• Anonym (chock­ad!)
    Äldre 13 Feb 17:38
    30358 visningar
    3333 svar
    3333
    30358

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-02-13 15:41:42 följande:

    Jag tror att du också måste ställa motfrågan: hur många av alla här inne som har varit gravida förr har plötsligt känt nån skillnad, att nåt ändrats, att illamående eller andra symptom försvunnit och att allt sen ändå visade sig vara bra?

    Jag är övertygad om att det är betydligt fler, och det är lätt att i efterhand uppleva att man ?kände att något var fel?. Men i ärlighetens namn, hur många gånger har vi inte alla känt att nåt var fel, fått panik och sen har det visat sig att det inte var någon fara? Bara att dom illfällena glömmer man snabbt...

    Risken med den här typen av frågor är att man bara går runt och letar tecken på att något är fel. Att man föder sin oro än mer. Det känns i ärlighetens namn inte så lugnande.

    Det gäller såklart inte bara dig, utan är en påminnelse till oss alla här inne, särskilt nu när så många fått hemska besked och det är lätt att jaga upp sig.


    Absolut men ändå en fråga jag har och en fråga jag vill ställa. Den som inte önskar svara på den behöver såklart inte göra det!
  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 13 Feb 17:56
    Jojjans skrev 2019-02-13 17:41:46 följande:

    Självklart får du ställa frågan! Och hade jag haft erfarenhet skulle jag också svarat. Men jag upplevde en sån oroad ton i ditt inlägg och tänkte att jag ville skriva nåt lugnande, och påminna om att vi alla ska försöka komma ihåg andra sidan av myntet med.


    Absolut! Uppskattar det!

    Jag sitter i en väldigt speciell situation som gör att jag tycker det är skönt att ha lyte info om olika saker. DET gör mig lugn :)
  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 13 Feb 19:01

    Mår också illa konstant. Är i v 9+3 och mått illa i 3-4 v!! Både postafen, sea band och lergigan Comp utan effekt!!! Hatar det! Blir på så kasst humör!!

    Försöker jobba men inte helt lätt när man dessutom jobbar nattetid ocg är aptrött!!!

    Sla träffa läkaren på tisdag måste höra med henne då!

  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 13 Feb 19:41
    Daphodil skrev 2019-02-13 19:15:26 följande:
    Usch vad jobbigt med nattjobb, finns det ingen möjlighet att jobba dagtid nu? Både för din och fostrets skull. Jag blir också på dåligt humör, - trött och nere och små lunchportioner. Och det är svårt att bortförklara det på jobbet tycker jag, folk tror väl att man är deprimerad.
    nä tyvärr kan jag inte jobba dag pga andra omständigheter som stress och mina andra barn. så natt är ändå det som passar bäst i nuläget.
  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 17 Feb 17:53
    Satsumas92 skrev 2019-02-17 10:39:45 följande:

    Hej på er! Var ett tag sedan jag skrev, men har verkligen varit i en trötthetsdimma.

    Har varit på två ultraljud hittills, ett tidigt (v. 9) och ett inför NIPT-test (v. 11). Vad den rörde sig ???? Vi fick svar på NIPT efter bara tre dagar (brukar ta 7-10 dagar) - allt såg bra ut och vi bestämde även att ta reda på om det är en pojke eller flicka - och vi väntar en liten pojke. Går in i v. 12 idag och BF är fortfarande satt på 7 september.

    Hur går det för er alla? Är det någon mer som gjort NIPT?


    Ska göra KUB men har inte fått tid förrän v 13+2...känns sent!


    Ska iväg på inskrivningssamtal nästa vecka. är då i v 11 (10+2). Jag är såååå nervös fast vi gjorde ett vul i v 8+1! Jag skulle sååå gärna vilja ha ett ul till nu i v 10-11...känns som om jag inte är gravid typ! Hur fan vet man liksom att det lever!??!


     


    Jag har lite funderingar kring detta med träning och graviditet. Hur många tränar här? Hur tränar ni nu vs hur ni tränade innan ni blev gravida?
    Jag har mått så illa innan men det börjar lägga sig nu (ja det gör också mig stressad!!!) vilket gör att jag kunnat börja träna igen! Jag känner att jag verkligen vill komma igång med träningen nu medan jag är gravid för det är ÄNNU svårare att komma igång efteråt sedan.


    Tänker ni nåt på det? och hur ni ska komma igång efteråt? 


    Har ni några funderingar på detta med vagnar eller så med tanke på träning/löpning när bebisen kommit?

  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 17 Feb 18:36
    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    V 10+0 enligt VUL

    2. Barn sen tidigare?

    Ja, två grabbar på 10 och 12 år! :o 

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Ett tidigt mf  2008 mellan mina två barn

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    Försökt i 2 år, t o m ett IVF försök som inte gick

    5. Hur berättade du för din partner?

    Vi trodde inte vi kunde få barn på "egen hand"... så en dag när han satt i soffan sa jag "kan du behålla en hemlis...du ska bli pappa!" :D Han blev så glad! ;) 

    6. Vilka andra har du berättat för hittills?

    Föräldrar och bästa vännen

    7. Cravings?

    Nä inte än... thank god! Sist hade jag ostbågar resp salt lakrits!!

    8. Krämpor?

    Illamående deluxe men inga kräkningar

    9. "Känning" om visst kön?

    Nä önsketänkande att det är en flicka eftersom jag aldrig mått illa tidigare...dock känns jag som en pojkmamma...så vi får väl se ;)

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Jag har flera men min man vill "se vem som kommer ut först"...vilket jag aldrig förstått mig på :p haha
  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 17 Feb 21:42

    Tycker mina bröst har minskat i storlek/svullnad senaste dagarna...är det normalt?! Tänker att de borde behålla sin storlek men även ömhet ett bra tag till?! Någon som känner samma?

  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 18 Feb 16:52

    KÄnner igen det där!!


    Jag har två ggr känt nåt som INTE är magen!!! Jag är i v 11 bara så förstår att det nog är omöjligt men det känns inte som NÅT annat än rörelser!!! Märkligt!


    September89 skrev 2019-02-18 16:07:30 följande:

    Hur tidigt är det möjligt att känna fostret röra sig? Jag är enligt barnmorskans uträkning i vecka 14 men tror själv att jag bara är i vecka 13 pga långa menscykler. Har känt små lätta fladder och tänkt att det bara är magen som bubblar men nyss kändes det verkligen som jag minns att det känts i mina två tidigare graviditeter när bebisen rört sig. Dock var jag ju längre gången då. Är det ens möjligt att känna något redan nu?!Kä


  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 18 Feb 16:53
    Röjarralf skrev 2019-02-18 16:31:00 följande:
    Hej! En liten krabat på 5 cm ??

    Nyss gjort KUB. 11+6 enligt mätning. Det hon kunde se utifrån ultraljudet såg bra ut. Men jag fick inga svar på några sannolikheter för kromosomavvikelser, då blodproverna från min barnmorska inte kommit fram.

    Hoppas på ett samtal med positivt besked i veckan.

    För övrigt upptäcktes ett myom på över 3 cm! ???? Känns ju sådär. Fler som haft eller har myom här? Konstigt det inte setts tidigare.

    Hur kan hon vara helt säkra på att det är myom? (Godartade muskelknutor i livmodern). Jag blir ju extra oroad då jag haft grava cellförändringar i livmodertappen som dock avlägsnats och återkollats. Men ändå liksom. Oroar mig också huruvida detta kan komma att påverka graviditeten. Enligt barnmorskan ofarligt men bör kollas till även på nästa UL.
    Jag har både haft och har myom! Ingen fara!! Det enda som det kan vara fara för vid graviditet är just att BLI gravid!! Det kan vara svårt för ägget att fästa men när det väl gjort det har det ingen påverkan!! :)
  • Anonym (chock­ad!)
    Äldre 19 Feb 18:43

    Ni som gjort KUB, vad hade ni för beta hCG värde resp PAPP-A värde? Hur gamla är ni?


    Jag gjorde mina blodprover i dag men inte ul förrän om typ 3 v så det är låååång tid kvar, men fick för mig att mina värden är USLA!! Så nu blev jag stressad!!

Svar på tråden Bf September 2019