• Etta

    Bf September 2019

    Svårt med vagn, vi är lite i samma sits, har kvar dotterns Kronan som jag tycker är lite klumpig men annars varit mycket nöjd med (varukorgen är guld!) så tvekar också om jag ska köpa nån annan eller köra på den vi har och lägga pengarna på nåt annat. Men jag kommer inte ta något beslut innan v 25 heller, nojig.

  • Etta
    Solrosvind skrev 2019-04-13 17:36:16 följande:

    Enda observationen gällande bröst är att de blivit fylligare och lite större, men inte markant. Ni som varit graviditet tidigare, vet ni om brösten vanligtvis växer lite hela graviditeten eller om de blir större när mjölken kommer efter födseln? Kan det vara så att det inte blir så mycket större för vissa? :) (undrar om jag vågar hoppas på att få prova att vara en storbystad för en gångs skull).


    Jag har spända och fylligare bröst (v16) men har inte behövt byta stl på bh än, tror jag under min förra graviditet gick upp en storlek men först senare i graviditeten. När mjölken däremot rann till gick de upp typ två storlekar på ett par dagar! Så för mig var den storbystade tiden framförallt första månaderna av amning, men det var ju härligt att få känna på! ????
  • Etta

    Jag blev helt förskräckt igår när jag läste en artikel om att ingefära avråds för gravida, totalt missat detta och istället läst att det ska vara bra mot illamående så har druckit massa ingefärsdricka och även ingefärsshots, känns jätteoroligt nu!

  • Etta
    PetiteCherie skrev 2019-04-14 10:07:43 följande:

    Läste också det men känns som de är mycket man kanske ska undvika i stooora mängder som gravid.. tänker typ annanas är det ju många som äter också för att starta igång förlossning.. (för att framkalla sammandragningar).. kanske är liknade effekt av mycket ingefära? Men är ändå tveksam till att det ska vara så.

    www.expressen.se/halsoliv/halsa/gravid/gravida-varnas-for-ingefara-i-kosttillskott/


    Ja, förhoppningsvis! Men jag blev så irriterad för i artikeln står det ju att livsmedelsverket är på samma linje, och ?sen tidigare? avråder från att äta för mkt, men det står ju ingenting om det på livsmedelsverkets hemsida?! Det är den jag använder som säker källa och tycker detta låter som en större risk än risken att drabbas av exempelvis listeria för att man en gång äter brie-ost. Blir så nojig att detta ska påverka nu...
  • Etta
    Solrosvind skrev 2019-04-15 11:46:44 följande:

    Hej! Alltså Ingefära mot illamåendet rekommenderas ju verkligen ÖVERALLT och används för det av jättemånga. Men sedan har jag också upplevt att det finns röster även emot. Livsmedelsverket avråder väl generellt från all hälsokost och örtmedicin så jag gissar att det som de avråder mot är ingefära i kapslar som är väldigt koncentrerade. Alla örter verkar gå bra i mängden som krydda i mat, och ingefära är ju en jättevanlig krydda i mat i många delar av världen. Jag har förstått det som att relativt vanliga örter överlag som inte rekommenderas att inte tas (i rimliga mängder) inte direkt går in och skadar något, men flera kan vara kramplösande och därför orsaka sammandragningar. (Och så finns de som är känt toxiska överlag och är mycket mer ovanliga för oss) Om man upplever sammandragningar av någon ört eller användande av någon krydda borde man därför sluta/minska tänker jag. Så jag tror att om du inte haft sammandragningar så borde du inte behöva oroa dig! Om jag var du och ändå var orolig så skulle jag prata med en örtkunnig eller fråga i en hälsokostaffär.


    Tack för svar! Jag har så lätt att bli nojig för allt, men jobbigt när man liksom tror man lever efter rekommendationerna och så visar det sig vara tvärtom! Till råga på allt drack jag flera glas Herrljunga cider på ett kalas i lördags och såg sen att de innehöll alkohol, men är ju jättesvagt typ 1,2 procent så tänker att det inte ska ha nån påverkan, mest att tillsammans med ingefärsshotsen tidigare i veckan känns det som jag totalt misslyckats med mina val..!
  • Etta
    September89 skrev 2019-04-16 19:43:19 följande:

    Jag har fått ett helt galet sötsug! Fram till vecka 15-16 var jag inte sugen på sötsaker alls och åt då inget godis eller så. Men nu har det slagit över totalt och jag är SÅ sugen och kan verkligen inte stå emot. Jag är absolut inte så att jag tänker att man kan unna sig extra godsaker bara för att man är gravid, jag är inte hård mot mig själv med min kost men tänker snarare att jag ska vara extra nyttig som gravid för bebisens skull. Men just nu kan jag inte kontrollera mig och vill bara ha socker! Äter hyfsat bra mat och mycket grönsaker och frukt varje dag men utöver måltiderna vill jag ha godis och kakor hela tiden . Usch! Någon mer som har blivit galet sötsugen?!


    Jag har haft enormt sötsug hela graviditeten, söta saker var det enda jag kunde äta när jag var illamående, vågar knappt skriva detta men ett tag fick jag börja varje lunchrast med en twix för att sen kunna äta mat... sen kom jag på lösningen läkerol som väl heller inte är direkt nyttigt men bättre än choklad tänker jag! Måste handla om blodsockret på nåt sätt? Jag har jätteångest över att jag äter så mkt sött men har också svårt att stoppa!
  • Etta
    Anonym (Trean) skrev 2019-04-17 11:07:18 följande:

    Nu börjar jag bli orolig för att jag inte känner några fosterrörelser v 17+5 idag. Tyckte jag började känna de ungefär den veckan de tidigare gångerna. På KUB Ul sa BM att moderkakan ligger så att de måste kolla att den flyttar på sig annars blir det kejsarsnitt. Kan det göra att man inte känner något än? Fast det ju inte samma sak som att den ligger i framvägg.


    I min förra graviditet hade jag också så,( ?föreliggande moderkaka? ) till RUL hade den flyttat på sig och låg i framvägg, jag kände ingenting förrän i v 20.
  • Etta
    Ourlittlesecret skrev 2019-04-25 06:43:06 följande:

    Någon annan som blivit helt överkänslig? Hela påskhelgen var superjobbig för mig. Grät flera gånger utan egentlig orsak. Känner mig trött, ful och fet. Magen har växt enormt senaste veckan. Även fått utbrott på sambon för de mest triviala sakerna som igår t.ex när jag inte hittade något att ta på mig. Sen när jag lugnat mig så inser jag ju hur onödig jag är mot honom och skäms. 

    Fortfarande sjukskriven pga av illamåendet som nu eskalerat till en ny nivå. Hittills har jag lyckats att inte spy om jag sluta äta/dricka samt skenat iväg om nått luktat illa. Men nu spyr jag utan förvarning :(

    Även fått foglossning deluxe sista vecka. Kan knappt gå på korta promenader nu längre utan att få svinont i ryggen. 

    Bara att bita ihop. Gick in i vecka 20 igår så nu är vi halvvägs. Har även bokat in ett extra besök till BM pga mina gråtattacker och känslan av att jag är allmänt less på allt.


    Usch vad tufft, förstår verkligen att du känner så när du mår så dåligt fortfarande, jag mådde illa till vecka 15 ca, även om det värsta avtog efter vecka 12 och kände mig så nere och deppig hela tiden som illamående, det är verkligen vidrigt!! Man blir ju så handikappad också, och kan inte vara med eller delta i nånting så tycker verkligen inte det är konstigt att du är känslig!
  • Etta

    Imorse när jag småsprang för att inte missa bussen kände jag hur jag inte kunde hålla tätt, alltså det bara började rinna! fy vad jobbigt! Känns tidigt i vecka 18 redan att få såna besvär, måste verkligen komma ihåg knipövingar nu... Har haft lite bekymmer efter min förra förlossning med inkontinens typ när jag nyser och så, men det här kändes liksom inte som några droppar utan som det verkligen rann! Hemskt!

  • Etta
    Anonym (E) skrev 2019-05-01 16:30:18 följande:

    Trevlig första maj :)

    Hur har ni gjort med gravidförsäkring? Vet inte alls, försöker läsa på lite men tycker det är svårt. Men är mest inne på antingen Folksam eller trygg-hansa. någon som har erfarenhet/åsikter kring dessa två? :)


    Jag har tecknat Trygg-Hansa, vår dotter är försäkrad där och hon har en diagnos (också ärftlig) som gjort att vi har fått utbetalning och framförallt har de varit såå bra i kontakten. Så har tänkt teckna även denna barnförsäkring där och då tänker jag också att det är bra att ha samma från början. Sen tror jag de flesta barnförsäkringar är ungefär likvärdiga iofs.
Svar på tråden Bf September 2019