäckta och bara gråter.. På måndag blir det nytt vul men om status quo så ska jag skrapas nästa vecka.. Livet, hör ni. Var rädda om er..


    Nämen usch!! lider med dig!!


    Hade du misstänkt nåt eller har du mått som tidigare?

  • Anonym (chockad!)

    Ni som fått hemska och dåliga besked på era VUL/UL. Jag måste fråga, men jag förstår om ni inte orkar svara, men det är min största mardröm att man ska TRO att barnet lever men inte gör det!!


    Nu såhär efteråt, kunde ni se att nåt ÄNDRADES och att barnet kunde ha dött just den tidpunkten eller var det bara så att ni blev HELT överrumplade?


    Alltså förvånad, chockad osv blir man ju men tänker att man kanske efteråt ändå kan ha sett några symtom/tecken?


    Eller ni som haft MA/MF innan? Har ni märkt nåt om ni nu ser i backspegeln?

Svar på tråden Bf September 2019