Inlägg från: Solgul |Visa alla inlägg
  • Solgul

    Bf September 2019

    Fick inte lika kanonbra siffror på kub som några av er andra, 1:375 för trisomi 21. Så nu blir det NIPT och två väldigt långa veckor i väntan på svar...

  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-25 18:57:28 följande:

    usch har en känsla av att vi kommer få lite såna siffror med. Hur gammal är du? Vad hade du för siffror på dina PAPP-A och beta Hcg?


    29. Ultraljudet såg fint ut, hCG var normalt men PAPP-A var lågt. Kändes riktigt tungt att få siffrorna (grät en skvätt vilket jag nu tycker känns lite pinsamt). Har landat lite i det hela nu. Är trots allt en risk på 0,26% så väldigt lågt! Tänker positivt och tror att NIPT kommer vara normalt.

    Nu är jag mer orolig för det som kan hänga ihop med lågt PAPP-A, för tidig födsel, havandeskapsförgiftning, tilöväxthämning eller intrauterin fodterdöd...
  • Solgul
    September89 skrev 2019-02-25 19:17:35 följande:

    Håller tummarna för er inför NIPT!


    Tack! Har landat lite i siffrorna nu men de kommande två veckorna (eller till svaret kommer) känns långa.
  • Solgul
    Karma91 skrev 2019-02-25 19:24:04 följande:

    Även om det inte är det lägsta man kan få är risken ändå väldigt låg på 1:375! Sannolikheten att allt är som det ska är långt mycket större än att något är fel. Hoppas ni får ett snabbt och positivt svar! :)


    Jag vet, men hade hoppats på 1:20 000 som "alla andra". Nu snurrar tankarna mest kring lågt PAPP-A och om det var orsaken till missfallet i v 11 som jag fick i höstas (att placenta inte fungerat) och att det är något fel på mig. Förstår att det är lite väl hastiga slutsatser men blir lätt så!
  • Solgul
    Daphodil skrev 2019-02-25 19:49:46 följande:

    Som tröst kan jag säga att jag fick 1:100 förra gången, men NIPT visade att vårt barn var friskt. Dessutom en lyx att få ett säkert svar, istället för enbart en riskkalkyl. Håller tummarna för dig.


    Tack! Försöker tänka så. Och nu slapp vi trots allt att fundera kring om vi skulle gå vidare med privat NIPT efter KUB iom att det precis som du skriver bara anger en risk. Positivt tänkande nu i två veckor!!
  • Solgul
    Tösen01 skrev 2019-02-25 19:50:22 följande:

    Även om siffrorna inte är de bästa, så är sannolikheten ändå inte så stor. KUB kan ibland skapa oro i onödan, även om det kan vara en bra uppskattning. Håller tummarna för ert NIPT, vart bor du? Vilket labb analyserar? Karolinska har en egen sida för provresultat, där du loggar in med bank id, då ser du resultatet direkt och behöver ej vänta på samtal/brev. Min barnmorska sa inget om det, men det finns. Sedan brukar resultaten gå fortare än 14 dagar, runt 7-9 arbetsdagar verkar vara det vanligaste. Jag loggar in flera gånger om dagen, hehe. Kram


    Skåne. Och jag minns faktiskt inte vad barnmorskan sa om svar, brev eller telefonsamtal. Fick en tillfällig blackout efter att jag fick höra siffrorna. Gissar att det är brevsvar om allt ser notmalt ut och annars telefon.

    Någon som vet hur svarstiden i Skåne brukar se ut?
  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-26 10:07:40 följande:

    Hur mycket är PAPP-A om det är lågt?


    Det beror på i vilken vecka man tar blodprovet. Jag tog det i v 10+4 dvs 10 fullgångna veckor och då ska det ligga mellan 0,41 och 3,20. Mitt var på 0,40 vilket är precis under gränsvärdet men blir ju ändå att det drar upp risken på KUB.
  • Solgul
    Väntarpåpluset skrev 2019-02-26 10:51:44 följande:

    13+2 idag och varit på ultraljud nu på morgonen. Kan inte göra varken Kub eller Nipt här i Norge så vi bokade ett vanligt ultraljud där barnmorskan har gått igenom hela kroppen och berättat att allt ser normalt ut och att hon inte kan se nånting avvikande :D vilket känns jätteskönt! Bäbis är 7 cm och hjärtat slår 157 bpm. Normalt med fostervatten och moderkakan ligger högt på bakre väggen. Och lillan snurrade runt och sträckte på armar och ben för att sen kura i hop sig och så slå benen rätt ut på nytt :D fantastisk att se! Och vi fick oxå reda på kön och det blir precis som vi önskat oss och som jag känt så starkt att det blir en flicka <3


    Grattis! Vilken söt liten bebis!!
  • Solgul

    Ja, här går det inte så bra. Fick en blödning på jobbet idag, blödde igenom trosor och blödde ner byxor. Inget ont. Fått göra ultraljud där de inte kunde se något tydligt avvikande, hjärtat slog och fostret rörde på sig. Moderkakan låg över inre modermun vilket är vanligt så här tidigt i graviditeten men som kan orsaka blödning när livmodern växer

    Kommit mer färsk blödning i samband med toalettbesök senare under dagen. Vet inte vad jag ska tänka, finns inget att göra mer än att vänta och se.

    En riktig skitdag. (Men en dag närmre svaret på NIPT)

  • Solgul
    September89 skrev 2019-03-02 14:03:06 följande:

    Nu har jag varit och köpt första gravidkläderna haha. Känner mig lite löljlig då det bara är jag och maken som ser magen, ingen annan tycker att den syns än. Men alla mina tröjor har blivit för korta så jag tyckte det var lika bra att köra på lite gravidkläder på en gång haha.


    Äsch, strunt i det! Vilken glädje! Själv fönstershoppar jag bara på nätet än så länge. :)
  • Solgul
    Elcca skrev 2019-03-03 10:36:29 följande:

    Hej! Är det någon av er som har gjort cellprov under graviditeten? Det sägs ju att det inte är någon risk, men tycker ändå det känns lite läskigt att man ska vara och pilla på livmodertappen.


    Haha, tänk att denna fråga kom upp samma förmiddag som jag själv tänkt skriva! Är också vaccinerad, tog senaste provet för knappt 3 år sedan. Är i v 13+4 idag. Man KAN ta under hela graviditeten men kan bli missvisande om det tas lite senare i graviditeten (står olika vecka på olika ställen men verkar vara mellan v12 och 15 som man helst ska ta innan) och risk för större blödning än när man inte är gravid...

    Iom att jag är i den gravvecka jag är och att jag hade en rikligare blödning nu i veckan som så fortfarande oroar mig så har jag har bestämt mig för att vänta och ta efter graviditeten.

    Viktigt bara att man inte glömmer och att tiden går! Själv har jag lagt in fyra (!) påminnelser i telefonen. (Boka tid för cellprov! Bokat tid för cellprov? Varit på cellprov?)
  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-10 11:03:12 följande:

    Vilken vecka är ni i och har ni gått upp nåt i vikt och isf hur mkt?


    Är i v 15 (14+4) och har gått upp knappt 1 kg. Inget illamående men väldigt mycket hungrigare än vanligt. :) Normalviktig!
  • Solgul
    Tösen01 skrev 2019-03-17 11:02:58 följande:

    Precis, allt som kommer fram innan försäkringen börjar gälla blir undantag. Men om man skulle välja exempelvis trygghansa, så kan man välja att göra NIPT i v. 16, även om det då är något galet, gäller försäkringen. Då "skadan" uppstod eller kom fram efter atr försäkringen tecknades.


    Inte helt lätt det här med gravidförsäkring! Står själv i valet mellan Trygg Hansa och Folksam... Någon som har några bra tips eller tankar?
  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-18 10:18:49 följande:

    När ni monterar in bilstolen. Kommer ni ha den fram eller bak? Kan inte bestämma mig. Haft den fram jämt förut första tiden


    Monterade babyskyddet idag, där bak. Kvinnan där vi köpte framhöll att man gör som man vill, många har den fram, men att ingen som arbetar med det skulle sätta fram. Det var argument nog för mig! Har också köpte en spegel för att kunna se bebisen. :)
  • Solgul
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-09-03 14:07:17 följande:

    Bf är äntligen här men tyvärr inga tecken på att något är på gång ännu. Jag tar gärna emot tips för att försöka få igång förlossningen om ni har några :)


    BF för mig med idag! Vader sammandragningar i natt, så pass att jag vaknade av dem och sen inte kunde somna på ett par timmar. Trodde att det skulle dra igång men tji fick jag. Avtog helt framåt morgonkvisten och kunde då somna gott. Helt lugnt nu under dagen.... :/
  • Solgul
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-09-03 18:30:51 följande:

    Så spännande att ändå känna nåt som kan tyda på att det är på gång men frustrerande såklart när det sen släpper!

    Själv känner jag ingenting mer än lite ilningar "där nere" och att magen blir hård lite då och då, jag antar att det är sammandragningar men jag känner ingenting när det händer så jag vet inte riktigt..


    Fortsatt hellugnt här, hur går det för dig? :)
    norrsken91 skrev 2019-09-04 10:08:35 följande:

    Grattis till er alla som fått träffa era små! Roligt att vi är inne i september nu. :) Min lilla sitter i säte ff då vändningsförsöket inte lyckades. Läkaren tror inte att hon kommer vända sig själv då rumpan var så pass fixerad. Har röntgat mina bäckenmått som var ?mycket goda? för en vaginal förlossning. Här har de alltid genomfört sätesförlossningar och de ser ingen anledning till ett snitt i min situation som läget är nu. Först kändes det hemskt men har nu börjat vant mig vid tanken. Sen kan det ju tillstöta saker som gör att det ändå slutar i snitt. Litar på deras omdöme och erfarenheter. Har BF om två veckor. Lycka till alla!


    Får man lov att fråga var du ska föda? Är det ditt första?
  • Solgul
    norrsken91 skrev 2019-09-04 20:58:08 följande:

    Absolut, Östersunds sjukhus. Ja det är första barnet dessutom.


    Spännande att höra! Skriva gärna sen hur allt gått :) Hade en period när jag var helt övertygad (v 30 ungefär) om att bebis skulle ligga i säte och funderade mycket fram och tillbaka på vilken väg man skulle välja. Sen blev det inte så! Nu väntar vi bara mer eller mindre otåligt på att bebisen skall känna sig färdigbakad!
  • Solgul
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-09-09 08:47:02 följande:

    Igår kom min lilla bebis på bf+5. En underbar son som var så värd all väntan, såklart! I lördags hade jag nästan helt gett upp hoppet om att det ens skulle bli en bebis, haha. Nu ska jag gosa och lära känna min nya lille prins!

    Grattis alla andra som fått sina små och snart är det restens tur!!


    Stort grattis!! :) Här fortsatt inga tecken till förlossningsstart. :/
  • Solgul
    Solrosvind skrev 2019-09-14 12:31:59 följande:

    Någon mer som går över tiden och väntar? Är på 41+5 och har (relativt milda) förvärkar om nätterna som klingar av på morgonen. Tycker att det känns stressigt och jobbigt psykiskt men mår jättebra fysiskt, är pigg och inte tung, ingen foglossning, är inte så stor alls, ser ut att vara i 8:e månaden typ. Bebis är normalstor enligt undersökning. Enligt min egen beräkning så lär befruktningen ha skett en vecka efter sjukvårdens beräkning, men de gjorde uppskattning på KUB som de går efter.

    Idag känner jag motvärk fast det är dag nu så jag hoppas att det kanske börjar idag, fullmåne och allt.

    Jobbigt att känna sig frisk och stark och samtidigt behöva hantera att ens kropp inte gör som den ska, att alla runt en tjatar och kommenterar...


    V 41+3. Känner igen mig i det du beskriver. Fick hinnsvepningen igår, drog igång med mildare sammandragningar efter ett par timmar. Tilltog och var stört omöjligt att sova. Duschade och tog Alvedon men visste inte var jag skull ta vägen, så intensivt var det. Slutade med att jag åkte in till förlossningen, fick sovdos med hem. Nu avtagit och kommer helt oregelbundet och glest med sammandragningar som jag får anda mig igenom. Suck.
  • Solgul
    Annikattkatt skrev 2019-09-14 21:31:46 följande:

    Hur kändes hinnsvepningen för dig?


    Bad om att hon skulle ta i ordentligt, det var inte behagligt och fick be om en kort paus vid ett tillfälle. Drar och moler.

    Dottern föddes tre dagar senare!
Svar på tråden Bf September 2019