Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Daphodil skrev 2019-02-25 19:49:46 följande:
    Som tröst kan jag säga att jag fick 1:100 förra gången, men NIPT visade att vårt barn var friskt. Dessutom en lyx att få ett säkert svar, istället för enbart en riskkalkyl. Håller tummarna för dig.
    vad hade du för siffror på beta hcg och PAPP-A då? Vet att det spelar in med ålder och nackspalten osv också men undrar mest frö att ha nån koll!
  • Anonym (chockad!)
    Solgul skrev 2019-02-25 20:44:52 följande:

    29. Ultraljudet såg fint ut, hCG var normalt men PAPP-A var lågt. Kändes riktigt tungt att få siffrorna (grät en skvätt vilket jag nu tycker känns lite pinsamt). Har landat lite i det hela nu. Är trots allt en risk på 0,26% så väldigt lågt! Tänker positivt och tror att NIPT kommer vara normalt.

    Nu är jag mer orolig för det som kan hänga ihop med lågt PAPP-A, för tidig födsel, havandeskapsförgiftning, tilöväxthämning eller intrauterin fodterdöd...


    Hur mycket är PAPP-A om det är lågt?
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-27 10:00:08 följande:

    Det här med kub resultat..mig ringde dom och sa bara att det var låg risk o allt va bra! Jag frågade om siffrorna och fick bara svaret 2621. Jag hade inte en tanke på att fråga om trisomi 13 och 18. Är det inräknat eller är 2621 bara gällande Downs?

    Sen borde jag väl frågat vad det vad som drog ned det förutom min ålder..har aldrig hört talas om PAPP-A m.m som ni nämner o vissa saker som kan innebära risker i sig? Har ni alla fått papper på resultaten?

    Det kan ju inte bara vara åldern som drar ner resultatet från 20tusen till 2tusen..? Är 41.. Nackuppklarningen va tydligen bra vet jag iaf..


    jag har läst via 1177 i min journal vilka provsvar jag hade...men inte gjort kub ännu så vet inte.
  • Anonym (chockad!)

    verkar börjat gå in i de där spökveckorna!! från att jag mått otroligt illa så mår jag nu rätt bra. om jag känner efter så jag har ett litet bakomliggande illamående nästan hela tiden men inte som förut. brösten är inte alls lika ömma. 


    Det enda jag eg känner av lite grann är att jag går på toa oftare och att jag blir mätt väldigt snabbt... är i v 11+3 och det är 2 v till nästa ul!! känner mig så stressad över att det hänt bebisen nåt!!

  • Anonym (chockad!)

    Hade några lugnare dagar men nu är jag sjukt orolig för MF igen. Drömmer om det, sover uselt!

    Hur sjutton blir man lugnare! Blir ju ångestladdad och deprimerad av detta!!!

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-02-28 07:01:16 följande:

    Igår fick vi svar på NIPT, en vecka efter att jag tagit provet. Vi väntar en frisk flicka! Är så lycklig just nu. Hade ett extra ultraljud i måndags där vi fick se henne, underbart. Läkaren, som var en äldre kvinna på över 75 år, som jobbat med gravida kvinnor i 50 år sa att allt såg sååå bra ut och när jag oroligt sa: om ca 1 vecka kan jag väl berätta för min familj? Skratta hon och sa att jag kan berätta för hela världen idag. "Det kommer gå bra, risken att något går fel är från och med nu lika stor fram tills bebisen dör av ålderdom". Hon lova ju inget men det var en sådan lättnad att höra dessa ord från en kvinna som har en enorm erfarenhet och sett så mycket. Istället för dagens unga oroliga bm och läkare. Jag kan inte påverka nu i vilket fall som helst, visst finns oro kvar, massor, men nu ska den inte få uppfylla mig, det ska min dotter istället få göra.

    Berättade för mamma igår, bara grät och hon blev llte chockad men väldigt glad. Vi bor ju på samma gård ocj ses dagligen massor, så det var en börda spm lyftes från mina axlar. Eftersom jag fått en bebis kula nu, liten men väldigt svår att dölja då jag är ganska nätt, så var det skönt att kunna ha lite skönare kläder igen. Nu kan jag även ventilera med henne. Mina två syskon och pappa fick också veta, är lojal så kan inte utestänga. Känns läskigt, jäkligt läskigt, att ha berättat.... Men men, händer något nu så kommer jag ha stöd. Nästa vecka är ett nytt ultraljud.

    Hur går det för er andra?


    Vilken vecka är du i nu?


    Vad skönt!! Stort grattis!


     


    Jag själv går som på nålar och känner mig allmänt deppig och orolig för att allt är som det ska. Gjorde ett vul v 8+1 och det såg helt utmärkt ut...är nu i v 11+4 och allt detta äter upp mig..inväntar KUB som är först om 1.5 v (v 13+2!!) jag vete fan om jag klarar att vänta så länge. Jag mår verkligen fysiskt och psykiskt riktigt dåligt av detta att vara gravid!! Oron äter upp mig!

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-02-28 08:04:25 följande:
    Jag förstår att du är orolig, men du måste verkligen försöka vara glad, tvinga dig till det. Det ser bra ut. Kolla omkring dig, se hur många personer du möter som blivit till av lyckade graviditeter. Det du läser på familjeliv inträffar, men tänk så många som är på denna plattform, genom många år, det är inte konstigt att det verkar vara många med fruktansvärd otur! Samtidigt, tänk så många som inte heller är på Familjeliv, förmodligen för det gått/går bra. När en tragedi sker, söker sig många hit för att få stöd, tröst och finna kvinnor som råkat ut för samma sak. Därför är det många på en och samma plats. Njut av ditt barn, tiden kommer aldrig igen. Min mamma sa igår: dröm och var glad, du vet inte om du lever imorgon och då är dagen det närmaste ett barn du kommer. Krasst, men sant. Risken är låg nu, visste du att det är nästan en större risk att du ska råka ut för en bilolycka på vintern, än ett missfall (som nu ligger på ca 0,5-1%). Barnmorskan sa till mig att fostervattenprov inte innebär nästan någon risk alls, när vi prata om det? Risken för "naturligt" missfall måste också då, nu innebära att det inte är nästan någon risk alls! Det ser bra ut nu! Du kan bli sjuk, kärnvspen kan börja skjutas och stjärnorna trilla ner. Vi vet inget. Vi vet bara det som sker just nu: vi bär på ett efterlängtat barn. Jag vet att det är svårt, tro mig, jag är också sjukt orolig, men jag jobbar med mentalträning just nu. Idag, just nu, är jag världens lyckligaste. Det får räcka för mig.

    Jag är typ i v. 12, enligt mätning i v. 11 men eftersom jag vet när allt skedde, så är det inte möjligt. Dock tror jag hon är lite mindre för sin "ålder" precis som jag var. Jag är typ på 10+6-11+3. Har KUB ultraljud på tisdag. Vill snabbbspola fram dit. Har även ultraljud inbokad v. 15 och sen RUL v. 18.

    Tack för peppen! 


    Jag vet att jag är onödigt orolig. Det är väl mer att sitsen jag är i just nu är liksom "det är nu eller aldrig"...blir det inte nåt nu så kommer det inte bli nåt barn alls, vilket gör att det känns ännu mer "viktigt" att detta går bra.


    Jag vet att det inte löser nåt att vara orolig. Det blir inte mindre troligt att nåt händer bara för att jag är orolig.


    Grejen är att jag annars är ganska så positiv men när det gäller graviditet verkar det ta totalt död på mig. Dessutom har jag lite impulsproblem vilket gör att detta med att vänta verkligen INTE är min grej ;) haha


     


    Men tack! ska försöka tänka såg!

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-03-02 18:38:49 följande:
    Vad har ni för vagn? Har börjat fundera lite smått. Hade massor av olika vagnar till mina tidigare barn, köpte och sålde på blocket. Men har inget kvar nu eftersom yngsta barnet är 6 och jag inte hade planerat fler barn när hon slutade med vagn haha. Det är verkligen en djungel, detta med barnvagn!

    Funderar också på det där med vagn. Jag tror att jag kommer köpa en löparvagn eftersom jag springer mycket och rör mig mkt ute...det enda negativa med den är att 1. tre hjul 2. inte fullt liggläge i sittdelen 3. sittdelen är vänd framåt


     


    men av tidigare erfarenhet så växer de jäkligt snabbt så de sakerna kanske inte är nåt problem?! Haft vagn med 3 hjul förut. Både för och nackdelar med det ;) svårt, finns ju så många olika vagnar

  • Anonym (chockad!)

    Jag är i v 13 nu och nästa vecka ska vi på KUB. Jag har inte sagt nåt till min chef ännu. Jag vet att de har dåligt med personal både i sommar och i höst så det är väl schysst att säga till...(har ett jobb där jag får gå på ledighet 2 månader innan BF och så har jag 4 v semester innan så blir hela sommaren jag blir borta).


    Det är inge som syns på mig ännu så jag kan nog dölja det x antal veckor till men tänkte nog berätta nästa vecka eller veckan efter om vi er att KUB ser bra ut. Har inväntat det hela tiden. Känns som om det är liksom "beviset" på att allt är okej...


    Jag har egentligen bara 3 månader kvar att jobba...känns jättekonstigt då jag inte ens märker att jag är gravid ännu! haha haha

  • Anonym (chockad!)

    Ser verkligen fram emot ul om 1 v för att se att allt är okej med bebisen...att hen lever fortfarande. min värsta skräck!


    Sedan se att allt är okej med KUB och allt vad det innebär!!


    Kommer vara asnervös och jag kan inte riktigt tro på detta förrän jag varit där :p nu kommer ju bebisen se ut som en bebis också, så det ska bli skoj att se (om nu allt har fortskridit som det bör!)

Svar på tråden Bf September 2019