Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Miichaella skrev 2019-02-04 14:36:05 följande:

    Ja, lite det jag läst när jag googlat. Får hoppas på det bästa. Verkar vara gammalt blod men men. Under min graviditet förra året hade jag jättemycket bruna flytningar när jag skulle haft min mens men nu är jag ju i v.7 så tycker inte det borde komma nu. Har inte haft sex heller så är inte det, har ingen sexlust på grund av oro.


    Känner igen det där med ingen sexlust alls. I somras mär jag var gravid var sexlusten på topp, men nu är jag så rädd för missfall (det förra startade dagen efter sex) att jag inte känt nån lust. Jag vet att det inte alls kan framkalla missfall med sex, men vet att jag skulle klandra mig själv om det hände...
  • Jojjans
    FruW85 skrev 2019-02-04 22:19:11 följande:

    Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat en hel dag på gynakuten.. Började blöda lite i morse och i kombination med ont i ryggen och väldigt svaga test (+ eventuellt t.o.m svagare idag) så kändes det värt att åka in..efter många om och men..

    Försökte först få tag på min mvc men kom till telefonsvarare som sa att dom skulle ringa upp vid 15-16.. en halvtimmes kötid till 1177, försökte ringa till gynakuten men dit kunde man tydligen inte ringa och dom ville inte att man kom dit utan remiss/ha pratat med sin vårdcentral, det privata stället vi var på sist hade inte tid och när vi till slut kom fram på 1177 så tyckte dom absolut vi skulle kolla upp det och hänvisade till NÄL..där sa en telefonsvarare att dom inte tog emot fler samtal för idag.. så vi åkte helt enkelt till gynakuten ändå. 

    Just det där med att mina test fortfarande är svaga och möjligtvis håller på att bli svagare är ju en stor varningsklocka. Dom kom iaf fram till att jag troligtvis är i v 6+0, samma som jag gissat på, och förvarnade att risken var stor att dom inte skulle se något på vul. Vilket dom inte heller gjorde. Inget över huvud taget... Hon sa dock att det inte såg så lovande ut eftersom man enligt henne borde sett NÅGOT mer.. det positiva är att hon inte såg någon vätska och att jag hade ont på den sidan som ägget troligtvis inte släppt på, så risken för utomkveds var iaf inte SÅ stor. Jag fick ta en himla massa prover, bla hcg som jag ska dit på torsdag och ta igen..så då får jag svar på om det är normalt i alla fall. Dom var i alla fall supergulliga på gynakuten så det var ju skönt iaf.

    Det troliga just nu är alltså att det gick åt helvete den här gången också =/ Känns så himla hopplöst, men det var iaf lite lättare när man inte såg en liten en där på skärmen..


    Så ledsamt att höra :( tur ändå att det låter som att dom tagit dig på allvar och gör ordentligas mätningar så dom kan komma med klara besked. Och skönt mitt i allt sorgligt att det inte verkar vara utomkveds. Stor kram! Du kommer ta dig genom detta <3
  • Jojjans

    Jag har i nästan två veckor dragits med vad jag trott varit en envis förkylning. Hade ett par dagar i början av vecka 6 svag feber och ont i halsen. Har sen dess varit snorig snorig snorig men egentligen inga andra förkylningssymptom. Inser nu att nästäppa ju verkligen kan vara ett symptom, men är snorigheten också graviditetsrelaterad?

  • Jojjans
    Februari16 skrev 2019-02-05 11:27:36 följande:

    Hej allihopa, nu vågar jag mig på att hoppa in här efter att ha smygläst ett tag

    Vi har en 3-åring och fick veta idag att vi väntar tvillingar, bf 22/9. Vår 3-åring tog 10 år att få till och tvillingarna blev till spontant på andra försöket

    Än så länge mår jag skapligt, lite småilla ibland och riktigt trött med en del molvärk.


    Men oj, vilken otrolig resa!! Antar att det har varit ivf och allt möjligt om ni hållt på så länge? Grattis hur som helst att det gick så smidigt denna gång!
  • Jojjans
    Jordgubb skrev 2019-02-05 11:16:43 följande:

    Hej!

    Jag är gravid i v 7.

    Vi har två barn så detta blir förhoppningsvis vår trea!

    Jag är väldigt illamående och kräks varje dag. Med mina två första barn kräktes jag fram till förlossningen..blää Tar lergigan comp som tack och lov hjälper lite. Hoppas innerligt på att inte vara lika dålig denna gången.

    Bf 29/9.


    Grattis! Låter hemskt med så mycket illamående... märkligt att det drabbar vissa men inte andra.
  • Jojjans
    eae95 skrev 2019-02-05 11:49:31 följande:

    Jag vet verkligen inte vad jag ska tro :(

    Den 2/2 efter sex så gick jag på toaletten och märkte av rött färskt blod på pappret efter jag torkat mig. Kom bara blod på pappret, inget droppande eller i den mängden, jag hade inga bindor hemma just då så jag satte i en tampong.

    Sen ringde jag 1177 som sa att det är väldigt normalt att blöda efter sex pga känsliga slemhinnor och liknande när man är gravid, kände mig ändå orolig och åkte in till akuten där dom i stort sett skickade hem mig direkt då dom inte skulle kunnat se med deras maskiner vad som hände. Kom hem och tog ur tampongen, lite blod endast på toppen av den. Satte i en binda och ca 2-3 droppar var vad som syntes i den innan blödningen gav med sig.

    Kände mig såklart lugnare då men den 3/2 på eftermiddagen så började jag blöda igen, denna gång ?oprovocerat?. Blev blod på pappret när jag torkade mig och ja, det kom med två svarta/mörkröda klumpar på pappret. Satte i en binda och inget blod har synts till där, bara på pappret igen. Blödningen med färskt blod avtog och igår (4/2) så var det brunaktigt istället, hela dagen men endast på pappret igen.

    Jag har inte upplevt några kraftiga menssmärtor, det jag känner av är ryggslutet som känns spänt och tryckande typ.. samt att der drar/sticken vid ljumskarna. Samt den vanliga molvärken.

    Idag har blödningarna slutat helt och det är ingenting på pappret när jag torkar mig. Mina extremt ömma bröst är kvar, mådde illa en sväng tidigare imorse när jag var hungrig.. det är då jag känner av illamåendet som värst. Dock avtog illamåendet utan att ha ätit. Sitter dock still i sängen för tillfället och gjort sen imorse.

    Jag har pratat med gynmottagningen och ska dit imorgon för att kolla upp detta, men är det någon här som vet någonting eller rent av upplevt något liknande själv? Om det finns någonting kvar där inne så är jag i V.8 7+0 idag.


    Jag har haft blödningar i tidig graviditet som inte lett till missfall, och också hagt blödningar som påminner om dina som var ett missfall. Då började jag dock blöda på morgonen och samma kväll hade allt kommit ut. Men det kan ju också vara ma, varför du fortsätter ha symptom. Men det kan också vara helt lugnt och graviditeten fortsätter. Det är omöjligt att veta, men i den vecka du är i när du ska tillbaka ska man kunna se hjärtslag om där finns några! Lycka till
  • Jojjans
    Februari16 skrev 2019-02-05 11:39:40 följande:

    Tack! Ja, vi provade det mesta för att få till vår mirakelunge och tillslut kom han det gör att det här -bokstavligen - känns som ett dubbelt mirakel! Först så går det spontant och sen är det två.. Det kommer att ta ett tag att smälta det!


    Ja jag blir väldigt fascinerad hur man orkar kämpa så länge, 10 år! Det är otroligt lång tid. Gjorde ni några utredningar så ni visste att det skulle gå i slutändan eller hur kunde ni fortsätta känna er hoppfulla?
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-05 12:07:46 följande:

    Nån som har erfarenhet när hinnsäcken är tom samt inget blodflöde? Är det kört då? Är osäker på om jag var i v6+4 eller v5+5 när ultraljudet gjordes igår. Försöker att inte stressa upp mig och ta det som det kommer. Men man är duktig på att överanalysera allt som bara går..


    Jag gjorde ett vul i vecka 6-7 i somras och då kunde hon inte se någonting alls och hävdade att jag antingen inte var gravid eller haft äl en vecka senare. Visserligen var det en dålig ul-maskin, men hon var helt säker på att hon inte såg nåt. 2 veckor senare fick jag tid på en bra mottagning där dom såg ett pickande hjärta och allt såg fint ut! Men jag blev flyttad 4 dagar, hade tydligen haft äl senare än jag trott.
  • Jojjans
    Jojjans skrev 2019-02-05 12:13:12 följande:

    Jag gjorde ett vul i vecka 6-7 i somras och då kunde hon inte se någonting alls och hävdade att jag antingen inte var gravid eller haft äl en vecka senare. Visserligen var det en dålig ul-maskin, men hon var helt säker på att hon inte såg nåt. 2 veckor senare fick jag tid på en bra mottagning där dom såg ett pickande hjärta och allt såg fint ut! Men jag blev flyttad 4 dagar, hade tydligen haft äl senare än jag trott.


    Jag dubbelkollade datumen för ultraljuden nu och det första jag gjorde trodde jag var i 6+6, men jag var tydligen i 6+2 och INGET syntes. 8+1 gjorde jag vul andra gången och då syntes det tydligt med pickande hjärta.
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-05 12:16:25 följande:

    Jag lever på hoppet så länge jag kan!

    Tack för dina ord, dom lugnar en del<3


    Jag svarade dig igen ovanför..

    vad kommer det sig att du fick ett så otroligt tidigt vul? Ofta brukar dom ju inte vilja boka in innan vecka 8 eftersom det är stor risk att inget syns då...
Svar på tråden Bf September 2019