Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Elcca skrev 2019-03-03 10:36:29 följande:

    Hej! Är det någon av er som har gjort cellprov under graviditeten? Det sägs ju att det inte är någon risk, men tycker ändå det känns lite läskigt att man ska vara och pilla på livmodertappen.


    Jag skulle ha gjort nu under vintern men min barnmorska tyckte att jag skulle göra det på efterkontrollen istället. Har för mig att det brukar stå på kallelsen att man inte ska göra cellprovet under graviditet men det kanske inte stämmer då?
  • September89
    Elcca skrev 2019-03-03 11:32:02 följande:

    Jag skulle oxå ha gjort det nu i november men sköt upp set då jag gick igenom ivf-behandling. Tänkte att jag skulle vänta tills efter jag fött, men nu rådde min bm att jag skulle göra det innan då jag skulle gjort det i november. Men jag känner mig tveksam..


    Klurigt! Tänker att du måste väga in om det verkligen är värt hur ditt psykiska mående kommer vara om du får blödningar osv. Har man dessutom kämpat ett tag för att bli gravid kan jag tänka mig att man är extra orolig/känslig också <3
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-04 14:59:14 följande:

    Åh vad kul! Jag har slappa landstingskläder på mig på jobbet, så det kommer nog inte hinna synas ett dugg innan jag slutar i påsk...


    Blev lite förvånad att hon frågade rakt ut, tänk om jag inte hade varit gravid liksom haha. Men hon hade frågat en av kollegorna på min avdelning först haha. Jag invigde gravidkläderna idag så antar att magen syntes mer då byxorna inte håller in något haha.
  • September89

    Mitt illamående har kommit tillbaka nu i vecka 15 :( blir som en ond cirkel då jag gärna skjuter upp ätandet pga illamående och då blir ännu mer illamående pga hunger. Känner mig inte heller sugen på något längre.

    Och på det gör ryggen ont och jag känner mig som om jag vore höggravid i kroppen. Trött och värkande. Plus sjukdomskänsla.

    Så gnälligt inlägg men behöver gnälla av mig lite! Så jobbigt både fysiskt och mentalt att inte må bra tycker jag.

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-05 08:05:01 följande:

    Jag är i v 13 nu och nästa vecka ska vi på KUB. Jag har inte sagt nåt till min chef ännu. Jag vet att de har dåligt med personal både i sommar och i höst så det är väl schysst att säga till...(har ett jobb där jag får gå på ledighet 2 månader innan BF och så har jag 4 v semester innan så blir hela sommaren jag blir borta).

    Det är inge som syns på mig ännu så jag kan nog dölja det x antal veckor till men tänkte nog berätta nästa vecka eller veckan efter om vi er att KUB ser bra ut. Har inväntat det hela tiden. Känns som om det är liksom "beviset" på att allt är okej...

    Jag har egentligen bara 3 månader kvar att jobba...känns jättekonstigt då jag inte ens märker att jag är gravid ännu! haha haha


    Jag berättade också för min chef efter kub. Ville se att det fanns något att berätta innan jag sa något haha. Men tycker inte heller att man måste berätta för att vara schysst om man känner att man vill vänta. Skönt att inte ha så långt kvar att jobba och att du inte känner av graviditeten/mår dåligt.

    Jag hoppas att jag ska få graviditetspenning beviljat, isf tar jag tidig semester innan. Ska bli så skönt att bara få vila hahaha.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-06 16:51:52 följande:

    Det var nog magsjuka ändå. Blir så trött på detta, det är min fjärde sjukperiod sen jag blev gravid.


    Jag har också varit sjuk jättemycket sedan jag blev gravid. Känns som att jag aldrig blir riktigt bra och bara drar på mig allt!
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-07 12:53:23 följande:

    Visst är det jobbigt? Jag har haft halsfluss, århundradets förkylning och nu magsjuka. Känns pinsamt att sjukanmäla sig till jobbet hela tiden.


    Jag har haft hosta/halsont/förkylning i drygt en månad nu och känner mig ofta febrig på kvällarna. Innan dess har jag också haft förkylningssymptom i omgångar. Jobbar dessutom på förskola så är ju konstant utsatt för baciller. Men innan jag blev gravid stod jag emot mycket bättre trots att jag jobbade med yngre barn då.
  • September89
    norrsken91 skrev 2019-03-07 19:15:43 följande:

    Vi har fått våra NIPT-svar, skulle tagit 10 arbetsdagar men tog bara 5. Inga kromosomavvikelser och vi väntar en liten tjej! :)

    De kunde se på ultraljudet att min moderkaka låg på ett sånt sätt att jag förmodligen inte kommer känna fosterrörelser så tidigt. Skönt att bli informerad om sådant, hon sa att när apparna börjar skriva om rörelserna skulle jag inte oroa mig då moderkakan ligger lite ?ivägen?


    Grattis! Skönt att få besked och roligt att få veta könet :)

    Är det någon som tänker låta bli att ta reda på barnets kön?
  • September89
    Miichaella skrev 2019-03-07 19:45:58 följande:

    Min sambo vill helst inte men då han vet hur nyfiken jag är så är han inställd på att vi kommer ta reda på det, haha. Dock börjar jag tveka. Kanske skulle vara häftigt ändå att inte ta reda på det. Med ett MA i bagaget är jag inte lika fokuserad på könet denna graviditet, vill bara att det ska gå vägen och könet är det minst viktiga :) Så vi får se hur vi gör!


    Samma för oss, fast tvärt om haha. Min man vill gärna veta innan medan jag skulle tycka att det vore kul att vänta. Jag har redan två barn sedan innan som han inte är biologisk pappa till så det är första graviditeten han är med på. Jag tog reda på könet på båda tidigare barnen så kan ju samtidigt förstå varför man vill veta innan.
Svar på tråden Bf September 2019