Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    September89 skrev 2019-03-01 13:18:03 följande:

    Om det är en vettig arbetsgivare kommer de uppskatta att du är ärlig och berättar så att de kan vara beredda på att du kommer att vara föräldraledig och att de kanske behöver ta in någon annan under den perioden. Men förstår att situationen känns knepig, man vet ju kanske inte hur arbetsgivaren är innan man börjat jobba heller. Men lagligt har de i alla fall ingen rätt att neka dig anställning pga graviditet så jag hade nog berättat.


    Om du känner att du vill berätta alltså, men jag tolkade det som att du ville berätta men var orolig för reaktionen.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-03-01 13:25:49 följande:

    Lagen säger väl att man måste meddela minst 2 månader innan föräldraledighet. Allt tidigare än det tycker jag är schysst (just när man är gravid är det ju omöjligt att dölja så länge).


    Ja precis! Sedan kan man enligt kollektivavtal vara skyldig att berätta tidigare. Jag måste enligt mitt avtal meddela 3 månader innan. Självklart ska man inte berätta tidigt om man inte vill, menade mer att om det är en vettig arbetsgivare har det ingen betydelse att man ska vara föräldraledig utan om något är man bara tacksam att ha fått veta på en gång. Men såklart så är det absolut inte nödvändigt att berätta tidigt om man inte vill :)
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-01 14:25:05 följande:

    Jag tänker mer att det ser fult ut att tjata om att få kontraktet, för att sedan när det är påskrivet liksom "åh förresten, jag är gravid". Då inser de att jag drivit på om kontraktet för att säkra för mig själv. Jag kanske övertänker?


    Jag tycker inte alls att det är fult. Du har ju dessutom redan blivit erbjuden jobbet. Snarare är det fult att de drar ut på att ordna kontraktet isf tycker jag. Klart man ska säkra för sig själv.
  • September89

    Nu har jag varit och köpt första gravidkläderna haha. Känner mig lite löljlig då det bara är jag och maken som ser magen, ingen annan tycker att den syns än. Men alla mina tröjor har blivit för korta så jag tyckte det var lika bra att köra på lite gravidkläder på en gång haha.

  • September89
    Tigerkvinna skrev 2019-03-02 16:53:00 följande:

    Har också köpt. Går in i vecka 10 idag =) 

    Köpte byxor och trosor tidigare i veckan. Såå skönt!! För även om "bebiskulan" än så länge bara är tarmarna så är det ändå skönt att inte ha trycket på magen. Köpte mina på H&M tyckte dom hade en ganska bra guide. 

    1-3 månader samma storlek som innan grav.

    4-6 månader 1 storlek större

    7-9 månader 1-3 storlekar större

    Så icohmed att jag snart går in i månad 4 så jköpte jag en storlek större än vad jag brukar ha satt jätte bra. Mudden hamnade ju väldigt långt upp nu utan magen, men då har man att växa i =)

     

    Köpte också första bebisprylen i veckan!! :O


    Haha jag köpte byxor i en storlek större i typ vecka 7 för att slippa trycket mot magen haha. Är i vecka 15 nu så tycker ändå att jag har liiite mage. Är tredje barnet för mig och det sägs ju att magen kan komma tidigare när man har barn sen innan haha. Jag handlade också på H&M och tittade på den där guiden haha.
  • September89
    Solgul skrev 2019-03-02 15:21:41 följande:

    Äsch, strunt i det! Vilken glädje! Själv fönstershoppar jag bara på nätet än så länge. :)


    Haha jaa jag struntar i det! Haha! Känns skönt att ha något som sitter bra nu iaf :)
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-02 18:25:53 följande:

    Smart att fynda saker som är på väg ur säsong! Och vagn kan man aldrig titta för tidigt på. Vi köpte en usel begagnad till dottern, tänkte "vagn som vagn". Men efter att ha avskytt dess (brist på) funktioner i ett år köpte jag min drömvagn och det är sån skillnad!


    Vad har ni för vagn? Har börjat fundera lite smått. Hade massor av olika vagnar till mina tidigare barn, köpte och sålde på blocket. Men har inget kvar nu eftersom yngsta barnet är 6 och jag inte hade planerat fler barn när hon slutade med vagn haha. Det är verkligen en djungel, detta med barnvagn!
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-02 18:42:11 följande:

    Funderar också på det där med vagn. Jag tror att jag kommer köpa en löparvagn eftersom jag springer mycket och rör mig mkt ute...det enda negativa med den är att 1. tre hjul 2. inte fullt liggläge i sittdelen 3. sittdelen är vänd framåt

     

    men av tidigare erfarenhet så växer de jäkligt snabbt så de sakerna kanske inte är nåt problem?! Haft vagn med 3 hjul förut. Både för och nackdelar med det ;) svårt, finns ju så många olika vagnar


    Ja det finns verkligen huuur mycket som helst! Dock känns det som att man måste välja om man vill ha en lätt och smidig vagn eller en som går lätt att köra i tex skog och snö. Svårt att få båda funktionerna. Jag hade en Emmaljunga när yngsta var liten, funkade perfekt i snö och all möjlig terräng men var klumpig att köra i tex affärer och jättetung att lyfta i och ur bilen. Sedan bytte vi till en bugaboo sista tiden hon hade vagn. Den var supersmidig att köra i affärer, gick att fälla ihop med en hand om det var trångt på bussen och tog ingen plats och vägde nästan ingenting. Men svår att köra i snö. Man vill ju ha en som funkar till allt haha!

    Min man tycker att vi ska prioritera att ha en smidig vagn och använda bärsele om man ska någonstans där det är svårt att köra vagnen. Men han är inte biologisk pappa till mina tidigare barn så han har aldrig haft en bebis och vet inte hur mycket saker man har med sig varje gång man går hemifrån haha!
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-02 19:32:23 följande:

    Vi har en Stokke trailz. Den är väldigt lättkörd, har stora hjul vilket behövs här på landet, och ett rymligt underrede för matvaror. Och är fin! Saknar dock teleskophandtag vilket jag tycker är praktiskt, och har inte jättebra sufflett i liggläge, där har Bugaboo bättre alternativ med heltäckande varianter.


    Det måste jag googla på, vet inte alls vad det är för vagn :) när mina stora hade vagn kändes det som att alla hade brio, Emmaljunga och bugaboo så det är typ de enda jag känner igen haha!
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-02 19:43:02 följande:

    Ja, det finns verkligen en uppsjö märken och modeller. Jag kan tipsa om barnvagnsblogg.com, det är en ambitiös kvinna som recenserar varenda liten aspekt på väldigt många vagnar.


    Tack för tipset, den ska jag kolla :)
Svar på tråden Bf September 2019