• Fruhs

    Bf September 2019

    Nää vi ska nog inte ta reda på de sen här gången, jag är tacksam om vi får ett friskt barn, jag har varit så orolig denna graviditet, som en klump av oro mitt i magen liksom.

  • Fruhs

    Hej alla, vad härligt att höra att det gått bra på ultaljudet för er. Vi har precis varit på vårt andra ultraljud och nu kunde man se kärlen liiite bättre, dock en väldigt envis bebis som inte ville visa mkt. Fick även info om att bebis var för liten men jag behöll samma BF datum, bebisen låg på -15% jag har fått tul inbokad och man kommer vilja kolla tillförlsen i navelsträngen om ett par veckor.

  • Fruhs
    Jojjans skrev 2019-05-08 17:51:25 följande:

    Vad bra att dom håller ordentlig koll på er även om jag har för mig att 15% inte är så farligt mycket. Hur känner du inför det, eller fick ni mer information?


    De känns helt okej, jag har en historia av havandeskapsförgiftning med dom andra två barnen, med min yngsta förlöstes jag för tidigt då de började precis som nu, något händer med tillförseln i en viss vecka och de stryper till den näringen bebisen behöver, min yngsta låg på -28% när han föddes tror jag, han vägde 2,2 kg i vecka 38. Så på något sätt har man vant sig vid d här läget nu.
  • Fruhs
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-17 16:02:18 följande:

    Jag tar härmed paus från tråden. Åkte in till vårt lilla sjukhus i måndags med sammandragningar. Blev inlagd och fick bricanyl. Hade RUL, allt såg bra ut. Inget fostervatten läckage. Hemskickad på onsdag efter RUL vid kl 10. Kl 19 tillbaka på förlossningen. Sammandragningar deluxe, förkortad tapp men stängd och ingen vattenavgång. Helikopterfärd till universitetssjukhuset och här ligger jag nu i en säng. 22+2 idag. Föds vår lilla kille denna vecka är det stor risk att han blir en änglabebis men from och med onsdag då jag går in i 23+0 försöker dom aktivt rädda honom. Inatt kommer dom koppla bort tractocil droppet som jag haft sedan helikopterfärden så nu e de bara att hålla tummarna att han flyttat huvudet från min ljumske och lagt sig till rätta nån annanstans vilket jag tror. Han mår bra, fina hjärtljud och allt däremot lite bråttom ut till världen


    Men, mina tankar är med er, jag håller tummarna för att er lilla kille vill ligga kvar ett tag till. <3
  • Fruhs

    Är det några fler som har sammandragningar? Jag är

    I vecka 23 och har mycket sammandragningar, ibland några som gör ont, idag hade jag sammandragningar som ilade nedåt och gjorde ont. Tycker det är sjukt obehagligt. Jag har en läkartid inbokad i vecka 28 vilket jag tycker är väldigt sent

  • Fruhs
    September89 skrev 2019-05-19 22:39:52 följande:
    Jag hade jättemycket sammandragningar från typ vecka 20 och några veckor framåt. Är nu i vecka 26 och tycker att det avtagit endel nu faktiskt. Går det inte att tidigarelägga läkarbesöket om du känner att det är sent?
    Ingen aning, har bokat "rådgivning" hos min BM idag, jag tycker inte jag har fått de gehöret från min bm som jag hoppats på, I tidigare graviditeter har jag varit super nöjd, men med denna upplever jag att hon är lite nonchalant. Skönt att de avtagit, jag har haft sammandragningar väldigt länge dock inga som gör ont nu, de som jag har nu ilar verkligen nedåt och de stramar o drar så passa att ja knappt kan röra på mig, blir liksom stillastående en stund haha! 
  • Fruhs
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-20 10:55:10 följande:
    Tråkigt när man inte känner att man får gehör. Har du samma bm alltså? Känns som om man måste ifrågasätta och våga vara påstridig med allt nuförtiden! Jag har lärt mig med åren att inte ge mig om jag behöver nåt, då är jag en "jobbig" patient/mamma om det är saker med mig eller mina barn! haha
    Nää inte samma BM valde en BM lite närmare hem/jobb denna gång. Jag talade med dom idag och bad som ta mitt läkarbesök en vecka tidigare. Gällande sammandragningar bad dom mig kontakta förlossningen. Jaa asså vissa ställen måste man själv ha stenhård koll på allt.. och det känns inte som om jag har tid för just nu, Jag känner mig väldigt stressad i överlag just nu och barnmorskan som talade med mig sa att hon upplevde mig som väldigt stressad, men hur ska man göra för att stressa ned? Jag har ju typ miljoner saker som behöver göras. Jobb plus två förskolebarn och skola på de, de är liksom inget man kommer ifrån 
  • Fruhs

    Är det några fler som har ?problem? med att andas? Jag känner inte riktigt att jag kan ta djupa andetag. Vikt mässigt har jag ökat något kilo bara så de är inte ?vikten? i sig som är ett problem, men de känns som om min mAge är överallt och den gör att jag inte kan andas. Så frustrerande

  • Fruhs
    September89 skrev 2019-06-17 21:49:17 följande:

    Ja, jag tycker det känns som att lungorna knappt får plats längre då livmodern blivit så stor.


    Precis, och de är såå otroligt frustrerande, jag vill bara kunna andas utan att känna mig kvävd
  • Fruhs
    Miichaella skrev 2019-06-24 10:52:12 följande:

    Jag har varit inlagd på förlossningen sedan i fredags. Tappen är alldeles för kort och jag har mycket sammandragningar. Har fått en första spruta för att påskynda hans lungutveckling och så hoppas vi på att han stannar länge till. Är idag 26+5 så väldigt tidigt men försöker tänka positivt att allt ska gå bra!


    Men oj då, Lycka till! mina tankar är med er. 
  • Fruhs
    Anonym (Trean) skrev 2019-07-02 16:55:46 följande:

    Jag undrar om någon annan har en konstant spänd/ hård mage? Är i vecka 29 och sen ca 2 veckor tillbaka kan hag knappt gå utan att magen blir spänd och hård. Vissa dagar kan jag inte ens gå 100 m utan att det händer. Det gör inte ont, mest obehagligt och tungt och känns som jag har svalt en bowlingklot. När jag sätter mig slappnar magen oftast av. Äta går inte heller. Småa portioner bara om ens det.


    Känner igen mig i det du skriver, har varit så pigg hittills men nu kan jag varken gå eller äta eller något annat, Sova är omöjligt med. Har bokat tid hos läkaren nu så jag fortfarande jobbar men nu börjar de bli mer påtagligt. 
  • Fruhs

    Hur mår alla? Nu börjar vi närma oss och de märks att kroppen börjar förbered sig, illamåendet är tillbaka osv

  • Fruhs
    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-02 21:41:40 följande:

    En dag kvar som gravid (om nu inte nåt blir framflyttat)! Känns konstigt samtidigt som det känns otroligt skönt!


    Det kommer kännas märkligt att inte ha den stora magen kvar.
    Det kommer kännas märkligt att se den lille utanför.


    Allt jag hoppas på nu är att hen ska vara frisk!


    Åh vad spännande! Lycka till!! 
  • Fruhs

    Nu har vårt lilla mirakel kommit till världen! Jag vart igångsatt, och oj vilken fart hon kom med!

Svar på tråden Bf September 2019