Inlägg från: norrsken91 |Visa alla inlägg
  • norrsken91

    Bf September 2019

    Vi har fått våra NIPT-svar, skulle tagit 10 arbetsdagar men tog bara 5. Inga kromosomavvikelser och vi väntar en liten tjej! :)

    De kunde se på ultraljudet att min moderkaka låg på ett sånt sätt att jag förmodligen inte kommer känna fosterrörelser så tidigt. Skönt att bli informerad om sådant, hon sa att när apparna börjar skriva om rörelserna skulle jag inte oroa mig då moderkakan ligger lite ?ivägen?

  • norrsken91
    Jojjans skrev 2019-03-07 19:18:57 följande:

    Ja jag har också börjat nytt jobb (var arbetslös tidigare så hängde här mest hela dagarna) vilket tagit mycket tid, men det har också gjort mig lugnare att inte vara så fixerad vid en del av den oro osv som jag förknippar med familjeliv. Tiden går liksom fortare när jag inte blir lika besatt av graviditeten vilket är helt underbart för den gick såååå långsamt innan.

    Men jag är här inne och läser allt med jämna mellanrum och håller koll på er ;) <3

    Är det fler än jag som verkligen inte kan hålla sig från att börja köpa bebiskläder och saker? Gör inga stora inköp men kollar runt såååå otroligt mycket på nätet och drömmer och planerar om kläder och sånt smått. Ibland råkar jag klicka hem nåt....


    .

    Jag börjar bli sugen nu, särskilt när vi vet att vi väntar en tjej inte för att de spelar någon roll men det blir ju automatiskt att man går till den sidan då. Tror nog vi kommer att inhandla det första plagget snart, känns så stort och fint men samtidigt nervöst!
  • norrsken91
    September89 skrev 2019-03-07 19:23:49 följande:

    Grattis! Skönt att få besked och roligt att få veta könet :)

    Är det någon som tänker låta bli att ta reda på barnets kön?


    Tack :) Ja vi var för nyfikna båda två och när chansen fanns via blodprovet tog vi den. Har en bekant som väntar sitt andra nu och de har inte kollat kön med varken första eller kommande, hon säger de var så otroligt häftigt att få reda på det i samband med förlossningen.
  • norrsken91

    Jag inväntar min kallelse blir förmodligen veckan runt påsk. Tycker den borde trilla in i brevlådan snart, man blir lite otålig :) Har en bekant som fick sitt RUL förtidigt så de kunde inte se vissa saker vilket blev ett oros moment.. det kan tydligen handla om dagar bara att se så allt är på plats eller är synligt. Tror det är därför de kanske lägger lite senare än i början av V.18 kanske.

    Någon av er som börjat med järntillskott? Har blivit så galet trött nu i V.15, behöver givetvis inte bero på det men tanken slog mig. Min BM sa över telefon att jag kunde börja med 1 tablett varannan dag så ska jag få ta järnvärden efter RUL.

  • norrsken91
    Jojjans skrev 2019-04-06 13:25:10 följande:

    Nu känner jag att jag ska unna mig ett litet gnäll.

    Har skrivit tidigare om både uppsvälldhet och sammandragningar. Jag upplever att jag har svårt att placera smärtan men det är som att allt i nedre delen av magen är ömt, uppsvällt, stramt och värker. Skulle säga att det är som en kombination av stelhet, gaser, ligamentssmärtor och molvärk. Kommer och går. Har också värk i svanken idag efter att ha städat lite. Och lite sammandragningar som ibland gör ont. Fattar inte riktigt vad det är eller vad som påverkar det men tycker generellt det blir bättre när jag ligger still.

    Inser först när kroppen kräver vila hur aktiv jag är i vanliga fall. Har inte haft nåt ordentligt illamående så det är väl nu när jag gått in i andra trimestern som mina besvär smäller till istället. Fy! Och än är jag bara i vecka 16, hur ska jag nu få nånting gjort...


    Jag har precis som dig under V.16 känt av vad som måste vara sammandragningar i nedre magen. Det stramar och är otroligt hårt som att trycka på en sten där inne... drar mer åt högra sidan också, gör inte direkt ont men upplever det ändå som obehaglig känsla. Tycker det är för tidigt? Blir nojig då jag endast har lagt märke till det då jag ligger och vilar. Kommer och går, stressar inte. V.17 imorgon, googlar runt och läser att det skiljer sig person till person dock. Får se om jag kontaktar BM bara för att höra vad hon säger om detta.
  • norrsken91
    Daphodil skrev 2019-04-08 16:42:29 följande:

    **

    Idag hittades inga hjärtljud hos bm. Vi fick ett ultraljud som visade att fostret inte längre levde. Jag mår såklart hemskt och kommer gå ur gruppen. Jag önskar er andra stort lycka till.


    Vad fruktansvärda nyheter.. Ta hand om varandra, kramar!
  • norrsken91
    Elcca skrev 2019-04-09 21:17:52 följande:

    Jag börjar längta så enormt mycket efter RUL nu. Och börjar bli såååå nervös! Tycker dom här ?spökveckorna? är riktigt jobbiga psykiskt. Jag har drygt 3 veckor kvar till mitt UL. Hur känner ni andra som också går o väntar?


    Jag känner likadant. Jag har också RUL om 3 veckor och det känns som en evighet tills man får svar och bekräftelse.. Efter vårt tidiga ultraljud la sig ett lugn för ett tag men den senaste tiden är oron tillbaka igen. Det är bara försöka tänka positivt och hoppas tiden går snabbt men är inte lätt alla dagar!
  • norrsken91
    Jojjans skrev 2019-04-07 23:21:03 följande:

    Jag ringde in till gynakuten som absolut tyckte att jag fick komma in för att dubbelkolla att sammandragningarna inte tydde på något dåligt, så jag har nu suttit där i 5 timmar innan jag fick komma in på en undersökning. Hon gick igenom allt väldigt grundligt och tog prover osv, men kunde inte se någonting som kunde tyda på en infektion eller bakteriell vaginos eller så.. så nu ska jag försöka acceptera att jag helt enkelt har lite ont men att det inte äventyrar graviditeten, och bara försöka ta det lugnt så det inte blir värre rent smärtmässigt.

    Hon sa också att hade hon inte känt till min historia hade hon aldrig tagit sig så lång tid att undersöka mig, eftersom allt så tydligt såg så bra ut. Och hon var inte alls orolig för att något skulle gå snett.


    Skönt att du fick en ordentlig koll och att allt såg bra ut! Har för mig att vi ligger ganska lika kring veckorna, har du länge kvar till RUL? :)
  • norrsken91

    Någon som har problem med kliande mage? Smörjer morgon och kväll med olja men det kliar sjuukt. Tips mottages gärna haha. Kanske finns bättre alternativ än olja.

  • norrsken91

    Är det någon här i gruppen som testat använda en doppler? Jag har inte men är nyfiken då det känns som en evighet till RUL trots att det egentligen bara är dryga 2 veckor. Har dock läst en hel del förmaningar om användandet och att det kan vara klurigt att hitta rätt. Många BM verkar avråda. Hade bara varit så skönt att få höra en gång, de skulle ge mig ett lugn inför RUL...

Svar på tråden Bf September 2019